Nové knihy za listopad 2019

Listopad je za námi, a tak si můžeme shrnout, které nové knihy z žánru fantastiky se v předposledním měsíci objevily na pultech. Předvánoční nabídka je bohatá, a tak můžete vybírat z třicítky knih.

Jeff Vandermeer: Borne

Strhující román z blízké budoucnosti od autora oceňované trilogie Jižní Zóna se odehrává v nebezpečných rozvalinách někdejšího města, v nichž obezřetně shání obživu mladá Rachel. Ruiny se jen hemží výsledky biotechnologických experimentů, kterých se před svým pádem zbavila tajuplná Společnost, avšak nejhorší hrozbu představují zuřivé a nepředvídatelné útoky gigantického medvěda jménem Mord. Do vylidněného obytného komplexu, kde žije spolu se svým partnerem Wickem, si Rachel z jedné ze svých výprav přinese malou zelenou hrudku, o které ani neví, zda je zárodkem rostliny, nebo živočicha. Přesto k ní od první chvíle cítí zvláštní náklonnost. Svého nového chráněnce pojmenuje Borne, postupně si k němu začne vytvářet stále silnější pouto a nechtěně tak uvede do pohybu události, které naruší – nebo spíše rozmetají – jemnou rovnováhu sil v celém nemilosrdném městě. Rachel tuší, kam události směřují, přesto se Borna nehodlá vzdát… a ten se zatím mění a roste.
Vydal: Argo, 2019
Překlad: Pavel Bakič
Vazba: vázaná
340 stran / 348 Kč
Ukázka

Victor LaValle: Podvrženec

Příběh bloudění, zápasu a hledání ztraceného syna v kulisách současného New Yorku Mohlo by se zdát, že newyorského antikváře Apolla Kagwu konečně čeká obyčejný a šťastný život. Potká Emmu a okamžitě se do ní zamiluje. Pak se ale Emma vrátí ze své cesty do Jižní Ameriky s červenou šňůrkou na ruce. Šňůrka je prý opředena čarovnou mocí a je nutné ji nosit do rozpadnutí. Život plyne idylicky: Manželství, narození syna Briana, štěstí… než se Apollo probudí přivázán řetězy k topení v kuchyni a vše nasvědčuje tomu, že šílená Emma syna zabila a uprchla. Když se zoufalý Apollo vydává manželku hledat, ještě netuší, že za betonovými kulisami New Yorku na něj má spadeno svět hrůz mocnějších než samo velkoměsto.
Vydal: Práh, 2019
Překlad: Jana Jašová
Vazba: vázaná
408 stran / 399 Kč
Ukázka

Kristina Haidingerová a Vratislav Trefil (eds.): Dokud nás smrt nerozdělí

„Dokud nás smrt nerozdělí“ aneb balady o nerozlučnosti.
Třináct českých a slovenských undergroundových autorů udeřilo potřetí a přináší vám třináct znepokojivých příběhů z křižovatky světů a žánrů. Jejich hrdiny jsou psychopati, nadpřirozená monstra i běžní smrtelníci, důležitou roli mají posedlosti, šílenství, vražedné tendence, odvaha či láska.
Ale prim, ten hraje vždy zubatá s kosou. A možná bude právě ona tou hrdinkou, které budete fandit.
Povídkou přispěli: Petr Boček, Roman Bílek, Jiří Walker Procházka, Katarína Soyka, Jiří Šedý, Ondřej Kocáb, Ivan Kučera, Jakub Kadera, Ivo Fencl, Anna Šochová, Lenona Štiblaríková, Tomáš Marton, Jana Dvořáčková
Vydal: Netopejr, 2019
Vazba: brožovaná
292 stran / 180 Kč
Ukázka

Vendula Brunhoferová: Hladový národ

Evropa, rok 1943. Celý kontinent ovládá Říše Thule plná nelidských okupantů. Klaus Klinsmann je vzorný říšský důstojník s jistotou solidního kariérního postupu. To se však mění po setkání s polskou dívenkou, která se transformuje v bytost, s níž se nikdo dosud nesetkal.
Francií mezitím putuje vojenský výsadek, který je možná poslední nadějí lidstva na ukončení teroru, postaveného na kruté a krvavé magii. Nastává čas překvapivých spojenectví, hrdinských činů a soubojů se smrtí, která číhá všude kolem.
Vydal: Brokilon, 2019
Obálka: Mikuláš Podprocký
Vazba: brožovaná
241 stran / 268 Kč
Ukázka

