Knižní novinky: září 2022

Zářijové knižní novinky jsou tentokrát ve znamení českých autorů!

Tomáš Němec: Život válečníka

Říkali mu Sebasttyen. Říkali mu Nezrozený. Říkali, že spálí svět na popel…
Byla to doba temnoty, krve a strachu. Byla to doba, kdy na trůnu z Kamene seděl Císař, možná člověk, možná prastará, nesmrtelná entita. Byla to doba meče, magie a šílených bohů vyštvaných z bezedných propastí času.
Tehdy se na stezkách Císařství objevil válečník, který v sobě nesl touhu po pomstě, moudrost věků i žal po dávno ztracené lásce. Aniž by to tušil, na hřbetě koně i draka, obutý i bosý, ostřím meče i holou pěstí psal pochmurnou historii našeho světa. Historii Císařství.
Ti, co nevěděli, mu říkali Sebasttyen. Ti, co věděli, mu říkali Nezrozený. Ti, co tušili, říkali, že spálí svět na popel.
Tohle je jeho příběh. Tohle je jeho život. Život válečníka.
Vydá: Mystery Press

Zuzana Hartmanová: Bouřný úsvit (Krysy apokalypsy 3)

Příliš mnoho chyb — a jistá dávka šílenství — zapříčinilo pád samozvaného spasitele. Jeho moc visí na vlásku a možnosti rychle docházejí. Zatímco Hiramoto přichází vyrovnat účty, ruiny na východě slibují Arumielovým odpůrcům nové začátky a relativní bezpečí. Ovšem magie ještě neřekla poslední slovo.
Pokud se podaří stvořit nového boha a díky tomu přivést zpět Vulpeho, mohli by obyvatelé Leru získat aspoň trochu času navíc. Jenže snahy o návrat prapůvodní hlavy lerského panteonu mohou mít vyšší cenu, než jsou démoni ochotni zaplatit. Nezbývá než sesbírat střepy rozbitého světa i vlastních životů a doufat v to nejlepší.
Vydá: Host

Kristýna Sněgoňová: Svět v bouři

Po mnoha letech nevědomosti a strádání se dal svět konečně do pohybu. Lidé schází na zem, mezi ty, které kdysi opustili, a stvůry z cizí planety. Aby se Země znovu stala bezpečným domovem, je třeba odhalit všechna tajemství zrůd i lidstva, které ta svá v době chaosu pečlivě ukrylo. Plán na záchranu světa existuje, cesta však nebude snadná a ti, kdo se po ní vydají, budou za každý krok platit krví.

Třetí díl postapokalyptické série Města Kristýny Sněgoňové odhalí další střípky světa, který učaroval tisícům čtenářů.
Vydá: Epocha

Petr Heteša: Universalchymie

Že je časoprostor zakřivený, se ví už dávno a není s tím problém. Ten nastane, až když se v něm vyskytne nečekaná chyba, drobný kaz. Nevím, proč jsem to nenechal být. Proč jsem od toho nedal pracky pryč a strkal do všeho svůj zvědavý čumák. Dominový efekt na sebe nenechal dlouho čekat. Najednou jsem byl v rychlíku, který se řítil přímo do pekla, a mně nezbývalo nic jiného než na tu konečnou dojet. A to jen kvůli jediný pitomý otázce: Mohla středověká alchymie pohnout vesmírem?
Tím mým určitě.

Vydá: Brokilon

Vladimír Šlechta: Ostrov (Poslední velkoměsto 4)

Druhá polovina třiadvacátého století, dvě stě let po Apokalypse.

Gowery a jeho přítel Hal Hargo se v ukořistěném letounu vydávají na vysokou oběžnou dráhu, aby navštívili orbitální město Coda3. Jejich úkolem je najít jeden konkrétní kryobox, probudit z hibernace legendární bojovnici a dopravit ji na Zem. A nejen to. Už jen samotný průzkum Cody3 může být užitečný a průzkumníkům mohou spadnout do klína nejpokročilejší technologie jedenadvacátého století, dávno ztracené znalosti i ultimátní zbraně. Kdo ovládne Codu3, ten bude vládnout Evropě.

Zatím jsou na začátku dlouhé cesty. Nevědí ani to, jestli v orbitálním městě dosud někdo žije, anebo zda je Coda3 už jen mrtvou změtí poničených konstrukcí.

