Kevin Hearne: Uštvaný (Kroniky Železného druida 6)

Nakladatelství Laser vydalo fantasy román Uštvaný, šestý díl z cyklu Kroniky Železného druida – série o Atticovi O’Sullivanovi, posledním druidovi a nejzábavnějším, nejšílenějším a nejzapamatovatelnějším hrdinovi urban fantasy od dob Harryho Dresdena!

ANOTACE:
Na dva tisíce let starého druida je Atticus O’Sullivan docela rychlý běžec. To je dobře, protože ho pronásledují ne jedna, ale hned dvě bohyně lovu – Artemis a Diana – neboť si s jednou z nich zahrával. Zatímco se spolu s Granuaile a svým vlkodavem Oberonem vyhýbají šípům a střelám z praku, šíleným tempem přebíhají moderní Evropu, aby vyhledali pomoc u přítele z Tuathů Dé Danann. Attikova obvyklá magická možnost přesunu mezi jednotlivými sférami je blokována, takže místo hraní na schovávanou je tentokrát na pořadu nová hra – utíkej o život. Tento „panteonový“ maraton nabourá severský bůh Loki. Zabití Attika je jediný volný konec, který potřebuje svázat, než rozpoutá Ragnarök- aka Apokalypsu. Atticus a Granuaile musí přelstít Olympany a zadržet boha darebáctví, pokud chtějí přežít – a zachovat svět, ve kterém mohou být. A na závěr čeká Oberona obrovské překvapení!

 

O AUTOROVI:
Kevin Hearne (* 9. prosince 1970)
Učitel angličtiny ve dne a spisovatel fantasy příběhů v noci
Autor vystudoval pedagogiku na Northern Arizona University ve městě Flagstaff.
Již během studií se věnoval psaní románů, které nikdy nedokončil, ale také přispíval do školních novin. Od dětství sbírá komiksy se superhrdiny, a nejraději má Star Wars.
Kevin Hearne napsal mnoho samostatných povídek. Oblibu fanoušků z celého světa získala jeho série „Kroniky železného druida“ pro svůj vtip, nadhled a akci od první do poslední stránky.

 

INFO O KNIZE:
Vydal: Laser, listopad 2020
Originální název: Hunted
Překlad: Lucie Bregantová
Vazba: brožovaná
Počet stran: 336
Cena: 319 Kč