Ellen Schreiber: Upíří polibky 3 – Město upírů

Alexander Sterling měl proměnit Lunu v upírku a svázat s ní svůj život na věčnost. Nemiloval ji, a tak se rozhodl slib daný jeho rodinou porušit. Lunin bratr Jagger se kvůli tomu hodlá Alexandrovi pomstít a začal tím, že se mu snažil přebrat jeho přítelkyni Raven.

Raven Madisonová musí předstírat, že je novopečenou upírkou, aby byla před Jaggerem a Lunou v bezpečí. Chce ochránit spolužáka Trevora, který se objevuje ve společnosti dvojčat Maxwellových, a to nevěstí nic dobrého. Raven s Alexandrem se snaží přijít na způsob, jak je donutit k návratu do Rumunska a zabránit ztrátám na životech.

Raven je upíry posedlá gotička, která nezapadá do standardů normálních puberťáků. Se svým nemrtvým přítelem Alexandrem zažívá dobrodružství a spojuje je pocit sounáležitosti. Alexander se obává toho, že Raven ovlivňuje už jen tím, že jí vstoupil do života. Nechce, aby jednoho dne litovala proměny v upírku.

Jagger nalézá vzrušení v proměně nevinného smrtelníka v krvežíznivého upíra. Domnívá se, že se k Raven hodí víc než Sterling, protože jsou si podobní. Pohledný Trevor má Raven rád, ale ona jím opovrhuje, a tak se k ní raději chová preventivně zle. Raven sice Trevora nesnáší, ale nechce, aby se proměnil v upíra. A hlavně ne dřív než ona.

Nakladatelství Zoner Press vydalo třetí díl ze série Upíří polibky s názvem Město upírů. Hlavní hrdiny čtenář poznává v průběhu série, ale vztah si k nim utvoří hned na začátku. Z toho důvodu je lepší číst sérii od prvního dílu, kdy se zápletka teprve rozehrává.

Autorka čtenáři připomíná události z předchozích dvou dílů a pozvolna navazuje tam, kde skončily Rakve lásky. Některé věci nejsou dotažené do konce, jako nedostatek upířího talentu rozpoznat upíra od člověka, ale na tom příběh nestojí. Ve Městě upírů se čtenář nedozví nic objevného, a oproti předchozím knihám je slabší, přesto dovede zaujmout díky nadsázce a místy téměř komediálnímu přednesu.

Ellen Schreiber spojila fantasy, romantiku a humor. Bohužel použila snad všechna klišé spojená s upíry. Charaktery postav příliš nepropracovala a její popisy prostředí jsou strohé. Čtenáři sice dojde, že Alexander žárlí na Trevora, ale ve skutečnosti to působí, jako by mu to bylo jedno. Upíří polibky jsou odpočinková četba pro mládež, zaměřená především na dobrodružství.

Vydal: Zoner Press; 2012

Koupit knihu