Nové knihy za leden 2014 v angličtině

Zahraniční knižní trh se s nástupem nového roku prozatím rozhoupává. V lednu vyšlo v žánru paranormální fantastiky jen kolem čtyřiceti novinek, ve čtvrtině případů se jedná o pokračování u nás vydávaných sérií. S Axií vám již tradičně prvního v měsíci přinášíme výběr toho nejzajímavějšího, co se za uplynulý měsíc urodilo na poli anglicky psané paranormální fantastiky.

 

Novinky

 

 

Jenn Bennett: Bitter Spirits

První díl paranormální romantické série ze San Franciska bouřlivých 20. let minulého století.
Aida Palmer se živí jako spirituální médium v představení v Čínské čtvrti. Její schopnost komunikovat a povolávat mrtvé není ale pouhá fraška.
Winter Magnusson dává přednost zbraním před duchy – naneštěstí pro něj se ale stane cílem zlovolné kletby, která z něj učiní magnet na přízraky. Až Aida ho svými nadpřirozenými schopnostmi od kletby osvobodí – a svou odtažitostí na něj sešle zcela jiné kouzlo.
Je ale potřeba najít černoknežníka, který kletbu seslal. A čím blíže jsou mu Aida s Winterem na stopě, s tím silnějšími démony své vlastní minulosti musejí bojovat…

Vyšlo: 7.1, GR

 

 

 

Charlaine Harris, Christopher Golden: The Pretenders

Úvod do The Cemetery Girl Trilogy, grafické novely vzniklé ze spolupráce Charlaine Harris, Christophera Goldena a kreslíře Dona Kramera.
Říká si Calexa Rose Dunhill – spojení jmen, která našla na místě svého probuzení, když se pomlácená, zkrvavená a bez nejmenšího ponětí, kdo je nebo kdo jí ublížil, ocitla pohozená na hřbitově. Přijala tohle pochmurné místo za svůj domov, žije v kryptě a vyhýbá se kontaktu s lidmi. Před mrtvými se ale neschová, a protože s nimi dokáže mluvit, nemohou se ani oni schovat před ní. Jednou v noci Calexa přistihne skupinu teenagerů při znesvěcování hrobu a s hrůzou sleduje, jak spáchají vraždu. Dívka ze hřbitova teď stojí před rozhodnutím: zůstat ukrytá nebo se pokusit přinést spravedlnost ubohé oběti, jejíž duše ji požádala o pomoc?

Vyšlo: 7.1, GR

 

 

Alyxandra Harvey: A Breath of Frost

První díl YA série Lovegrove Legacy.
Píše se rok 1814 a tři sestřenice – Gretchen, Emma a Penelope odhalí tajemství svého původu z dlouhé linie čarodějek. Jakmile zlomí kouzlo, které svazovalo jejich magii, budou mít možnost prozkoumat, jak velká moc v nich až do této chvíle dřímala. Tím, že svůj dar přijmou, ale omylem otevřou brány do podzemní říše a osvobodí nejen ghúly nebo pekelné psy, ale především duše nejnebezpečnějších čarodějnic pod sluncem. Ty se nyní vydávají na lov všech mladých nadaných adeptek, aby mohly absorbovat jejich magii a dosáhnout své dřívější síly. Zvládnou tři dívky uzavřít pekelné brány dřív než zemře další čarodějka…nebo než znovu o své jedinečné dary přijdou?

Vyšlo: 7.1, GR

 

 

 

Jaye Wells: Dirty Magic

První díl urban fantasy série Prospero’s War.
Poslední věcí, kterou policajtka Kate Prospero na noční pochůzce čekala, byl vlkodlak pokrytý krví své poslední oběti. Už vůbec ale nepředpokládala, že jeho zneškodnění ji přivede do hledáčku Magic Enforcement Agency, které právě zastřelila hlavního práskače.
Čím víc se Prospero dozvídá o novém elixíru, který MEA prošetřuje, tím pevněji je přesvědčena, že zasloužit si místo u jejich jednotky by pro ni znamenalo kariérní průlom, na jaký čekala. Získat případ se ovšem ukáže mnohem snazší než jeho vyřešení, zvlášť potom, co se z hlavního podezřelého vyklube muž, se kterým ji spojuje společná minulost.

Vyšlo: 21.1, GR

 

Pokračování sérií

 

 

Brody Ashton: Evertrue

Závěr YA trilogie Everneath.
Nikki Beckettová unikla z místa bez návratu a podařilo se jí zachránit lásku svého života. Všechno po čem teď touží je být s Jackem, úspěšně vychodit střední a vést obyčejný život. Nesmrtelný Cole ji ale trikem přiměje začít proces, díky kterému dosáhne sama věčného života, ale za obrovskou cenu. Nikki s Jackem se proto musí pokusit o nemožné – zvrátit proces přeměny – a to znamená cestu do podsvětí, uzavření neobvyklého spojenectví a pokus o zničení celé podzemní říše Everneath. Budou k tomu jejich společné síly stačit a dočká se Nikki svého šťastného konce, nebo bude nucená trávit věčnost v osamění?

