Nové knihy v angličtině za říjen 2015

Říjen přinesl na zahraniční knižní pulty přes šedesát nových titulů z žánru paranormální fantastiky. A s Axií vám přinášíme výběr deseti nejzajímavějších z nich, včetně přehledu nových dílů sérií vydávaných v češtině.

 

 

Martina Boone: Persuasion

Druhý díl YA série The Heirs of Watson Island.
Barrie Watson se vrátila ze San Francisca zdrcená žalem nad smrtí svého kmotra i pronásledovaná zradou své sestřenice, jenom aby nalezla rodinnou plantáž v obležení. Lovci duchů doufají v zachycení řádění nebezpečného přízraku, který každou noc znovu a znovu zapaluje blízkou řeku, zatímco reportéři tu hledají stopy po ukradené zásilce zlata z doby Občanské války. K tomu se objeví tajemný cizinec nadaný magickou mocí, který tvrdí, že zná klíč k nalezení rodinného dědictví Watsonů a Beaufortů. Tým archeologů proto dostává za úkol prozkoumat podzemí pod ruinami sídla, kde se má ukrývat mnohem víc věcí než jen ztracené bohatství. Barrie mezitím zápasí se zakázanými city k Eightu Beaufortovi a brzy si bude muset zvolit, dá přednost svému srdci nebo tomu, co udrží rodinný odkaz v bezpečí?

Vyšlo: 27.10.; GR

 

 Lila Bowen: Wake of Vultures

První díl série The Shadow.
Nettie Lonesome nevyrůstá v příliš přátelském prostředí. Je míšenka, obléká se jako kluk a vychovávají ji lidé, pro které sice není otrokem, ale to neznamená, že se k ní chovají o poznání lépe. Nezná nic jiného až do dne, kdy ji napadne podivný muž. Nettie ho v sebeobraně bodne přímo do srdce kusem dřeva a z neznámého nezůstane nic než hromádka černého písku. Najednou Nettie VIDÍ. Její nově nalezená schopnost však patří rovným dílem mezi požehnání i prokletí. I když stále nechápe, co se to skrývá uvnitř jí samotné, dokáže najednou vycítit věci, které na sebe nechtějí prozradit ostatní. Svět je plný zla a Nettie teď už zná zdroj veškerého toho písku v okolní poušti. Pronásledovaná svými viděními nemá jinou možnost než vyrazit na cestu a pokusit se najít svoji pravou rodinu, pokud ji monstra nedostanou dřív.

Vyšlo: 27.10.; GR

 

 

Delilah S. Dawson: Wicked Ever After

Čtvrté pokračování paranormální steampunkové série.
Od chvíle, kdy se ocitla v kouzelném světě Sangu a zamilovala se do mocného Criminyho Staina, čeká Tish, že se stane něco hrozného. Dokud její umírající babička stále žije ve světě lidí, nedokáže se Tish vzdát své lidské podstaty, přijmout život v Sangu za svůj a stát se bludmanem (stvořením podobném upírům), jako to udělal její pohledný manžel. Když se pak zvláštní souhrou náhod ocitne v Sangu její babička, řetězec nečekaných událostí přinutí Tish a Criminyho, aby se vydali na poslední dobrodružství. Na dvojici čekají staří i noví přátelé, doupata děsivých nepřátel a mnoho zkoušek, které otestují lásku a věrnost mladého páru.

