Nové knihy za květen 2014

Květen byl na nové knihy docela bohatý, možná si nakladetelé chystali ty největší pecky na Svět knihy. Dočkali jsme se tak nového vydání Psí zimy, dalšího dílu Mercy Thompsonové a posledního dílu Nočních lovců, na své si přišli i milovníci povídek díky antologiím Společenstvo Pevnosti a Klenoty české fantasy. A to zdaleka nebylo všechno.

Briggs_Noci-zlomena

 

Patricia Briggs: Nocí zlomená (Mercy Thompson 8)
Nečekaný telefonát přinese Mercy zajímavou výzvu. Bývalá manželka jejího druha Adama má problémy a je na útěku před svým novým přítelem. Adam není z těch, kdo by odmítli žádost o pomoc – a Mercy to ví. Když se ale Christy usadí v Adamově domě, nedokáže se Mercy zbavit pocitu, že na celé situaci není něco v pořádku.
Brzy se její podezření potvrdí, když se dozví, že Christy nemá ani zdaleka dobré úmysly. Chce Adama zpátky a je ochotná udělat pro to cokoli, dokonce i obrátit Adamovu smečku proti Mercy.
Mercy se nemíní vzdát bez boje, objeví se ale mnohem větší hrozba. Christyin bývalý není jen špatný člověk – vlastně možná není vůbec člověk. A když se začnou hromadit mrtvoly, musí Mercy odsunout stranou osobní problémy a postavit se tvorovi, který může roztrhat na kusy celý její svět.
Vydal: FantomPrint; 2014
Překlad: Kateřina Niklová
Obálka: Daniel Dos Santos
Vazba: pevná
272 stran / 269 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Slavnost_blaznu_FRONT.ai

 

 

Rachel Caine: Slavnost bláznů (Upíři z Morganville 4)
V univerzitním městě Morganville se upíři a lidé naučili žít v relativním příměří. Přesto studenti jako Claire Danversová vědí, že po setmění jde studium stranou a prioritou je přežít. Vratká politika sousedských vztahů je však rozvrácena po příjezdu pana Bishopa.
Upír ze staré školy, prohnilý až do morku kostí, se o dobré vztahy nestará. Stačí mu, že stojí na vrcholu potravinového řetězce. To, co žádá po živých i mrtvých ve městě, je neskutečně děsivé. Až na slavnostním plese, jehož se účastní upíři v doprovodu lidí, si Claire uvědomí, jaký je Bishopův plán – a jakou promyšlenou ďábelskou past si připravil pro teplokrevné občany Morganville…
Vydal: Brokilon, 2014
Překlad: Renata Heitelová
Vazba: brožovaná
240 stran / 238 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

L. J. Smith: Neviditelné zlo (Upíří deníky 15)
Elena a její přátelé si užívají poklidný studentský život na univerzitě. Eleniny Strážcovské smysly však v poslední době zbystřily a ona cítí, že se blíží nebezpečí. Se Stefanem a ostatními se musí postavit krvelačnému Prvorozenému upírovi, který je však vždy krok před nimi. Dokážou čelit tak mocnému protivníkovi a zachránit Eleně život?
Vydal: Fragment; 2014
Překlad: Lucie Schürerová
Vazba: brožovaná
304 stran / 249 Kč
Koupit knihu

 

 

 

 

Petra Klabouchová: Upíří storky 2 – Nebezpečná výprava
Vydejte se za dalším dobrodružstvím s kamarády upíry!
Hrabě Drákula odjíždí na tři týdny za oceán přednášet americkým upírům na Univerzitu ve Wamp Yorku. Nový spolužák, upír Paulus, využije nepřítomnosti hraběte Drákuly, začaruje Vladyho a lstí přinutí ostatní kamarády, aby s ním podnikli zakázaný výlet do minulosti. Cestou v čase nedobrovolně zažívají různá dobrodružství – potopení Titaniku, objevení Ameriky, bitvu u Stalingradu a řadu dalších. Bohužel se jim také podaří změnit část historie a hrozí jejich zmizení ze současnosti!
Vydal: Fragment; 2014
Ilustrace: Petr Palma
Vazba: brožovaná
216 stran / 199 Kč

 

 