Edward Lee: Tramvaj č. 1852

Představme si, že v roce 1934 obdrží spisovatel H. P. Lovecraft dráždivou výzvu k napsání povídky pro avantgardní literární časopis Erotesque. Je mu nabídnut velkorysý honorář a příslib, že jeho dílo bude vydáno pod pseudonymem.
Věčně živořící Lovecraft by větší sumu peněz samozřejmě uvítal, jenže věc má háček: povídka pro toto exkluzivní periodikum musí být hlavně a především erotická.
Poněkud puritánský autor se napřed zhrozí, ale okolnosti ho záhy přesvědčí, aby nabídku přijal, popustil otěže své představivosti a sexuálně provokativní prózu si vyzkoušel…
Vydal: Carcosa, 2019
Překlad: Milan Žáček
Vazba: brožovaná
144 stran / 170 Kč
Ukázka

Michaela Merglová: Píseň oceli

Každý příběh někde začíná. Tenhle shodou okolností mezi stehny jedné vdané paničky a končí, no končí tam, kam se může dostat jen fantazie jedné z nejtalentovanějších autorek české fantastiky. Vyrazte na cestu, která tu dlouho nebyla, cestu, která vás dovede mezi démony, draky, bardy a drakobijce. A taky zase mezi nohy nějaké té vdané paničky, ale tak už to mezi hrdiny chodí.
Vydal: Epocha, 2019
Ilustrace: Žaneta Kortusová
Vazba: brožovaná
600 stran / 375 Kč
Ukázka

Jan Vavřička (ed.): Vostrá krása

Vostrá krása je sbírka sci-fi, fantasy a hororových povídek, které spojuje lehčí nebo intenzívnější erotická linka. Sbírku dával dohromady fantasta Jan Vavřička. Vostrá krása není ale jen kniha, je to Honzův dlouhodobější projekt, na který fanoušci, přátelé a další dobří lidé přispěli finanční částkou.
Autoři: Jan Vavřička, Michal Březina, Diuk, Milan Čechura, Kristina Haidingerová, Hanina Veselá, Jiří Walker Procházka
Vydal: Golden Dog, 2019
Vazba: brožovaná
224 stran / 199 Kč

Karel Doležal: Zombie, chiméry a rock’n’roll

Pekelnej rachot nad Prahou!
Möbiova kočka je kočka, která má jen jednu stranu a jednu hranu. Naštěstí doopravdy neexistuje, je to název kapely. Metalové bandě Möbius Cat ke štěstí chybí jedno – textař. Jak těžké bude ho najít, když žijete ve světě plném senilních nemrtvých, měňavců, zapomenutých kultů, přes noc vyrůstajících řvoucích věží nebo dokonce bytostí s hrozným hudebním vkusem?
Zesilovače na plný pecky a hrábněte do strun!
A možná přijde i nejšpinavější bůh planety…
Vydal: Straky na vrbě, 2019
Obálka a ilustrace: Eva Letáková
Vazba: brožovaná
352 stran / 250 Kč

Guy Gavriel Kay: Poslední záblesk slunce

Na severu nepřežije nic jemného a měkkého. Muži i ženy zde čelí nepřízni přírody a země, s kterou jsou však po generace spojeni. Po staletí earlové z Vinmarku drancovali na svých dračích lodích země Cyngaelů a Anglcynů. Ale časy se mění a brzy budou muset zástupci všech tří kultur spojit síly… Bern Thorkellson byl potrestán za hříchy vlastního otce. Hnán touhou po pomstě a zoufalstvím bude muset čelit v daleké zemi minulosti, před kterou chtěl navždy utéct. Král Aeldred se mezitím snaží pomocí diplomacie i ostrých mečů ochránit svou zemi, ale největší hrozbou jsou mu démoni jeho mysli a temné touhy, kterým nedokáže čelit. A v údolích a jemně zvlněných kopcích Cyngaelu dojde jedné noci k osudovému setkání, když Alun ab Owyn pronásleduje nájezdníky až k podivným světélkům nad lesním jezírkem…
Vydal: Laser, 2019
Překlad: Daniela Orlando
Vazba: pevná
440 stra / 399 Kč
Ukázka

