Chuck Wendig: Kniha nehod

Nakladatelství Laser vydává román Kniha nehod od Chucka Wendiga, finalisty ceny Locus Award 2022 za nejlepší horor.

ANOTACE:
Kdysi dávno žil Nathan v domě na venkově se svým násilnickým otcem – a nikdy své rodině neřekl, co se mu tam stalo. Kdysi dávno byla Maddie malá holčička, která vyráběla panenky ve svém pokojíčku, když uviděla něco, co neměla – a dodnes se snaží vypořádat se se svým traumatem vytvářením strašidelných soch. Kdysi dávno se něco zlověstného a hladového procházelo tunely pod horami a uhelnými doly jejich rodného města na venkově v Pensylvánii…
Nyní jsou Nate a Maddie Gravesovi manželé a se svým synem Oliverem se do svého rodného města vrátili. Jenže to, co se dělo kdysi, se nyní opakuje. Oliver potkává podivného chlapce, který se stane jeho nejlepším přítelem, ovšem s vlastními tajemstvími a zálibou v temné magii. A právě temná magie je postaví do středu bitvy dobra se zlem a boje o duši celé rodiny – a možná i o celý svět. Ale rodina Gravesových má v této bitvě tajnou zbraň: vzájemnou lásku.

 

O AUTOROVI:
CHUCK WENDIG je americký spisovatel, jenž se narodil v pensylván­ském městečku New Hope. Studium anglického jazyka a náboženství na Queens University v Char­lotte završil v roce 1998, a ještě než se stal spisova­telem na plný úvazek, prošel si rozmanitou přehlíd­kou různých zaměstnání – například pracoval jako vývojář RPG her pro společnost White Wolf.
Pravidelně začal publikovat od roku 2011, kdy vydal krátkou sbírku Irregular Creatures, v níž najde­me žánrově rozmanitou směs příběhů o bizarních a mytologických bytostech. Ve stejném roce de­butoval románem Double Dead, příběhem upíra po zombie apokalypse.
V románu Nuly, vydaném česky v roce 2017, je krajně rozmanitá pětice hackerů donu­cena k práci pro vládu, ovšem během ní se dozví, že figurují v plánech někoho mnohem nebezpečnějšího.
Prozatím autorovým nejambicióznějším a nejob­sáhlejším dílem je vřele přijatý román Psanci, který, ač vydaný v roce 2019, neuvěřitelně dobře rezonuje s dnešní „covidovou“ dobou. V roce 2013 byl Wendig nominován na Cenu Johna W. Campbella pro nadějného autora fantastického žánru. Jeho nejnovější román Kniha nehod byl nominován na cenu Locus Award 2022 za nejlepší horor.
Autor žije na venkově v rodné Pensylvánii se svou ženou a synem.

 

INFO O KNIZE:
Vydal: Laser, únor 2023
Překlad: Roman Lipčík
Vazba: pevná
Počet stran: 504
Cena: 599 Kč (v e-shopu Luxor.cz za 536 Kč)