Willingam_Myty5

 

Bill Willingham, Mark Buckingham: Mýty 5: Trpká období
Velký zlý vlk už kráčí naším světem nějakou dobu. Většinou v skrytu, ale někdy se sám musel zapojit do běhu historie. V páté knize se seznámíte s příběhy z jeho účasti v druhé světové válce a kromě toho se dozvíte, co probíhalo po pokusu nepřítele dobít Mýtov. A pozor, připravte horkou vodu – Sněhurka bude rodit!
Vydal: Crew; 2014
Překlad: Ľudovít Plata
Vazba: brožovaná
168 stran / 439 Kč
Recenze
Koupit komiks

 

 

Gier_Prvni-stribrna

 

Kerstin Gierová: První stříbrná kniha snů
Tajuplné dveře s klikou ve tvaru ještěrky, mluvící sochy a zdivočelá chůva se sekerou… sny Liv Silberové jsou poslední dobou docela strašidelné. Obzvlášť jeden ji neustále pronásleduje. V tomhle snu je v noci na hřbitově a pozoruje čtyři kluky během jakéhosi podivného magického rituálu.
Ti kluci jsou jí ale povědomí a není to náhoda, skutečně existují, chodí totiž s Liv do školy a vlastně jsou docela fajn. A někteří teda obzvlášť ;)
Opravdu strašidelné – ještě strašidelnější než jakýkoli hřbitov v noci – je to, že tihle kluci o ní vědí věci, které by ve dne nikdy nahlas neřekla, leda ve snu. Jak je tohle možné? Je to pořádně zamotaná hádanka, ale hádankám nemohla Liv nikdy odolat…
Vydal: CooBoo; 2014
Překlad: Tereza Pecáková
Vazba: vázaná
352 stran / 299 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Fuentes_Vlad

 

Carlos Fuentes: Vlad
Útlá novela Vlad vyšla těsně před autorovou smrtí (2012) a dá se považovat za jakousi bilanci na konci života. Fuentes je v duchu mexických tradic smrtí nadmíru zaujat – smrt se objevuje nejenom v názvu jeho nejslavnějšího díla, ale prostupuje veškerou jeho tvorbu, v níž přízraky minulosti splývají s děsy současnosti, takže někdy jen stěží rozpoznáme, co se odehrává ve vlastním příběhu a co jsou jen sny a představy postav. Ve Vladovi, Fuentesově moderní variaci na upírský mýtus, přesazený z rumunských Karpat do lidnatého hlavního města Mexika, je právě tak jako vlastní děj novely důležitá otázka jak nezemřít – a jakou cenu lze zaplatit za nesmrtelnost.
Vydal: Argo; 2014
Překlad: Anežka Charvátová
Vazba: vázaná
152 stran / 229 Kč

 

Neomillnerova_Psi-zima

 

Petra Neomillnerová: Psí zima
Divoká Lota, zakázaná láska, boj na život a na smrt – v první knize zaklínačského cyklu Krásný kultivovaný muž a žena, která žije jen rvačkami a miliskováním po hospodách? Vampýr a zaklínačka – lovkyně nestvůr? Touha si nevybírá a Lota s Uriasem se jako Julie a Romeo fantaskního světa vyrovnávají s nenávistí svých soukmenovců, intrikami i rozdílností povah.
Vydal: Motto; 2014
Obálka: Lubomír Kupčík
Vazba: pevná
368 stran / 299 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Fajkus_Spolecenstvo-pevnosti

 

