Aliette de Bodardová: Řád zlomených křídel

Nakladatelství Host vydává Řád zlomených křídel, první díl série Dominium Padlých andělů – fantasy špionážních thrillerů podbarvených melancholií ztraceného zlatého věku.

 

ANOTACE:
Paříž se zotavuje z Velké války Řádů. Její ulice lemují strašidelné ruiny, z katedrály Notre-Dame zbyly jen ohořelé zdi a Seina zčernala popelem a sutí. Mezi troskami přesto dál pokračuje život. Zoufalé gangy bojují v ulicích o přežití, zatímco Řády nadále soupeří o nadvládu nad městem.

Ve Stříbrostínu, kdysi nejmocnějším pařížském Řádu, panuje zmatek. Jeho magie slábne, zakladatel Jitřenec před desítkami let zmizel a ve stříbrostínském sídle se náhle zjevilo cosi nevítaného, cosi temného a mocného, stíny, které zabíjejí…

Své síly musí spojit tři naprosto rozdílní hrdinové: mladičká, ale mocná dívka z rodu Padlých andělů, alchymistka bojující se zničující závislostí a rozhněvaný mladý muž ovládající kouzla Dálného východu. Přinesou Stříbrostínu spásu, nebo se stanou strůjci jeho posledního, nevratného pádu?

 

O AUTORCE:
Aliette de Bodardová (nar. 1982) je oceňovaná autorka fantasy a sci-fi literatury francouzsko-vietnamského původu. Žije v Paříži, kam také umístila děj své knihy Řád zlomených křídel (2015), za kterou získala cenu Britské asociace science fiction (BSFA) za nejlepší román a která zahajuje sérii Dominium Padlých andělů. Druhý díl s názvem Řád věčných trnů připravujeme k vydání na jaro 2018. Autorka je jednou z nejzářivějších nových hvězd žánru, za své knihy obdržela řadu prestižních cen: Nebula, Locus, BSFA, Writers of the Future, a také byla nominována na cenu Hugo.

 

INFO O KNIZE:
Vydal: Host, květen 2017
Překlad: Vojtěch Ettler
Vazba: brožovaná
Počet stran: 424
Cena: 329 Kč