Nové knihy za leden 2018

Které knižní novinky doputovaly na pulty knihkupectví v prvním měsíci letošního roku? Mezi jinými třeba pohádkový román Coco podle stejnojmenného filmového příběhu nebo završení série Královna Tearlingu či osmý příběh Upírů z Chicaga autorky Chloe Neill.

Chloe Neill: Hořké sousto (Upíři z Chicaga 8)

Merit je upírkou pouze krátce, ale už si užila trablů, že by to vydalo na celý život. Ona a její Mistr, několik staletí starý Ethan Sullivan, znovu a znovu riskují životy, aby zachránili město, jež milují. Ne každý v Chicagu jim však tu lásku oplácí.
Po městě propukají pouliční bouře zaměřené proti upírům a zasahují je tam, kde je to bolí nejvíc. Skupina chuligánů vyzbrojená zápalnými lahvemi a hluboce zakořeněnou nenávistí dělá všechno proto, aby upíry vymetla z Větrného města stůj co stůj.
Merit a její spojenci potřebují urychleně vypátrat, kdo stojí za těmito útoky, kdo se stane příštím terčem a zda existuje způsob, jak zabránit nesmyslné destrukci. Bitva o Chicago začala a Merit dochází čas.

Vydal: Fantom Print, 2018
Překlad: Petra Kubašková
Vazba: brožovaná
256 stran / 299 Kč
Ukázka

Traci Chee: Čtenářka (Moře inkoustu a zlata 1)

Představte si svět, kde je čtení chápáno jako výsada a je povoleno jen hrstce nejmocnějších… Selfia ovládá umění přežít. Poté, co byl její otec zavražděn, ukrývala se totiž společně se svojí tetou Nin v divočině. Naučila se lovit, stopovat a také krást. Když jednoho dne tetu unesou, zůstane sama a začne si klást otázky. Kdo Nin unesl a proč? Souvisí její zmizení s otcovou vraždou a s tím podivným hranatým předmětem, který teta tak pečlivě schovávala? Kniha, kterou však nedokáže přečíst, a záhadný němý chlapec, kterého zachrání před krutým zacházením, se stanou její nadějí. Klíčem k odhalení tajemství jejího světa – a otcovy tragické smrti…

Vydal: Fragment, 2018
Překlad: Veronika Volhejnová
Vazba: vázaná
408 stran / 349 Kč

Erika Johansenová: Osud Tearlingu

Neuplynul ani rok a Kelsea se proměnila z obyčejné teenagerky v mocnou panovnici. Ale její boj proti korupci a snahy o nastolení řádu v sužované zemi jí přivedly do cesty nemalou řádku nepřátel. V čele s obávanou Rudou královnou, jejíž armáda se právě chystá napadnout Tearling…
Aby svůj lid ochránila, obětuje Kelsea to nejcennější, co má, sebe samu. Odevzdá zlé královně své safíry a spolu s nimi i svou moc, a alespoň na čas tak odvrací nevyhnutelný útok nepřátelských armád. Zatímco je právoplatná vládkyně vězněm v sousední zemi, Mace – vládnoucí regent a jediný, komu Kelsea skutečně věří – shromažďuje své muže a plánuje velkolepou záchrannou akci. Země si totiž neporadí bez své královny. Začíná tak poslední souboj, poslední hra, v níž se Kelsein osud definitivně zpečetí. Stejně jako osud celého Tearlingu…

Vydal: Yoli, 2018
Překlad: Veronika Volhejnová
Vazba: brožovaná
488 stran / 359 Kč
Ukázka

David Šenk: Srdce Aporveru

Aporver je odsouzen k záhubě. Jeho Srdce bije z posledních sil. Ten, kdo ho vyléčí, zachrání celý svět. „Na počátku věků plula po obloze Aporveru tři slunce. Ten svět je pustý, řeklo první. Ten svět je prázdný, řeklo druhé. Ten svět je mrtvý, řeklo třetí. Pak první slunce uronilo slzu a svět zahalila hustá bílá mračna. Když druhé slunce uronilo slzu, z mraků vyrostly sloupy. Nakonec uronilo slzu i třetí slunce. Slza dopadla na nejvyšší sloup a ten rozkvetl a ožil. Tak se zrodil Ecidil. Vyletěla z něho hejna sykon všech možných druhů – plevelnatky, hřídelíci, jitřinky i měchury. Sykony se pak rozlétly a rozběhly do všech koutů světa. Aporveru ještě chyběla duše, a tak se tři slunce na jeden jediný okamžik spojila v jedno. Když jejich znásobená záře dopadla na Ecidil, zjevil se člověk.“

Vydal: Fragment, 2018
Vazba: pevná
136 stran / 199 Kč

Sienna Mercerová: Dvojčata v ohrožení (Moje ségra je upír 9)

Když stávka hollywoodských scénáristů způsobí, že Olivia nemůže natáčet společně se svým přítelem Jacksonem, rozhodne se, že se pustí do organizování školního plesu, aby přišla na jiné myšlenky. A její dvojče Ivy ji s tím samozřejmě pomůže! Nebo že by ne? Zdá se jí to, nebo Ivy skrývá nějaké tajemství?

Vydal: CooBoo, 2018
Překlad: Jitka Ircingová
Vazba: brožovaná
168 stran / 199 Kč

Max Brallier: Poslední děti na Zemi a průvod zombií

Vypadá to, že zombie začali mizet. Jackovi se to ale nezdá… Začali totiž odcházet za strašidelným vřískáním, které je doslova láká. Ale kam a za jakým (temným) účelem? Jack a jeho tři kamarádi, jsou možná poslední děti, které na světě zbyly. Je proto na nich, aby tomu přišly na kloub. Na cestě za pravdou na ně čeká obří Červoun nebo pizzerie, ve které se scházejí příšery. Setkají se s dávným zlem, které ničí celé světy. Odhalí pravdu dřív, než přijde řada i na ně?

Vydal: Fragment, 2018
Překlad: Zdík Dušek
Vazba: vázaná
304 stran / 249 Kč

Kol. autorů: Coco (pohádkový román)

Seznamte se s Miguelem, nadaným dvanáctiletým klukem z malého městečka. Navzdory záhadnému rodinnému zákazu Miguel touží stát se slavným hudebníkem, jakým byl jeho idol Ernesto de la Cruz. V předvečer Dne zesnulých se mu naskytne příležitost odhalit staré tajemství a přispět k tomu, aby se rodina zase sešla. Spolu s věrným pouličním psem Dantem a tulákem Hectorem se vypraví na neobyčejnou cestu do Říše zesnulých a pozná pravdu o pohnuté minulosti vlastní rodiny.

Vydal: Egmont, 2018
Překlad: Lucie Bíšková
Vazba: vázaná
128 stran / 229 Kč