Martin Fajkus & Tomáš Němec (eds.): Společenstvo Pevnosti
Reprezentativní výbor povídek, které se objevily v časopise Pevnost během prvních jedenácti let jeho existence. V této knize na vás čekají příběhy takových vynikajících vypravěčů jako jsou Miroslav Žamboch, Juraj Červenák, Petra Neomillnerová, Vladimír Šlechta či Jiří Walker Procházka. A to je jen pár jmen z plejády autorů, kteří v Pevnosti zanechali nesmazatelný otisk, a jimž naopak časopis přirostl k srdci. A to přestože se většina z nich snaží tvářit jako světem protřelí drsňáci… Neváhejte tedy přijmout pozvánku na šílenou jízdu po světech české fantastiky, při níž budete mít jedinečnou možnost seznámit se s neohroženými hrdiny, kteří nosí meče proklatě nízko u pasu, stejně jako s borci oblečenými v kůži a s nechutně velkými bouchačkami v holstrech, či s ženami, o jejichž vnadách se vám ani nesnilo. A to nepočítáme všemožné záporáky, bestie a démony, ze kterých by se strachy rozbrečel i Darth Vader. Ale vy se bát nemusíte. Máte totiž v rukou to nejlepší z Pevnosti!
Vydal: FantomPrint; 2014
Autoři:  Juraj Červenák, Jakub Mařík, Martin D. Antonín, Pavel Renčín, Ondřej S. Nečas, Vladimír Šlechta, Michal Špaček, Petr Schink, Jiří Walker Procházka, Petra Neomillnerová, Jiří Pavlovský, Dušan D. Fabian, Leonard Medek, Leoš Kyša, Jaroslav Mostecký, Martin Kolář, Jan Kantůrek, Štěpán Kopřiva, Edita Dufková, Miroslav Žamboch, Tomáš Němec
Vazba: pevná
704 stran / 399 Kč
Ukázka / recenze
Koupit knihu

 

Frost_Z-hrobu

 

Jeaniene Frost: Z hrobu (Noční lovci 7)
Zdánlivý klid nikdy nevěstí nic dobrého. Zvlášť když je váš život plný krutých a mocných protivníků a ve vzduchu je cítit ozón. Bouře přichází a tentokrát má sílu, která může smést všechny: lidi i nemrtvé…
Chlápek stojící za tímhle nečasem není nikdo jiný, než starý známý agent CIA Jason Madigan, který – jak se zdá – má víc tajemství, než Cat a Bones čekali. A protože došlo k únosům jejich přátel, což je pouze předzvěst mnohem strašnějších událostí, je nutné strčit hrdost na chvíli do skříně a opět zajít za ghúlí voodoo královnou Marií Laveau a požádat ji o pomoc.
A ta – jak je všem fanouškům série dobře známo – rozhodně není zadarmo. K tomu všemu je protivník Cata a Bonese zatraceně odolný a paranoidní parchant, takže dostat se mu na kobylku není ani s pomocí ghúlů nic jednoduchého. V jeho sídle pak na oba hrdiny čeká tajemství, jež otřese jejich životy a navíc je klíčem k válce, která může zničit naprosto všechny.
Vydal: Fantom Print; 2014
Překlad: Petra Kubašková
Vazba: vázaná
222 stran / 259 Kč
Ukázka

 

Cremer_Koreny

 

Andrea Cremer: Kořeny (Smečka 4)
Pokračování úspěšné akční romantické fantasy série Smečka je na světě – příběh napůl lidské a napůl vlčí smečky neohrožených Ochránců, jejich pánů Strážců a odvěkých nepřátel Hledačů znovu ožívá… Vůdce Strážců Bosque Mar děsí ve zlých snech Adne i Logana a snaží se vrátit z podsvětí, kde ho uvěznili Calla a Shay po závěrečné bitvě ve válce všech proti všem. Přidá se Adne k temné straně? Získá Logan zpět svou dědičnou moc? V čem tkví společné kořeny osudů Ochránců, Strážců i Hledačů?
Vydal: Knižní klub; 2014
Překlad: Lenka Faltejsková
Vazba: vázaná
286 stran / 299 Kč
Ukázka

 

Clare_Nastroje5_Mesto-ztracenych-dusi

 

Cassandra Clare: Město ztracených duší (Nástroje smrti 5)
Démonka Lilith byla zničena a Jace unikl z jejího zajetí. Ale když jej lovci stínů přijdou zachránit, najdou jen krev a rozbité sklo. A zmizel nejen chlapec, kterého Clary miluje – ale zmizel i ten, kterého nenávidí, Sebastian, syn jejího otce Valentina: syn, který je odhodlaný uspět tam, kde jeho otec selhal, a srazit lovce stínů na kolena.
Clary se vydává úplně sama do srdce temnoty a hraje nebezpečnou hru, v níž sází nejen vlastní život, ale také Jaceovu duši. Je ochotná pro Jace udělat cokoli, ale může mu vůbec pořád důvěřovat? Nebo je skutečně ztracen? Jaká cena je příliš vysoká, dokonce i pro lásku?
Vydal: Knižní klub; 2014
Překlad: Eva Maršíková
Vazba: brožovaná
472 stran / 359 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Ward_Posedlost

