Jan Hamouz: Poloviční král

A když voda Bělavé zešedne, věz, že se v království stalo něco zatraceně špinavého…

ANOTACE:
Pohraničí Erenézie obsadil nepřítel. Trat’Hys vyráží v čele své armády, aby ukončil vleklé sousedské války jednou provždy. Zatím však netuší, že nejtěžší bitvu nesvede na bojišti, ale s vlastním synem.

Na severu byl nastolen krutý řád. Stačí jeden nešťastný večer, jediné klopýtnutí, a Lheiwen je lapena v síti jeho nesmyslných pravidel. První láska ji tak sice naplní nezměrným štěstím, bude ho ale muset vykoupit víc než jednou jizvou.

Garro brázdí vody Tórského moře a hledá lodě s břichy napěchovanými zlatem. Dokáže bojovat s kýmkoli, ale na jedno připraven není — setkání s mrtvou láskou ho zasáhne mnohem hlouběji, než by kdy mohlo ostří šavle.

A co víc — nikdo z nich netuší, že daleko za mořem se sbírá obří armáda Rohatých, válečníků větších a silnějších, než jsou lidé…

 

O AUTOROVI:
Jan Hamouz (nar. 1986) žije v Praze, pracuje jako projektant mostů. V roce 2016 byl oceněn v soutěži Žoldnéři fantasie za povídku Štětec z velbloudí srsti, o rok později ve stejné soutěži uspěl s povídkou Cvrdlikáček. Poloviční král je jeho románovou prvotinou a úvodním dílem série Ptačí srdce.

 

INFO O KNIZE:
Vydal: Host, listopad 2018
Vazba: brožovaná
Počet stran: 519
Cena: 349 Kč