TV tipy na 48. týden

Na televizních obrazovkách se stále stmívá, tentokrát uvádí Prima family první díl Stmívání, který celou tu mánii začal. Pokud se podíváte raději na reálnější příběhy, zkuste francouzské drama Bratrstvo vlků o životě vlků na Sibiři či stejně nazvaný film o bestii z Gévaudanu.

Filmy:
Úterý
19.15 – Filmbox HD – Bratrstvo vlků
Režie: Nicolas Vanier
Hrají: Nicolas Brioudes, Pom Klementieff, Min Man Ma, Vantha Talisman
Drama Francie (2009). Sergej je mladík z kmene sibiřských pastevců. Má za úkol přes zimu hlídat stádo sobů, na nichž závisí život celého klanu. Jednoho dne objeví poblíž vlčici s mláďaty, a navzdory zažitým pravidlům se rozhodne šelmy ušetřit. Postupně si vlčí rodinu oblíbí – bude ale muset vyřešit problém, jak ji ochránit před ostatními lidmi, kteří by s ní rozhodně neměli žádné slitování.
ČSFD: 73 %


Pátek
21.50 – HBO – Červená Karkulka
Režie: C. Hardwickeová
Hrají: A. Seyfriedová, G. Oldman, B. Burke, S. Fernandez, M. Irons
Fantasy horor USA/Kan. (2011). Středověká adaptace klasické pohádky Červená Karkulka vypráví o dospívající dívce, která se ocitne v tísni. Její vesnice se rozhodne ulovit vlkodlaka, který je při každém úplňku terorizuje. (96 min)
ČSFD: 52 %

Sobota
20.00 – Prima family – Stmívání
Režie: C. Hardwickeová
Hrají: R. Pattinson, K. Stewartová, T. Lautner
Film USA (2008). Bella se stěhuje za svým otcem do malého deštivého městečka. V nové škole potká tajemného a okouzlujícího Edwarda. O něm a jeho rodině se povídají zvláštní věci, ale Bellu mladík i přesto neskutečně přitahuje. Postupem času začne mít podezření, že Edward není úplně obyčejný člověk… (117 min)
ČSFD: 54 %

Neděle
23.10 – JOJ Plus – Bratrstvo vlků – Hon na bestii
Režie: Christophe Gans
Hrají: Samuel Le Bihan, Vincent Cassel, Émilie Dequenne, Monica Bellucci, Jérémie Renier, Mark Dacascos, Jean Yanne, Jean – François Stévenin, Jacques Perrin, Edith Scob, Bernard Farcy, Hans Meyer, Virginie Darmon, Philippe Nahon, Bernard Fresson, Juliette Lamboley, Pascal Laugier, Gaspard Ulliel, Charles Maquignon, François Hadji-Lazaro
Thriller Francie/Kanada (2001). Gévaudan, hornatý kraj centrální Francie, je sužován děsivou bestií. Oficiální stanovisko je, že jde o obzvláště nebezpečného vlka. Je povoláno vojsko, které začne vybíjet vlky z celého kraje. Všichni doufají, že mezi nimi bude i vraždící bestie. Jev přichází na králův rozkaz zkoumat přírodovědec Grégoir de Fronsac. Intriky šlechticů a politický zájem krále stojí proti poctivé snaze mladého vědce zbavit kraj děsivého nebezpečí, jež má na svědomí už přes sto životů. S Fronsacem do kraje terorizovaného bestií přišel i jeho indiánský pokrevní bratr Mani, který nejen ovládá různé druhy tradičních bojových umění, ale dokáže i komunikovat s přírodou. Mani naslouchá tajemným hlasům, které ho dokážou přivést až k hrůznému tajemství řádícího netvora… Jejich protivníkem ale není jen netvor samotný. Středověké francouzské městečko ponořené do nočních mlh skrývá další hrozivé tajemství.
ČSFD: 64 %

Seriály:
Po-Pá
11.20 Prima Cool – Buffy, přemožitelka upírů: díly 4.20 – 5.02 (repríza následující den v 7.05)
Po-Ne
14.35 Prima Love – Čarodějky 2.16-2.22
Po
20.15 Prima Cool – Grimm 1.11 (repríza v úterý 16.35)
22.20 Prima Cool – Živí mrtví 2.10
02.45 Prima Cool – The Walking Dead 2.10 (orig.znění)
Út
22.00 HBO – Pravá krev 5.09
St
22.25 MTV Czech – Údolí smrti 1.07, 1.08

00.10 AXN – Cena za lidskost (USA) 1.03

Poznámka: čas vysílání do 4.00 ráno uvádím jako předchozí noc.