Mary Watsonová: Hon na střízlíka

Ukončení války může znamenat ztrátu sama sebe. První díl napínavé fantasy debutující autorky.
Každé Vánoce Wren v lesích kolem vesnice pronásledují nepřátelé její augurské rodiny – soudci. Ona ani nikdo z augurů v okolí je nedokáže zastavit, navíc hrozí, že soudci získají veškerou moc a zvítězí v prastaré válce. V zoufalé snaze všechny zachránit se Wren vydává na tajnou misi do sídla nepřátel jako stážistka pracující pro soudkyni Cassu Harknessovou. Ve spleti lží a podvodů bude Wren muset volit mezi záchranou sebe samé a zkázou augurů.
Vydal: CooBoo, 2019
Překlad: Petra Miketová
Vazba: brožovaná
368 stran / 269 Kč
Ukázka

Piers Torday: Ztracený mág

Když čtveřice sourozenců opouští v létě 1945 bombardovaný Londýn, netuší, že na vesnickém panství záhadné profesorky Kellyové prožijí největší dobrodružství svého života. V rozlehlém domě totiž objeví dveře do tajuplné Knihovny, jimiž vstoupí do úžasného světa jménem Folio.
V něm žijí postavy ze všech známých příběhů, které však ohrožuje armáda robotů, jejímž záměrem je všechny smyšlené pohádky vyhladit ze světa a nastolit vládu faktů a informací. Jediný, kdo může pomoci kouzelným bytostem válku vyhrát, je samotný stvořitel Knihovny – ztracený mág Nicholas Crowne. Toho však stovky let nikdo neviděl…
Hold Letopisům Narnie od jednoho z nejtalentovanějších britských autorů současnosti.
Vydal: Fragment, 2019
Překlad: Aneta Fibingerová
Vazba: vázaná
288 stran / 299 Kč

Klára Smolíková: Začarovaný Hvozd – Příběh dětí z Končiny

Slyšeli jste někdy o Končině, kde všechny cesty končí a dál pokračuje jen Hvozd obývaný lesními duchy? Ne? Tak to si musíte poslechnout příběh o Luně a Bolechovi, kamarádech z tohoto odlehlého kraje, kteří se jako jediní začarovaného lesa nebojí. Najdou tam nové přátele, zažijí legraci a prožijí jedno opravdu velké dobrodružství.
Vydala: Pikola, 2019
Ilustrace: Ester Kuchynková
Vazba: pevná
80 stran / 259 Kč

Robin Hobb: Dračí domov (Kroniky Deštné divočiny 2)

Pouť zubožených draků a jejich lidských průvodců do ztraceného dračího domova pokračuje. Je ale Kelsingra skutečná? Není to pouhý střípek naděje skrytý hluboko v dračí paměti? Draci i lidé zjišťují, že je cesta neznámou divočinou zvláštním a nebezpečným způsobem mění. Vzájemné pouto se sice upevňuje, všechny však sužuje hlad, povodně a predátoři. Ty největší hrozby však číhají přímo mezi nimi a snižují šanci na to, že všichni dorazí Kelsingry živí.
Vydal: Fragment, 2019
Překlad: Jan Kozák
Vazba: vázaná
560 stran / 399 Kč

Joe Abercrombie: Půl světa (Moře střepů 2)

Trnka se narodila, aby bojovala. Jenže když při cvičení zabije svého soupeře, zjistí, že jí všichni nadávají do vrahů. Osud vloží její život do rukou otce Jarviho, který projíždí země Moře střepů a hledá spojence proti čím dál nebezpečnějšímu nejvyššímu králi. U Jarviho se setkává s Brandem, válečníkem, který odmítá zabíjet. Oba jsou zlomení, ale oba čeká možná ve službách Jarviho vykoupení…
Jenže konec konců, zbraně mají jediný účel a jejich budoucnost je rudá. Bude Trnka navždy jen nástrojem mocných, nebo je v legendách i místo pro dívku vládnoucí čepelí?
Vydal: Laser, 2019
Překlad: Roman Tilcer
Vazba: brožovaná
424 stran / 359 Kč