Vyšlo: 5.10.; GR

 

 

Cynthia Eden: Bite the Dust

První díl nové paranormální romantické série.
Upíři. Vlkodlaci. Stvoření, jež lové v noci… Když detektiv neworleanské policie Jane Hartová vyšetřuje svůj první případ vraždy, nečeká, že by odhalená pravda zničila vše, čemu kdy věřila. Jenže vražda, kterou vyšetřuje, je součástí smrtící války mezi upíry a vlkodlaky… a teď se Jane stala součástí odvěké bitvy.
Vlkodlak Aidan Locke stál v čele New Orleans už po celé věky. Jeho úkolem bylo držet upíry dál od města. Když pak ale chce vůdce upírů rozpoutat v New Orleans peklo, Aidan ví, že je čas, aby se jeho smečka připravila na boj. Jenže pak potká Jane.
Jediný pohled, jediné ochutnání, a Aidan ví, že se toho v Jane skrývá víc, než se zdá. Víc, než toho sama o sobě ví. Je rozhodující postavou války, jež v paranormálním světě probíhá. A jestli si ji neudrží na své straně, pak nezastaví temnotu, jež se valí na město… a Jane Hartová nebude už dál jenom odhodlanou policistkou, nebude strážkyní zákona. Stane se něčím smrtonosnějším. Temnějším. Aidan bude muset pohnout nebem i zemí, aby změnil její osud. Protože on není jenom jen tak ledajaký dravec.

Vyšlo: 6.10.; GR

 

 

Colleen Gleason: The Chess Queen Enigma

Třetí díl YA série Stoker & Holmes.
Evaline Stoker a Mina Holmes s opatrností souhlasily zhostit se role společnic a ochránkyň princezny Lurelie, která přijela do Londýna, aby doručila nejvyšším kruhům dopis s popisem místa, kde má být uložena ztracená šachová figurka královny. V momentě, kdy je dopis, který měl pomoci překonat odvěké nepřátelství mezi Anglií a královstvím Betrovie, ukraden Evaline a Mině přímo před nosem, jsou obě přinuceny vydat se na nebezpečnou výpravu za zmizelým artefaktem, který musí nalézt dřív, než se to povede komukoliv z jejich nepřátel včetně Ankhu. Šachová královna totiž neztělesňuje jen symbol ženské politické moci, ale dokáže zároveň odemknout šachovnici ukrývající poklady i prastará tajemství, pro která je Ankh připraven vraždit. Bude potřeba zapojit všechny síly a intelekt, aby dívky předběhly zloděje a rozpletly záhadu dřív než bude příliš pozdě.

Vyšlo: 6.10.; GR

 

Kristi Charish: Owl and the City of Angels

Druhé dobrodružství nezapomenutelné zlodějky starobylých artefaktů – moderní „Indiany Jane“, která si opatrně nachází cestu ve skrytém světě nadpřirozených bytostí.
Alix Hibouxová, známá spíše jako Sova, světoznámá zlodějka starožitností, si právě připravuje podklady pro novou zakázku pro pana Kurosawu, mogula z Vegas, rudého draka s oblibou ve starodávných nadpřirozených artefaktech. A jeho oko nyní zaujaly poklady tajuplného syrského Města mrtvých, které by moc rád měl ve své sbírce.
Má to však jeden háček – aby zabránila probuzení nemrtvé armády, která by uvrhla Los Angeles do chaosu, musí Sova proniknout do ostře střeženého archeologického naleziště na jednom z nejnebezpečnějších míst světa. A během cesty přes Lybii a střetnutí se somálskými piráty ručičky na hodinách pomalu odtikávají čas do blížící se naprosté paranormální katastrofy.

Vyšlo: 5.10.; GR

 

 

Jaime Lee Moyer: Against a Brightening Sky

Třetí díl historické fantasy série Delia Martin.
Velká válka skončila, píše se rok 1919 a v plném proudu jsou mírová jednání v Paříži o novém uspořádání světa. Delia Martin zběhlá v základech magického umění a její manžel policejní kapitán Gabriel Ryan čelí v této přelomové době nečekané výzvě, když fragmenty války zapustí kořeny v jejich domovském San Franciscu. Krátce předtím než chladnokrevný vrah začne střílet do bezbranného davu na Den sv. Patrika se Delii zjeví v zrcadle duch evropské princezny. Společně s Gabem rychle přichází na to, že nastalé krveprolití mělo jediný důvod, donutit Alinu, mladou ženu se ztrátou paměti, k tomu, aby se střelci vydala na milost. Zatímco se Delia rozhodne přijít na to, jak tajemný duch zapadá do celého případu, Gabe se vydává po stopách vraha. Pátrání je však oba zavede zpět k Alině. Kdo je tajemná dívka a proč si nedokáže na nic vzpomenout?

