Nové knihy v angličtině za březen 2017

V březnu se na zahraničním knižním trhu urodilo na padesát nových titulů z žánru paranormální fantastiky psané v angličtině. S Axií přinášíme výběr deseti z nich a nechybí přehled novinek ze sérií vydávaných v češtině.

 

Lucy Banks: The Case of the Green-Dressed Ghost

Kester Lanner neměl ani tu nejmenší představu o tom, co ho čeká, když se rozhodl uposlechnout poslední přání své umírající matky a kontaktovat záhadného doktora Ribera. Ani ve snu nepředpokládal, že najde svého ztraceného otce a ocitne se přímo uprostřed rodinného byznysu, kterým je chytání přízraků. Kester přirozeně zpočátku váhá a zůstává právem vyděšený, ale zároveň ho celé to lovení duchů nepřestává fascinovat. Netrvá proto dlouho a zaplete se do vyšetřování případu spojeného s prastarým přízrakem, který brzy otestuje schopnosti všech členů jejich agentury. Jedná se totiž o zvlášť děsivého a nebezpečného protivníka a Kester si náhle uvědomuje, že jeho první oficiální případ se tak docela dobře může i tím posledním.

Vyšlo: 7. 3.; GR

 

 

Anne Bishop: Etched in Bone

Pátý díl paranormální série ze světa Jiných, kde se lidstvo snaží přežít ve stínu mnohem mocnějších kožoměnců a upírů.
Poté, co byla vzpoura lidí brutálně potlačena Staršími – primitivním, ale smrtícím druhem Jiných – zbylo lidem jen několik málo měst. A lidé v nich vědí, že se mají bát země nikoho a temnoty za jejich hradbami…
Zatímco jiné komunity musí začít budovat od začátku, Lakeside vyšel z bojů téměř nedotčen. Vůdce vlkodlaků Simon Wolfgard a krvavá věštkyně Meg Corbynová však přesto musí spolupracovat s lidmi, aby udrželi mír. Jejich úsilí však možná přijde vniveč. Do města přichází nebezpečí.

Vyšlo: 7. 3.; GR

 

 

 

Dana Chamblee Carpenter: The Devil’s Bible

Druhý díl série Bohemian Gospel.
Ďáblova bible. Kdysi považovaná za osmý div světa, několik staletí stará kniha zahalená tajemstvím. Nikdo neví, kdo ji vytvořil a odkud se vzala. Existuje šeptanda o tom, jak k sobě láká lidi toužící po moci, jak je dohání k šílenství a jak byla ve skutečnosti sepsána samotným ďáblem. Nikdo ale netuší pravdu. Nikdo kromě Mouse. Utíká před záhadami knihy tak dlouho, že už přestala počítat léta. Říká si teď Emma Nicholasová a snaží se žít obyčejný život univerzitní profesorky. Jde ale o pouhou lež, a když se jí na stopu dostanou nepřátelé, Mouse nezbývá nic jiného než znovu uprchnout. V zoufalé situaci se dočká nečekané pomoci, ale moc dobře ví, že před bitvou mezi dobrem a zlem, která se dala do pohybu dávno před vznikem Ďáblovy bible, se nelze skrývat donekonečna.

Vyšlo: 7. 3.; GR

 

 

 

Ann Claycomb: The Mermaid’s Daughter

Převyprávění klasického příběhu Hanse Christiana Andersena o Malé mořské víle zasazené do současnosti.
Kathleen trpí od malička podivnou nemocí, která se projevuje bodavou bolestí v nohách. K tomu se na své šestnácté narozeniny probouzí s pocitem, že jí někdo vyřízl jazyk. Žádný doktor si s těmito příznaky nedokáže poradit a jediné, co Kathleen dokáže alespoň trochu ulevit, je slaná voda. Život jde dál a Kathleen dospěje. V pětadvaceti studuje v Bostonu operní zpěv, ale potíže ji pronásledují dál. Její přítelkyně Harry má pochopitelně strach, a tak když Kathleen opět dostane záchvat, konečně ji přesvědčí, aby spolu podnikly cestu do jejího rodného města v Irsku. Tady při pátrání po rodinné historii odhalí tajemství podivuhodnější, než si kdy dokázaly představit. Kathleenin osud se zdá být zpečetěný. Čeká ji nelehká volbu mezi mořem a svou láskou – a ať už si vybere cokoliv, půjde na smrt.

Vyšlo: 7. 3.; GR

 

Yasmine Galenorn: Souljacker

První díl nové paranormální romantické série.
Sukuba Lily O’Connellová vlastní v Seattlu luxusní nevěstinec. Když je v jejím domě zavražděn klient, jemuž z hrudi kdosi vyřízl kus kůže, Lily ví, že se blíží něco zlého. A pak ještě vyjde na světlo, že z vězení pro kriminálníky z nadpřirozené komunity unikl bývalý tatér upír Trhač duší, který nyní hledá a vraždí všechny, koho kdy tetoval.
Sama Lily má na stejně jedno z Trhačových tetování. Nemá kam uniknout, proto si najme soukromé očko a démona chaosu v jedné osobě Archera Desmonda, aby jí pomohl najít nebezpečného upíra, než najde on ji i její přátele.

