Ples upírů

Kdo tvrdí, že s upíry není sranda?
Film Martina Ransohoffa a Romana Polanského z roku 1967 Ples upírů aneb Promiňte, ale máte zuby v mém krku vychází dnes na DVD.

Je to událost sezóny, maškarní bál krvežíznivých monster na hradě hraběte Von Krolocka v Transylvánii. Žádný smrtelník není tak bláhový, aby se pokusil vetřít na tenhle krvesajný dýchánek. Účastníci plesu ale brzy v zrcadlech tančírny něco zpozorují: odrazy lidí – lovců upírů –, kteří tančí mezi nimi.

Režisér a spoluautor scénáře Roman Polanski (Pianista, Rosemary má děťátko, Čínská čtvrť) si prostřednictvím tohoto svérázného počinu vyřizuje účty s upířím žánrem. Ztvárnil také roli Alfreda, ustrašeného učedníka chátrajícího odborníka na vampirismus profesora Abronsia (Jack MacGowan) a zamilovaného ochránce překrásné Sarah (Sharon Tate), ze které chce hrabě Von Krolock (Ferdy Mayne) učinit přízrak svých snů. Komedie, která se zakousne a nepustí!

Originální název: Dance of the Vampires, The Fearless Vampire Killers
Hrají: Jack MacGowran, Roman Polanski, Alfie Bass, Jessie Robins, Sharon Tate, Ferdy Mayne, Fiona Lewis, Ronald Lacey, Sydney Bromley
Režie: Roman Polanski
Źánr: Horor, Komedie
Produkce: USA, Velká Británie, 1967
Délka: 108 min.
Zvuková verze/formát: anglicky 1.0
Obrazový formát: 2,40:1, 16:9
Titulky: české, anglické
Cena: 199,- Kč

ČSFD 73 %
IMDB 71 %