Vydá: Brokilon

Jakub Hoza: Jako sama smrt

V Karachu si na spravedlnost moc nepotrpí. Ani na prosté stínání odsouzenců. Zato lámání kolem, narážení na kůl a čtvrcení jsou na denním pořádku.
Útěk z vězení je v takovém případě pro vás a vaše kumpány jasná výhra. Problém ovšem je, když jediná cesta ke svobodě vede přes Galderské hory a místní domorodci touží položit vaše ještě kouřící vnitřnosti na oltář svých bohů.
Všichni mají nějaké ošklivé tajemství, i vy. Každý z vás. A Gothrid, tyran karažský, po vaší stopě vyšle smečku těch nejkrutějších hrdlořezů, šílenců a zvrhlíků, kteří se nezastaví před ničím. A navíc si to vychutnají.
Jako by to nestačilo, máte v patách ještě někoho. Někoho, kdo vás sleduje ze stínů. Někoho, kdo ví víc, než by měl. Někoho, kdo dokáže víc, než by měl. Někoho, kdo ví o tajemstvích všechno.
Vydá: Mystery Press

Zdeněk Žemlička: Vlčice a Královna noci

Vládce dětí noci Khan unikl kletbě sedminásobné smrti, kterou na něj uvrhla mocná bruxa Akivasha. Avšak život v pradávné Evropě stále překypuje běsy smrtelnými i nadpřirozenými. Noc i den jsou plné hrůz. Spolu s Kroanou, Lilit, svou dcerou Inanou, morou Nadjou a kupcem Valdomarem se Khan vydává na dalekou cestu, aby jménem krále Marobuda vedl jednání s Římem. Pronásledování sadistického zabijáka vedle toho působí jednoduše, ale pro Khanovy blízké bude i to představovat výpravu plnou různorodých nebezpečenství. Vládce kikimor netuší, že Akivasha, hnána touhou po pomstě, mu jde vstříc. A v barbarských časech může každé zákoutí představovat nebezpečí, jelikož není nouze o lidské bandity či brány démonů.
Vydá: Epocha

Ondřej Neff: Operace Armagedon

Stejně jako Země, i Mars má svoje dějiny. Bojovník klanu Volných lovců Rad Haager pomáhá mladé vědkyni Miriam Batoryové pátrat po utajené vojenské operaci, která měla proběhnout před čtyřmi staletími. Místo, kde tehdy ztroskotala planetární fregata Erlang, teď ale střeží nelítostní bojovníci klanu Kamenných mužů.
Některá tajemství je nicméně lepší nechat spát. Rad Haager si nejednou připomene tuhle starou moudrost, když se navzdory varování vypraví do Hor spolu s Miriam, taxikářkou Lindou Notonegoro a svým neobyčejným přítelem Terrem, aby odhalili tajemství Erlangu.
V Operaci Armagedon se vracíme do světa kolonizovaného Marsu, na území obývané loveckými klany, žárlivě střežícími prastarý odkaz prvních průkopníků. Je už jiná doba, Mars je pevnou součástí Galaktického kruhu a zdálo by se tedy, že nic nemůže narušit jeho klid a blahobyt. Přitom chybí jen krůček k tomu, aby se řád zhroutil do chaosu.
Román Operace Armagedon volně navazuje na předchozí knihy Jádro pudla, Pán Modrého meče, Čarodějův učeň a Šídlo v pytli.
Vydá: Mystery Press

Pavel Skořepa: Jedno sto skořápek

Mít v lednici kousek z každého hosta včerejší hostiny… Nebo přemýšlet, jaký převlek na halloweenské koledování zvolit, když jste vlastně zombie… Nebo se dohadovat s šéfem, zda si vzít dovolenou, a následně zjistit, že jste vlastně vy ten šéf… Normálka! V drabblích, neboli povídkách o max. sto slovech, se může stát naprosto cokoliv. Maličká knížka z pera Pavla Skořepy je doprovázena úžasnými ilustracemi Danici Pružincové a přinese vám mnoho zábavy, napětí, překvapení a možná i znechucení.
Vydá: Canc