Vyšlo: 7. 3.; GR

 

 

 

Lish McBride: Pyromantic

Druhý díl urban fantasy série.
Nájemná vražedkyně Ava, jež dokáže vyvolat oheň silou myšlenky, je členkou magické mafie, tentokrát má však lepšího šéfa. Kdo ale ví, jestli to tak zůstane – život v magické mafii lidi mění. Jenže když se mezi magickými bytostmi začne šířit tajuplná choroba, je na Avě a jejím týmu, aby ji zastavila, jinak se možná stane další obětí někdo z nich.

Vyšlo: 21. 3.; GR

 

 

 

 

Melanie McFarlane: Summoner Rising

První díl YA série Laws of Summoning.
Kdyby dostala na výběr, Dacie Cantarová by si přála, aby jí někdo vysvětlil zákony vyvolávání ještě předtím, než se stala svědkem toho, jak se podivné stínové stvoření vylouplo ze stěny nedaleké pasáže. Určitě by jí to umožnilo pochopit lépe všechny podivné věci, kterých se stala svědkem od doby, co se po nečekané smrti své matky přistěhovala do města za pratetou. Ale na druhou stranu, kdo by chtěl být celý život vědomě pronásledován stíny? Dacie rozhodně po ničem takovém netouží a obešla by se i bez pozornosti toho zvláštního kluka ve škole, který má být údajně její Tovaros, nebo-li spřízněná duše. Sedmnácté narozeniny se ale rychle blíží, a Dacii proto nezbývá než se s novou realitou smířit a připravit se na nastávající povinnosti. Jinak jí čeká stejně neblahý osud, jaký postihl její matku.

Vyšlo: 28. 3.; GR

 

 

 

Marshall Ryan Maresca: The Holver Alley Crew

První díl nové série na pomezí high a urban fantasy odehrávající se v městě Maradaine.
Proslulí zlodějští bratři Asti a Verci Rynaxovi pověsili řemeslo na hřebík, usadili se ve staré čtvrti Západního Maradaineu a otevřeli si obchod. Chtějí žít prostým životem, jenže plány jim překazil oheň. Bez domova, bez obchodu a bez legálního příjmu – a s vysokými dluhy – se musejí vrátit zas ke zlodějně i svým dávným přátelům.
Se skupinou několika dalších obětí požáru se Asti a Verci však dozvědí, že požár nebyla nehoda. Kdosi obětoval životy nevinných, aby díky svému sadistickému plánu a obrovskému požáru získal půdu. Bratři jsou odhodláni pomstít se všem, kdo jsou za požár zodpovědní, ať za to budou muset zaplatit jakoukoli cenu.

Vyšlo: 7. 3.; GR

 

 

 

Shannon Mayer: Hisses and Honey

Závěreční díl série Venom.
Pekařka Alena Budreneová si konečně dala život do pořádku a doufá v klid a mír. Jenže Seattlem se šíří virus, který ohrožuje každého, kdo se mu dostane do cesty. Jediný způsob, jak ho zastavit, je postavit se bohyni Héře a její armádě. Bitva určí osud lidské rasy i Aleninu budoucnost. Na cestě za pravdou skrz bary i podsvětí plné smrtících bohů a monster, se Alena snaží vybudovat mír mezi lidmi a nadpřirozenými bytostmi.

 

Vyšlo: 7. 3.; GR

 

 

 

Steve Wiley: The Fairytale Chicago of Francesca Finnegan

V Chicagu existuje tajná linka metra L, která projíždí skrz mystický East Side. Ve vagónech vlaku je možné natrefit na neuvěřitelnou směsici bytostí včetně kořalkou věčně přiopilého elfa, sebevědomé a okouzlující lišky, toho nejpodivnějšího vánku a nevšední dívky jménem Francesca Finneganová. Bylo nebylo a Francesca se rozhodla pozvat chlapce Richarda na magický výlet po krásách a tajemstvích linky L. Šlo o šílenou a magickou noc v tom nejlepším slova smyslu, ale naneštěstí pro Richarda vše skončilo jako jeden z těch nepolapitelných snů, který každý zapomene v momentě, kdy se probudí. Nyní Richard dospěl a jeho život se ocitl na okraji propasti. A jeho jedinou nadějí na záchranu představuje rozvzpomenutí se na své dětské já a čas strávený se zvláštní dívkou.

Vyšlo: 1. 3.; GR

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Patricia Briggs: Silence Fallen (Mercy Thompson #10) … vydává Fantom Print
  • Samantha Shannon: The Song Rising (The Bone Season #3) … vydává Host
  • Alwyn Hamilton: Traitor to the Throne (Rebel of the Sands #2) … chystá CooBoo
  • Lara Adrian: Midnight Unbound (Midnight Breed #14.6) … vydává Brána
  • Amanda Stevens: The Awakening (Graveyard Queen #6) … vydává Knižní klub
  • Kay Hooper: Wait for Dark (Bishop/Special Crimes Unit #17) … vydal Alpress
  • Laini Taylor: Strange the Dreamer (Strange the Dreamer #1) … chystá Cooboo