Jessica Townsendová: Divomor

Morrigan sice zlomila svou smrtící kletbu a vykonala nebezpečné zkoušky, ale její cesta k Nikdyuši a všem jeho tajemstvím teprve začala. A ona rychle zjišťuje, že ne všechna magie se využívá pro dobrou věc. Morrigan dostala pozvání vstoupit do Divinské společnosti, která jí slibovala přátelství a ochranu, ale kdosi ji a její společníky vydírá, takže i těch pár věrných přátel se obrací proti ní. Zbaví se Morrigan někdy svého prokletí?
Vydal: Albatros, 2019
Překlad: Vladimír Medek
Vazba: vázaná
496 stran / 429 Kč

Élodie Tirel: Pomsta temných elfů (Luna 2)

Luna se po návratu do Lataris stane svědkem černé mše, kdy je obětován mladý drow. Cílem tohoto strašlivého rituálu bylo otrávit pramen… a s ním i celý les Ravenstein. Luna se spolu se zlatým elfem Kendalem vydává hledat ingredience na výrobu protijedu. Mezitím je v Rasgaroku matróna Zestra nepříčetná vzteky a plánuje pomstu. Na pomoc si přivolá samotnou Pavoučí bohyni. Tentokrát pomstě nikdo neunikne…
Vydal: CPress, 2019
Překlad: Hana Marsault
Vazba: vázaná
256 stran / 299 Kč

Laura Sebastianová: Vládkyně kouře

Jediné její zbraně jsou nezlomná vůle a mysl ostřejší než meč.
Theo už nenosí korunu z popela. Vzala si nazpátek svůj právoplatný titul a prince Sórena jako rukojmí. Její lidé ale zůstali v císařově moci. Nyní ji od nich a jejího trůnu dělí tisíce mil. Aby je získala zpátky, bude potřebovat armádu. Nezbývá jí nic jiného než vložit důvěru do své tety, nebezpečné pirátky, která proslula pod přezdívkou Prokletý drak. Ta tvrdí, že Theo může vojsko získat pouze pod podmínkou, že se provdá. Tímto činem by ale provedla něco, co astreanská královna nikdy dřív neudělala.
Vydal: CPress, 2019
Překlad: Jana Vlčková
Vazba: brožovaná
408 stran / 329 Kč

Peter Bunzl: Měsíční medailon (Dobrodružství mechanického srdce 2)

Tajemství minulosti je těžké uniknout.
Poté co z vězení uteče nechvalně proslulý lupič a eskapolog Jack Dveřník, zamíří do Hasivkova, kde zrovna bydlí Lily s Robertem. Jack je odhodlaný najít svou ztracenou kořist – měsíční medailon. Robert a Lily se nedobrovolně zapletou do pátrání po Jackovi; nějak totiž souvisí s minulostí Robertovy rodiny. Věděl snad jeho tatínek, kde se medailon ukrývá? Jakou roli v tom hraje Robertova dávno zmizelá matka?
Ve druhém díle série Dobrodružství mechanického srdce se opět potkáte s oblíbenými hrdiny – těmi lidskými i mechanickými. Nechybí reportérka Anna se svou vzducholodí Beruškou, ani Malkin, lišák na klíček. Pátrání děti tentokrát zavede do srdce Londýna i tamního podzemí, které je úplné bludiště. Čeká je série nenadálých pohrom, podívají se do sídla Cechu mechaniků i na tajemnou spiritistickou seanci. Brzy zjistí, že je to svět plný nebezpečí, nevídaných vynálezů a situací, kdy je potřeba prokázat odvahu v srdci i bystrého ducha.
Vydal: Svojtka & Co., 2019
Překlad: Zuzana a Romana Bičíkovy
Vazba: brožovaná
376 stran / 249 Kč

China Miéville: Jizva (ilustrované vydání)