Olivie Blake: Atlasova šestka

Alexandrijská společnost, sdružení správců dávno ztraceného vědění největších civilizací a přední tajný spolek magických akademiků na světě. Ti, kdož si zaslouží místo mezi Alexandrijci, získají život plný bohatství, moci a věhlasu, dalece přesahující naše nejdivočejší představy. Při náboru nováčků se novici dovědí od tajemného Atlase Blakelyho, že mají přesně rok na to, aby se kvalifikovali k zasvěcení. Šest potenciálních kandidátů může mít všechno a vědět všechno. Ale za jakou cenu?
Vydá: Laser

Rachel Griffinová: Období čarodějů

Divoká fantasy o síle přírody, lidské odvaze i nevědomé schopnosti měnit svůj vlastní osud.
Po staletí čerpali čarodějky a čarodějové moc z ročních dob a udržovali tak klima v rovnováze. Atmosféra je však stále nevyzpytatelnější, a oni začínají ztrácet kontrolu. Naději na záchranu představuje Clara – vždyčarka, která jako jediná dokáže kombinovat magii všech čtyř ročních dob. Rok, který má dívka před sebou, změní její pohled na magii i na ni samotnou. Během podzimu se Clara své moci vyhýbá. Její nevyzpytatelná divokost ji děsí, cena za magii je příliš vysoká a ona nechce riskovat ztrátu svých milovaných. V zimě se svět ocitá na pokraji katastrofy. Ničivé požáry střídají smrtící bouře a Clara se smiřuje s myšlenkou, že ona jediná to může zastavit. Na jaře se zamiluje do čaroděje Sanga. Její magická moc posiluje a s ní roste i strach, že ho ztratí. S přicházejícím létem se blíží chaos. Clara ho může zastavit, ale jak se rozhodne? Vybere si moc, nebo štěstí? Splní svou povinnost, nebo převáží láska?
Vydá: Fragment

Genevieve Gornichec: Srdce čarodějky

Svou láskou k legendárnímu podvodníkovi Lokimu riskuje vyhoštěná čarodějnice hněv bohů… Angrbodin příběh začíná tam, kde většina čarodějnických příběhů končí: upálením. Po trestu od Odina za to, že mu odmítla poskytnout znalosti o budoucnosti, zanechá oheň Angrbodu zraněnou a bezmocnou v nejpustějších končinách vzdáleného lesa. Tam ji najde záhadný muž a přes její počáteční nedůvěru mezi nimi vznikne skutečná láska. Z jejich spojení vzejdou tři neobvyklé děti, každé s tajným osudem, které chce Angrboda vychovat na okraji světa, bezpečně ukrytém před Odinovým vševidoucím okem. Ale jak Angrboda pomalu obnovuje své prorocké schopnosti, zjišťuje, že její blažený život – a možná i celá existence – je v ohrožení. Román Srdce čarodějky bravurně přetváří severské mýty do nového, podvratného a dojemného příběhu.
Vydá: Laser

Gavin G. Smith: Zvláštní operace Z

Vrcholí studená válka. Vadim Skorlenskij a jeho elitní jednotka Specnaz se vrátila z Afghanistánu. Další mise – New York. Je jim řečeno, že jde o „cvičení“. Příliš pozdě zjistí, že „cvičná“ chemická zbraň, kterou mají u sebe, je až příliš skutečná. Jdou na smrt…
…a probudí se ve městě, které je zahlceno chodícími mrtvolami, jež se i nyní šíří po celém světě. Skorlenskij a jeho jednotka zombie komanda se snaží udržet uprostřed nemyslících monster a vrátit se zpět do Ruska.
Rusko zničilo bez mrknutí oka celý svět. Odsoudilo Vadima k osudu horšímu než smrt. Teď se vrací domů a někdo za to zaplatí.
Vydá: Planeta9

