Ellie Boswellová: Čáry a tajemství (Čarodějka z Turlinghamu 3)

Nejlepší kamarádky, čarodějka Sophie a lovkyně čarodějnic Katy, toho mají za sebou už hodně. Nejprve proti sobě stály jako úhlavní nepřítelkyně, aby nakonec zjistily, že být lovcem nebo čarodějem neznamená stát na straně dobra nebo zla.

 

Boswell_Cary-tajemstviV předchozím příběhu Magie v utajení Sophie objevila záhadnou knihu ve školní knihovně, s pomocí Katy pátrala po své ztracené babičcce a čelila šílené příbuzné, která je málem připravila o život.

V dalším pokračování Čáry a tajemství obě děvčata doufají v klidnější časy. Mohly by se konečně věnovat dalším kamarádkám z řad spolužaček a samozřejmě též prvním láskám. Záhy se však ukáže, že doufaly marně. Na Sophiinu babičku někdo seslal kletbu, po níž vypadá jako ochrnutá. Nezbývá tak nic jiného než se pustit do pátrání po původci kletby a jeho dopadení. K tomu se výborně hodí školní soutěž o účast na výletě, do které se obě děvčata zapojí. Problémem se však stávají tajemství, která musejí Sophie s Katy skrývat před spolužáky, ale i ty, co skrývá Sophiin otec před její matkou.

Ellie Boswellová ve třetím pokračování Čarodějky z Turlinghamu opět klade velký důraz na vztahy mezi spolužáky i mezi lovci a čaroději. Dějová zápletka čtenáře zavede mimo zdi akademie až na pláže u Jersey a čeká je střet mezi oběma nepřátelskými tábory. Hlavní postavy se chovají stále stejně, autorka jejich charaktery nikam neposouvá. Jedinou výjimku tvoří Katyin bratr Ashton, který se potýká s city k Sophii.

Kniha Čáry a tajemství je vhodná pro mladší slečny. Čte se dobře, nechybí v ní trocha napětí a vyhrocených situací, doplňuje informace z dění kolem čarodějek i jejich lovců. Problém románu ale je, že mladí hrdinové jednají daleko dospěleji nežli samotní dospělí. Ti jsou ve svém konání značně naivní a malicherní, důležitá rozhodnutí jsou v rukách jejich potomků. To ovšem mladší čtenářky určitě neodradí, a pokud četly předchozí díly, i tento se jim bude zamlouvat.

 

Vydalo: CooBoo, 2014
Ukázka
Koupit knihu