Na palubě zaoceánské lodi je do rozvíjející se novokrobuzonské kolonie Nova Esperium převážena skupina vězňů a otroků, jejichž těla byla přetvořena do groteskních biologických podob. Avšak za moře neplují jen oni. Přidává se k nim hrstka cestovatelů, z nichž každý má důvod k rychlému odjezdu z města. Mezi nimi je i Bellis Chladnovína, talentovaná lingvistka, jejíž tlumočnické služby jí napomáhají nejen vydat se na cestu, nýbrž i uniknout hroznému trestu. Je totiž bývalá milenka Izáka Dana der Grimnebulina, vynikajícího odbojného vědce, který v Novém Krobuzonu nevědomky rozpoutal pravé peklo. Bellisin plán je jednoduchý: žít mezi novými kolonisty, dokud nebude bezpečné vrátit se do rodného města. Ale když loď ve Vzdutém oceánu přepadnou piráti a exemplárně popraví kapitána a jeho zástupce, přeživší pasažéři jsou odvezeni na Armadu, města postaveného z vraků uloupených lodí, do volně plavoucí mořské mocnosti, které vládne prapodivná dvojice zvaná Milenci. Na Armadě dostanou všichni práci a dokonce i přetvoři jsou si na ní rovni s lidmi, kaktusíky a raky. Nicméně nikdo ji nesmí opustit. Bellis, v zajetí osamělá a zahořklá, ví, že dát najevo odbojné myšlenky znamená rozsudek smrti. Místo toho musí pokradmu shánět informace o úmyslech Armady. Odpověď lze nalézt u amorfních tvorů, které se nikým nepozorováni vznášejí míle pod hladinou moře – děsivých bytostí, jež si předsevzaly podivný a hrůzyplný úkol…
Vydal: Laser, 2019
Překlad: Milan Žáček
Vazba: pevná
644 stran / 499 Kč
Ukázka

Nalini Singh: Ohnivý cejch

Ačkoli Mercy, strážkyně DarkRiverů, cítí naléhavou potřebu najít si životního druha, zuřivě odolává, když se ji pokusí přivlastnit Riley Kincaid, poručík ze smečky SnowDancerů. Problém není jen to, že ji vytáčí; je totiž také vlk, zatímco ona je kočičí šelma, a oba jsou zvyklí mít navrch.
Když je však z teritoria DarkRiverů unesen geniální mladý měňavecký vědec, musí Mercy a Riley spolupracovat, aby mladíka vystopovali – dřív, než se záhadní únosci rozhodnou, že už ho není potřeba. Dva dominantní jedinci však časem zjistí, že podřídit se jeden druhému neznamená nejen smrtící konspiraci, ale také vášeň tak žhavou, že na nich obou zanechá ohnivý cejch.
Vydal: Fantom Print, 2019
Překlad: Petra Kubašková
Obálka: Tony Mauro
Vazba: brožovaná
272 stran / 299 Kč
Ukázka

Cassandra Clare: Královna povětří a temnoty (Temné lsti 3)

Po dramatických událostech Pána stínů hrozí lovcům stínů občanská válka. Rodina Blackthornových se ocitá přímo uprostřed konfliktu, který by mohl roztrhat svět na kusy. Zatímco se mladší sourozenci Blackthornovi vracejí do Los Angeles, aby se tam pokusili vypátrat příčiny záhadné nemoci kosící rasu čarodějů, Julián s Emmou musejí podniknout nebezpečnou misi do říše sličného lidu a získat Černý spis mrtvých. To, co na dvorech odhalí, by však mohlo zničit celý svět a otevřít cestu k temné budoucnosti, kterou si do té chvíle nedokázali ani představit.
Vydal: Slovart, 2019
Překlad: Alžběta Lexová, Eva Maršíková
Vazba: brožovaná
728 stran / 399 Kč

Liz Braswell: Co kdyby… Část tvého světa

Co kdyby Ariel Uršulu neporazila?
Uplynulo pět let, kdy mořská čarodějnice překonala malou mořskou vílu a připravila přitom krále Tritona o život. Ariel se stala němou královnou Atlantiky, kdežto Uršula vládne v pozemském království prince Erika. Když však Ariel zjistí, že její otec možná stále žije, musí se vrátit na Souš – za otcem i princem, které už nikdy neměla vidět. Záhy zjistí, že Uršula využívá své role princezny naplno: plánuje, pletichaří a žene zemi do války se sousedními královstvími. Dokáže Ariel svrhnout vražednou tyranku?
Vydal: Egmont, 2019
Překlad: Petra Babuláková
Vazba: brožovaná
352 stran / 369 Kč

