Soutěž o Gideon Devátou – vyhodnocení

Minulý týden jste mohli soutěžit o sci-fi román Gideon Devátá, novinku z nakladatelství Host. Soutěž jsme ukončili a vyhodnotili. Ke komu kniha poputuje?

Anotace:
Císař potřebuje nekromanty. Nekromantka Devátého dvora potřebuje šermířku. Gideon má meč, sbírku pornočasopisů a taky plné zuby nemrtvých hovadin.

Gideon strávila dětství ve společnosti zkostnatělých řeholnic, seschlých sluhů a bezpočtu kostlivců a nehodlá obětovat svůj život — včetně toho posmrtného — nekonečné službě. Proto si sbalí meč, boty, časopisy a naplánuje další z mnoha odvážných pokusů o útěk. Jenže její dávná nemesis ji jen tak nepustí.

Harrowhark Nonagesima, Ctihodná dcera Devátého dvora a mimořádně mocná nekromantka, byla povolána do boje. Císař si přeje, aby se dědicové všech jeho věrných dvorů utkali ve smrtící zkoušce důvtipu a umu. Pokud by Harrow uspěla, stala by se nesmrtelnou a všemocnou služebnicí Znovuzrození, ovšem každý nekromant potřebuje svého šermíře. Bez Gideonina meče Harrow selže a spolu s ní vymře i celý Devátý dvůr. Někdy je však smrt to nejlepší řešení.

 

Soutěžní otázky:
1. Kdo román Gideon Devátá přeložil do češtiny?
2. Jaký název má pokračování knihy Gideon Devátá?
3. Jakou zahraniční literární cenu za nejlepší debutový román získala Tamsyn Muirová za knihu Gideon Devátá?

 

Správné odpovědi:
1. Alžběta Lexová
2. Harrow Devátá
3. Locus

 

Do soutěže přišlo celkem 26 odpovědí, všechny správné.

Vylosována byla: K. Chumchalová z Olomouce.

Blahopřejeme.