Josiah Bancroft: Záhada Sfingy (Knihy Babylonu 2)

Útěk z Babylonské věže není snadný, ale návrat je ještě těžší. Nakladatelství Host vydalo druhou část oceňované tetralogie Knihy Babylonu.

ANOTACE:
Útěk z Babylonské věže není snadný, ale návrat je ještě těžší. Thomas Senlin a jeho nesourodá posádka sice unikli ze spárů babylonských byrokratů a despotů, nyní však nemají na vybranou a na své uloupené vzducholodi musejí vést svízelný život pirátů. Senlin se ovšem nevzdává a dál pátrá po své ztracené ženě.

Bez peněz a velkých nadějí se s žádostí o pomoc obrátí na bájnou postavu Babylonské věže, záhadnou bytost jménem Sfinga. Ta však nikomu nepomáhá zadarmo — a Senlin už dobře ví, že dluhy v Babylonu nejsou nikdy takové, jak vypadají.

Navíc se Thomas Senlin musí rozhodnout, zda dá přednost přátelům, svobodě, nebo své ženě. Jenže čas se mu krátí.

 

O AUTOROVI:
Josiah Bancroft je americký autor fantastické literatury. Žije ve Philadelphii. Dříve se věnoval poezii a tvorbě komiksových scénářů. Jeho románový debut Cesta do Babylonu (2013, česky 2019), první díl tetralogie Knihy Babylonu, si vysloužil nadšené reakce čtenářů i kritiky. Se stejným úspěchem se setkal také druhý díl Záhada Sfingy (2015) i třetí v pořadí The Hod King (2019).

 

INFO O KNIZE:
Vydal: Host, květen 2021
Překlad: Aleš Drobek
Vazba: vázaná
Počet stran: 447
Cena: 399 Kč