M. R. Carey: Chlapec na mostě

Nakladatelství Host připravuje na srpen postapokalyptický thriller Chlapec na mostě, návrat do krvelačného světa románu Všemi dary obdarovaná.

ANOTACE:
Svět napadla epidemie, jež proměnila většinu populace v nemrtvé hladovce, kteří požírají všechno, co jim přijde do cesty, a dál šíří nákazu.

Z posledního lidského sídla v jižní Anglii vyráží na cestu do Skotska napůl vědecká a napůl vojenská výprava. Jejím cílem je nasbírat vzorky plísňových kultur, které po sobě v terénu zanechala předchozí expedice, a získat tak o patogenu informace, jež by později mohly vést k objevení léku.

Jedinou nadějí na přežití lidstva jsou doktorka Samrina Khanová a výjimečně inteligentní chlapec s poruchou autistického spektra Stephen Greaves, kterého Khanová zachránila před hladovci.
A nepřítel venku má hlad.

 

OHLASY:
Děsivý a zároveň citlivý strhující příběh, který si klade otázku, co to znamená být člověkem.
– Kirkus Reviews

Pokud se vám líbila Všemi dary obdarovaná, pak budete nadšení i z Chlapce na mostě, a možná ještě víc. Je zde zkrátka všechno, v co jsem doufal, a zbylo i místo pro překvapení. […] Careymu se podařila velmi obtížná věc — přetvořit v něco nového to, co čtenář považuje za důvěrně známé.
– SFFWorld

 

O AUTOROVI:
M. R. Carey (nar. 1959) je pseudonym britského spisovatele a scenáristy, autora již několika úspěšných titulů. Podílí se mimo jiné na slavné komiksové sérii Lucifer, která vypráví příběhy oblíbené postavy z komiksu Sandman Neila Gaimana, a jako komiks adaptoval i Gaimanovo Nikdykde. Kromě spolupráce s komiksovým vydavatelstvím dc Comics také píše scénáře pro televizi a celovečerní filmy.
Práva na překlad románu Všemi dary obdarovaná (2014) byla prodána do více než dvaceti zemí. Kniha se dostala do užšího výběru prestižní sci-fi ceny Arthur C. Clarke Award a byla nominována na ocenění James Herbert Award.

 

INFO O KNIZE:
Vydá: Host, srpen 2018
Překlad: Vojtěch Ettler
Vazba: vázaná
Počet stran: 360