Vyšlo: 6.10.; GR

 

Lea Nolan: Illusion

Třetí díl YA série The Hoodoo Apprentice.
Nová škola, přestěhování se na druhý konec země, zlomené srdce. Kdyby jenom tyhle věci představovaly nejhorší problémy Emmy Guthrie. Ona se ale musí navíc vypořádat ještě s trojicí nepřátel (lidských i nehmotných), kteří plánují zničit všechno, na čem jí kdy záleželo. I proto předstírá, že hodila Coopera Beaumonta, bývalého přítele a pravou lásku za hlavu, aby ho uchránila před nebezpečím. Když se však její nepřátelé spojí a použijí proti ní magii, s jakou se ještě nikdy nesetkala, je Emma v pokušení oplatit jim stejnou mincí za pomoci zničující černé magie. Dokáže v sobě najít potřebnou sílu, aby odolala pokušení, naplnila prastaré proroctví, zachránila svoji rodinu a získala zpět kluka, kterého miluje?

Vyšlo: 5.10.; GR

 

 

Melissa F. Olson: Boundary Lines

Druhý díl uban fantasy série
Život v městě Starý svět nejde čarodějkce Allison „Lex“ Lutherové, jak si představovala. Sice si vysloužila místo ve službách upíří společnosti, ale teď se zdá, jako by měl každý člen nadpřirozeného světa důvod ji nenávidět. A když dostanou Lex a její partner zakázku, aby vyšetřili podezřelé zmizení dvou upírů, k němuž došlo za úplňku, najednou se vyrojí víc otázek než odpovědí.
Jedná se o vraždu… nebo o vzpouru?
Cesta za pravdou provede Lex přes celý coloradský Starý svět, od vězeňské cely zlomeného vlkodlaka po strašidelný denverský nevěstinec. A teprve když Lex zjistí, kdo za tím stojí, lov teprve započne: v městě se probudilo něco starého, mocného a děsivého. A jedině žena, jíž v žilách koluje smrt, to může zastavit.

Vyšlo: 13.10.; GR

 

 

Diana Rowland: White Trash Zombie Gone Wild

Páté pokračování urban fantasy série ze světa zombie.
Angel Crawfordová pohřbila svoji minulost a teď se vrhá vstříc zářným nemrtvým zítřkům – dokud se nenajde mrtvé tělo s uříznutou hlavou. Na lovu vraha Angel objeví plán, který by měl odhalit zombie veřejnosti a zničit tak život, jenž si pro sebe vybudovala. Angel ví, že si neodpočine, dokud nezjistí, kdo za tím stojí.
Brzy se tak ocitá až po krk ve lžích, intrikách, na krk jí dýchají lovci zombie se svými vycvičenými psy. Je na ní, aby odhalila pravdu a učinila přítrž konspiračním plánům, než se zprávy o existenci zombie objeví na titulcích předních deníků a ji začnou považovat za monstrum.

Vyšlo: 6.10.; GR
Recenze 1. dílu

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Darynda Jones: Brighter Than the Sun (Charley Davidson #8.5) … vydává BETA
  • Stephenie Meyer: Life and Death: Twilight Reimagined … vydal Egmont
  • Lara Adrian: Stroke of Midnight (Midnight Breed #13.5) … vydává Brána
  • Sherrilyn Kenyon: Winter’s Night (Dark Hunter novella) … vydává Ikar
  • Jennifer Donnelly: Dark Tide (Waterfire Saga #3) … vydává Egmont