Ben Aaronovitch: Zvony Londýna

Muž bez tváře, pachatel mnoha vražd, podvodů a zločinů proti lidskosti, byl demaskován a je na útěku. Peter Grant, londýnský detektiv a čarodějnický učeň, nyní hraje klíčovou roli v bezprecedentní operaci bezpečnostních sil, která má Muže bez tváře dostat před soud. Peter mezitím zjišťuje, že Muž bez tváře není ještě ani zdaleka vyřízený a uskutečňuje poslední kroky jistého dlouhodobého plánu. Plánu, který má kořeny v dvoutisícileté londýnské historii a který může město na Temži doslova srazit na kolena. Aby svou milovanou metropoli zachránil, bude Peter potřebovat pomoc své bývalé nejlepší kamarádky a kolegyně Leslie Mayové, která ho však už jednou zradila. A mnohem horší je, že se snad dokonce bude muset spojit se zlovolným nadpřirozeným zabijákem a agentem chaosu známým pod jménem Punch…
Vydal: Argo, 2019
Překlad: Milan Žáček
Vazba: brožovaná
304 stran / 298 Kč
Ukázka

Sebastien de Castell: Královnovrah (Divotvůrce 5)

Po souboji na poušti Kellen nechtěně potřísní daromanskou vlajku krví. Strážcům zákona nyní nezbývá než ho za takový čin zatknout. Těsně předtím, než je Kellen postaven před královnu, aby byl popraven, dostane od jednoho ze spoluvězňů podivnou radu: když zabije královnu, vyslouží si za to shovívavost od těch, kdo jsou u moci. Tváří v tvář jedenáctileté vládkyni však Kellen zjistí, že královna je mnohem bystřejší, než čekal, a navíc v nesmírném nebezpečí.
Vydal: Egmont, 2019
Překlad: Peter Kadlec
Vazba: vázaná
480 stran / 399 Kč
Ukázka

Meagan Spoonerová: Sherwood

Robin z Locksley je mrtvý!
Když lady Marian zjistí, že Robin padl, neví, co bude dál. Když byla zaslíbená právě jemu, byla svobodná, mohla si žít po svém a vzepřít se pravidlům společnosti. Teď je sama a neznamená nic. Když si na sebe oblékala Robinovu zelenou kazajku a do ruky vzala jeho meč a luk, nikdy si nemyslela, že by si ji někdo s Robinem mohl splést. Nečekala, že se maskovaná postava, kterou vytvořila, stane majákem naděje a spravedlnosti. Ale Nottingham touží po spasiteli, A tak Marian musí vzít osud do vlastních rukou!
Vydal: CooBoo, 2019
Překlad: Zdeněk Uherčík
Vazba: vázaná
352 stran / 329 Kč

Madeline Miller: Achilleova píseň

Řecko v časech hrdinů. Patroklos, nešikovný mladý princ, byl vyhoštěn do království Fthie, kde žije přehlížen ve stínu krále Pelea a jeho zlatovlasého syna Achillea. Achilleus, „nejlepší ze všech Řeků“, je vším, čím Patroklos není – silný, krásný, syn bohyně -, a jejich cesty se nikdy neměly zkřížit. Jednoho dne ho však Achilleus vezme pod svou ochranu a brzy se z nich stanou přátelé. Vzdělávají se v umění války a medicíny a z jejich pouta vznikne něco mnohem hlubšího – k nelibosti Achilleovy matky Thetidy, kruté mořské nymfy. Když přijde zpráva, že byla unesena Helena Spartská, jsou řečtí muži vyzváni, aby šli do války proti Troji. Achilleus se připojí, sveden příslibem slavného osudu. Patroklos, zmítaný láskou a strachem o svého přítele, následuje Achillea do války, aniž tuší, jak krutá zkouška je čeká. Toto dojemné a originální ztvárnění trojské války je zničujícím příběhem lásky a soupeření mezi bohy a lidmi. Hlavní zápas se však odehrává mezi nelítostnou ctižádostí a touhou lidského srdce po míru.
Vydal: Slovart, 2019
Překlad: Tomáš Kačer
Vazba: pevná
360 stran / 399 Kč