William King: Warcraft – Illidan

Illidan Stormrage je jednou z nejmocnějších bytostí, které kdy procházely zeměmi Azerothu. Je také jednou z nejnepochopenějších. Pod rouškou legendy, za jeho záhadným posláním, se skrývá brilantní mysl, jejímž machinacím rozumí málokdo – a ještě méně jim věří. Illidanova spravedlivá vláda spravedlnosti a pomsty začala.
Kdysi dávno infiltroval čaroděj nočních elfů Illidan démonickou Plamennou legii, aby odvrátil její invazi do Azerothu. Místo aby ho oslavovali jako hrdinu, o něm jeho vlastní rasa začala pochybovat a označovat jej za Zrádce, jakmile zjistila, že nejspíš pomáhá démonům. Deset tisíc let Illidan strádal ve vězení – zhanobený a izolovaný. Na svůj úděl však nikdy nezapomněl.
Nyní se Legie vrátila a existuje pouze jeden šampion, který se jí může skutečně postavit. Illidan, osvobozený ze svých pout, se v cizokrajném Outlandu připravuje na finální střet s démony a shromažďuje pod sebou armádu groteskních fel orků, hadích nagů, mazaných krvavých elfů a zvrácených lovců démonů. Jen on ví, jaké hluboce skryté motivy vedou jeho ruku. Jen on chápe cenu, kterou je třeba zaplatit za porážku nepřátel veškerého stvoření. Leč stejně jako v minulosti jej i nyní napadají ti, kdo jeho plány považují za honbu za mocí. Čítá se mezi ně i jeho někdejší žalářnice, noční elfka Maiev Shadowsong. Dozorkyně Shadowsong a její věrní pronásledují Zrádce na Outland, aby si vymohli odplatu za jeho zločiny. Sama Maiev si nemíní dopřát pokoje, dokud Illidan nebude v řetězech… nebo v hrobě.
Vydá: Fantom Print

Richard A. Knaak a kol.: Warcraft – Legendy 2

Vydejte se na další etapu cesty, kterou započal první svazek Warcraft: Legendy, v tomto druhém díle plném napínavých příběhů zasazených do Warcraft® univerza. STRACH Druhý díl ságy na pokračování od Richarda A. Knaaka a Jae-Hwan Kima (trilogie Warcraft: Sluneční studna) vypráví o udatném taurenovi jménem Trag Highmountain, který se znovuzrodil jako nemrtvý. Zatímco se Trag zoufale pokouší vzdorovat vůli Krále lichů, nečekaně se střetne s Thrallem, osvoboditelem orků. Jejich setkání započne násilím… ale skončí osvícením. VÁLEČNICE: ODLOUČENÍ Lieren, osiřelá lidská dívka, kterou vychovali trpaslíci klanu Wildhammer, touží najít své skutečné rodiče. Ale když zjistí, že má dvojče, sestru jménem Loania, kterou vychovali vznešení elfové, ocitnou se obě na cestě poznání, která skončí strašlivým rodinným shledáním… MÍLE A MÍLE CEST Kova Broadhorn je mladá taurenská šamanka, vyslaná na nebezpečnou misi. Jejím úkolem je najít samotářskou orkskou věštkyni. Nepotěší ji však zjištění, že nebude cestovat sama. Na její výpravě ji má totiž doprovázet domýšlivý gnómský válečník Miles Corebender. Ač se do toho zpočátku ani jeden moc nehrne, musí se naučit spolupracovat, aby porazili harpyje, zlotřilého vraha a dokonce samotného Krále Moshe… Pokud se ovšem dřív nezabijí navzájem. RODINNÉ HODNOTY Jaruk Bloodfyre je šlechetný ork, který se ocitne uprostřed masakru draeneiů na Draenoru, přičemž krvežíznivé vojenské tažení vede jeho vlastní bratr J’argg. Jaruk trpí v tichosti, zatímco kolem něj se vrší draeneiské mrtvoly… ale to všechno se změní, když zachrání malou draeneiskou holčičku Leenu. Bitva, která následuje, postaví bratra proti bratru, a Jaruk v ní nebojuje jen o Leenin život, ale i o svou vlastní duši.
Vydá: CREW

Brian K. Vaughan, Cliff Chiang: Paper Girls 3

Brian K. Vaughan, autor komiksového bestselleru SÁGA, a Cliff Chiang, proslavený svou prací na WONDER WOMAN, se spolu s uznávaným koloristou Mattem Wilsonem a novátorským lettererem Jaredem K. Fletcherem vrací s temně dramatickým třetím dílem PAPER GIRLS. Lze uniknout osudu? Na to budou muset Máca a její kamarádky přijít v daleké a nebezpečné verzi Clevelandu, kam odcestovaly z roku 2000. A navíc se konečně odhalí tajemství záhadného „Veleotce“, který dívky pronásleduje napříč časem.
Vydá: CREW