Croninův Přechod jako seriál na stanici FOX

Televizní stanice Fox připravuje seriál podle sci-fi trilogie Justina Cronina The Passage. Knihu jsme si mohli přečíst v češtině pod názvem Přechod (vydal Knižní klub, 2010), na niž navazují knihy Dvanáctka a Město zrcadel. Producentem seriálu je Ridley Scott (Marťan, Gladiátor), režisérem Matt Reeves (Úsvit planety opic, Monstrum).

SYNOPSE:
Epický thriller Přechod se točí okolo projektu Noe v tajném státním zdravotnickém zařízení, kde vědci experimentují s nebezpečným virem, který by sice mohl vést k léčbě nemoci, ale má také potenciál vyhladit lidskou rasu.

Když je jako testovací subjekt vybrána malá holka Amy Bellafonte (Saniyya Sidney), federální agent Brad Wolgast (Mark-Paul Gosselaar) dostane za úkol přivézt ji do výzkumného zařízení. Nakonec se ji však Wolgast snaží za každou cenu zachránit. Brad a Amy se musí postavit hlavní vědkyni projektu Noe Nichole Sykes (Caroline Chikezie) a bývalému operativci CIA Clarku Richardsovi (Vincent Piazza), kterého Brad trénoval. Na své cestě se také ocitnou tváří v tvář nebezpečné nové rase bytostí uvězněných v celách projektu Noe, včetně vědce Tima Fanninga (Jamie McShane) a vězeňkyně odsouzené k smrti Shauně Babcock (Brianne Howey). Při hledání spojenců se Brad obrátí na svou bývalou ženu, doktorku Lilu Kyle (Emmanuelle Chriqui). Nové bytosti začnou testovat své nové schopnosti a jsou čím dál blíž útěku, který může vést k nepředstavitelné apokalypse.

Už z oficiální synopse je jasné, že se seriál nedrží přesně literární předlohy. Na webu k ní máme recenzi i ukázku a rozhovor s autorem.

INFO O SERIÁLU:
Studio: 20th Century Fox Television
Produkce: Matt Reeves, Adam Kassan, Ridley Scott, David W. Zucker, Liz Heldens, Marcos Siega, Jason Ensler
Scénář: Liz Heldens
Režie: Jason Ensler, Marcos Siega
Hrají: Saniyya Sidney (Amy Bellafonte), Mark-Paul Gosselaar (Brad Wolgast), Brianne Howey (Shauna Babcock), Vincent Piazza (Clark Richards), Jamie McShane (Tim Fanning), Caroline Chikezie (Major Nichole Sykes), Emmanuelle Chriqui (Dr. Lila Kyle) ad.

Oficiální stránka seriálu: www.fox.com/the-passage/
IMDb