Rachel Dunne: Ukradené slunce

Svět zahalila temnota… a jediný, kdo může lidstvu přinést úsvit nového dne, je intrikářský a sebestředný kněz jménem Joros. Ten kolem sebe shromáždil nesourodou družinu. Je v ní zamlklý válečník z ledového Severu, sourozenci co vyrostli mezi zloději a pouličními rváči, bezcitná kněžka a šílený mág. S jejich pomocí chce porazit Dvojčata, dva prastaré bohy, jejichž útěku z věčného vězení nedokázal zabránit. Jenže ta zatím spřádají vlastní plány, jak naložit s nečekaně získanou svobodou. Předně se chtějí pomstít Rodičům, kteří je kdysi uvěznili, a přetvořit svět k obrazu svému. Začnou tím, že strhnou slunce z oblohy, čímž započnou Velkou noc, která neskončí, dokud nezemře i ten poslední člověk. Joros a jeho spojenci mají jedinou šanci. Musejí udeřit dřív, než Dvojčata získají svoji ztracenou moc. Jenže v temnotě bez slunce není nic takové, jak se na první pohled zdá…
Vydal: Talpress, 2019
Překlad: Martin Boček
Vazba: brožovaná
489 Kč

Danielle Paigeová, Stephen Byrne: Mera – Proti proudu

Mera je urozená teenagerka a dědička trůnu Xebelu, kolonie ovládané jinou, ne tak úplně ztracenou podmořskou zemí, Atlantidou. Její otec, dvůr a celé království očekávají, že se vdá a povije nového krále. Ale osudem Mery je nést odlišnou korunu…
Když xebelská armáda začne plánovat svržení atlantské nadvlády a zbavit se útlaku, Mera se chopí příležitosti vzít svůj osud do vlastních rukou tím, že zavraždí Arthura Curryho – dávno ztraceného prince a dědice atlantského trůnu. Ale její poslání jde stranou ve chvíli, kdy se Mera a Arthur do sebe nečekaně zamilují. Stane se Arthur králem s Merou po svém boku, nebo zahyne jejím nožem v zájmu osvobození jejího lidu od pronásledování?
Vydal: CREW, 2019
Překlad: Filip Škába
Vazba: vázaná
208 stran / 329 Kč
Ukázka/recenze

Craig Thompson: Kosmo knedlíci

Pro Violet je rodina tou nejdůležitější věcí v celé galaxii. Když se její táta ztratí během nebezpečného úkolu, vydává se ho hledat v doprovodu nových kamarádů: Elliot je úzkostlivé kuře s darem předtuchy, přátelský Zacheus je posledním zástupcem svého druhu. Violet pozná, že vesmír je úžasný a pestrobarevný, ale má i svoje mouchy. Nebo přímo velryby, které vám můžou sníst školu.
Úchvatně nakreslený komiks Kosmo knedlíci, jehož název odráží autorovu obrazotvornost, je velkolepým dobrodružstvím z budoucnosti, která v lecčem připomíná naši současnost. Je plný rozmanitých ras a originálních vesmírných lodí, ale tím hlavním je humorný a dojemný příběh překračující hranice žánrů i věkových skupin.
Vydal: Paseka, 2019
Překlad: Richard Podaný
Vazba: vázaná
320 stran / 549 Kč

Kaiu Širai, Posuka Demizu: Zaslíbená Země nezemě 5

Sirotčinec hoří… a Emma a ostatní děti se snaží uprchnout do bezpečí. Ale Mamá se jen tak nevzdá. Má k dispozici armádu démonů, takže ten útěk ze zajetí nebude zase tak jednoduchý. Koho bude muset Emma obětovat, aby měli sirotci šanci na záchranu?
Vydal: CREW, 2019
Překlad: Anna Křivánková
Vazba: brožovaná
200 stran / 199 Kč