Vyšlo: 21.1, GR

 

 

J. C. Daniels: Broken Blade

Třetí díl urban fantasy série Colbana Files.
Kit Colbana nájemná vražedkyně, zlodějka a soukromá vyšetřovatelka vždycky věděla, že ji jednou minulost dožene. Pronásledovaná nočními můrami a okradená o identitu hledá bezpečný úkryt ve Vlčím útočišti. Zatímco se ale touží ukrýt před zbytkem světa, svět si ji najde a vytáhne ji ječící a kopající zpět mezi živé, aby splnila úkol a pustila se do vyšetřování krádeže starověkého artefaktu – věci, se kterou ona nechce mít nic společného. Instinkty jí napovídají, že není dobrý nápad nechat relikvii někde jen tak ležet, ale najít ji, může být stejně tak špatné. Tváří v tvář nejhorším obavám v sobě nakonec najde dostatek síly postavit se jednomu z původních monster tohoto světa. Jestli práci přežije, už nikdy nebude stejná, ale to ani nikdo z jejích blízkých.

Vyšlo: 6.1, GR

 

 

Delilah S. Dawson: Wicked After Midnight

Třetí pokračování paranormální steampunkové série.
Demi Ward se živí v pařížském kabaretu jako hadí žena a člověk by řekl, že by to byl život plný dobrodružství, Demi je už ale z té dřiny jen otupělá. Dokud její nejlepší kamarádku Cherie neunesou otrokáři a Demi se nerozhodne, že ji stůj co stůj najde.
Vale Hildebrand utíká před svou vlastní minulostí, přesto Demi pomůže se před otrokáři ukrýt. Ale proč? Slíbí jí, že jí pomůže prohledat pařížské podniky a kabarety, snad v jednom z nich ztracenou dívku najdou. Demi ale brzy přitáhne pozornost bohatých a nebezpečných mužů a sama pocítí, že v záplavě hudby, krve a absinthu lze snadno otočit se ke všemu zády a přijmout zmizení kamarádky za nevyhnutelné. Dokáže Demi a Vale odolat pokušením pařížského podsvětí?

Vyšlo: 28.1, GR

 

 

 

Faith Hunter: Black Arts

Sedmé pokračování urban fantasy příběhů o měňavce Jane Yellowrockové.
Když Evan Trueblood vpadne do města a hledá svou ženu Molly, je přesvědčen, že sem přijela za svou nejlepší kamarádkou Jane. Zdá se ale, že čarodějka do New Orleansu dorazila, pak ale zmizela beze stopy.
Jace je připravena udělat vše, co bude třeba, aby svou přítelkyni našla. Zoufalé pátrání ji přivádí stále hlouběji do spletité sítě černé magie, zrad a temné minulosti mezi upíry a čaroději. Čím víc se ale k Molly blíží, tím víc se blíží i nový nepřítel – silnější a mocnější, než s jakým měla zatím co do činění.

Vyšlo: 7.1, GR

 

 

 

Diana Rowland: Fury of the Demon

Komu může věřit? Právě na to se v šestém pokračování urban fantasy série ptá Kara Gillianová.
Coby povolávatelka démonů a konzultantka pro FBI strávila Gillian několik posledních měsíců v říši démonů, kde se po zradě jejich vládce Rhyzkahla učila ovládat svou moc, stále ji ale pronásledují vzpomínky na mučení, které z jeho rukou podstoupila.
Nyní se vrací na Zem, aby našla povolávatele, jehož drží v zajetí Rhyzkahlovi spojenci, na lovu jí pak pomáhají její přátelé, agenti FBI Ryan Kristoff a Zack Garner. Rhyzkahlovy machinace sahají ale hlouběji, než si dokázali představit, a při pátrání po ztraceném povolávateli odhalí vzrůstající moc nepřátel.
Kara je odhodlaná zachránit své přátele i celý svět.
Neúspěch by ji stál samotnou její duši.

Vyšlo: 7.1, GR

 

 

Megan Shepherd: Her Dark Curiosity

Druhý díl viktoriánské young adult fantasy inspirované románem Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda Roberta L. Stevensona.
Uběhlo již několik měsíců, co Juliet Moreau unikla z otcova ostrova – a všechna tajemství nechala za zády. Zpět v Londýně se snaží zapomenout na strašlivé dědictví doktora Moreaua. Na ni ale zapomenuto nebylo.
Lidé v jejím okolí jsou jeden po druhém vražděni, a Juliet se proto obává, že z ostrova unikla jedna z otcových stvůr. Je odhodlaná najít vraha dříve než Scotland Yard, ačkoli to znamená probudit v sobě síly, jichž se vzdala.

Vyšlo: 28.1, GR

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Myke Cole: Breach Zone (Stínové operace #3) – sérii vydává Fantom Print
  • Julie Cross: Timestorm (Bouře #3) – sérii vydává Fragment
  • Jeaniene Frost: Up From the Grave (Noční lovci #7) – sérii vydává Fantom Print
  • Abigail Gibbs: Autumn Rose (Temná hrdinka #2) – sérii vydává Knižní klub
  • A.G. Howard: Unhinged (Splintered #2) – sérii k vydání chystá Cooboo
  • Alma Katsu: The Descent (Elixír #3) – sérii vydává Knižní klub
  • Sherrilyn Kenyon: Dark Bites (sbírka povídek ze série Temní lovci) – sérii vydává Ikar
  • Chloe Neill: Howling For You (Upíři z Chicaga #8.5) – sérii k vydání chystá Fantom Print
  • Ransom Riggs: Hollow City (Slečna Peregrinová #2) – sérii vydává Jota
  • Victoria Schwab: The Unbound (Archív #2) – sérii chystá k vydání Cooboo