 

J. R. Ward: Posedlost (Padlí andělé 5)
Po nevydařeném manželství a roce přešlapování na místě se Cait Douglassová konečně rozhodne odhodit zábrany a začne žít naplno. Rozhodně však není připravená na to, že během jediného večera jí do cesty vstoupí dva přitažliví muži: zpěvák, kytarista a rozený džentlmen Gordon Benjamin, a drsný, živočišný barový vyhazovač Duke. Cait neví, koho si má vybrat – ani jak dramatické důsledky bude její volba mít.
V souboji dobra a zla zřetelně vítězí tým padlých andělů, avšak Jim Heron, nedobrovolný spasitel lidstva, nečekaně zariskuje a vítězství z minulého kola věnuje své ďábelské protivnici Devině, která na oplátku propustí z pekelné studny duši nevinné Sissy Bartenové. Jim nemyslí na nic jiného než na Sissy a její bezpečí, zanedbává své povinnosti i soupeření o další duši. Jeho pochybení má nepředvídatelnou, katastrofální odezvu…
Vydal: Baronet; 2014
Překlad: Jiřina Stárková
Vazba: pevná
528 stran / 399 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Shirvington_Violet_Omameni

 

Jessica Shirvington: Violet Eden 2 – Omámení
Po Objetí přichází Omámení, druhý díl světově úspěšné ságy o Violet Edenové! Violet bylo sotva sedmnáct let, když se o sobě dozvěděla nečekané věci. Nejen že je jiná, ale je zatraceně jiná než ostatní! Je napůl člověk, napůl anděl a osud jí na bedra naložil těžká rozhodnutí – stát se bojovníkem Grigori a tím se vzdát lásky k Lincolnovi, nebo zůstat člověkem a přihlížet, jak se vlády nad světem ujmou padlí andělé? A aby toho nebylo málo, ani uhrančivý Fénix není tím, kým se zdál být!
Nyní na Violet čekají obtížné zkoušky, které prověří její charakter. Je třeba najít posvátná Písma, než se jich zmocní emigranti, a bojovat o ně.
Obstojí před svými přáteli, najde konečně svou spřízněnou duši?
Jaké úmysly má Spence, který přiletěl z New Yorku spolu s ostatními bojovníky Grigori?
Zdá se, že lidé kolem Violet podlehli podivnému omámení… Někdo v jejich skupině je zrádce. A když se v její blízkosti objeví znovu Fénix, hrozí smyslové omámení i Violet…
Vydal: Práh; 2014
Překlad: Petruše Klůfová
Vazba: brožovaná
412 stran / 249 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Ondřej Jireš (ed.): Klenoty české fantasy
Poznejte českou fantasy v exkluzivním výběru nejlepších povídek a novel!
Přestože má fantasy v České republice poměrně krátkou tradici, během zhruba čtvrtstoletí vyrostla silná generace spisovatelů. Jejich díla si našla nadšené čtenáře a žánr se definitivně etabloval jako pevná součást české kultury.
Antologie představuje českou fantasy v celé její šíři a zaměřuje se výhradně na nejlepší dosud publikovaná krátká díla. Najdete v ní ceněné texty populárních spisovatelů, ale i méně známé povídky a novely, které editora přesvědčily kvalitou námětu a zpracování. Klenoty české fantasy ocení každý, kdo hledá originální a čtivé příběhy úchvatného žánru fantasy.
Vydalo: Argo; 2014
Autoři:  Vladimír Šlechta, Jaroslav Mostecký, Petra Neomillnerová, Jana Rečková, Miroslav Žamboch, Vilma Kadlečková, Jiří Pavlovský, Ivana Kuglerová, Jana Jůzlová, Pavel Renčín, Adam Andres, Martin D. Antonín, Leonard Medek, Františka Vrbenská, Štěpán Kopřiva, Juraj Červenák, Ondřej Neff
Vazba: pevná
704 stran / 398 Kč
Koupit knihu