Nové knihy za červenec 2012

Fantom Print fanoušky potěšil čtvrtou Rachel Morganovou a Brokilon volným pokračováním Krevních pout. Na trhu se objevila také řada novinek: Noční cirkus, Země prokletých, Temná horečka, Chutná těla nebo třeba Pilipiukův Upír z činžáku.

Kim Harrison: Rachel Morgan 4 – Pro hrst amuletů
Krutá noční stvoření, plížící se Cincinnati, čarodějku a lovkyni hlav Rachel Morganovou nenávidí. Zvěsti o její nové zálibě v temném umění poutají pozornost jak nemrtvých, tak i lidí. Všichni touží po jediném – Rachel ovládnout, dostat ji do postele a zabít. Nicméně ne nutně v tomto pořadí…
Nečekaně se vrací i Rachelin lidský milenec, který ji opustil a jehož teď dostihly hříchy minulosti. A pronásledují ho kruté bestie, připravené zničit Díru i všechny v ní, když to bude nutné, které touží po tom, co má Nick ve svém vlastnictví.
Rachel ví, že se nesmí příliš vzpouzet, jinak jí hrozí věčné utrpení v rukou pomstychtivého démona. Přesto je nucena jednat. Poprvé za tisíciletí se totiž sbírá smečka odhodlaná pustošit a vládnout. A najednou je v ohrožení víc než jen Rachelina duše.

Originální název: A Fistful of Charms
Vydal: Fantom Print; 2012
Překlad: Kateřina Niklová
Vazba: pevná
320 stran / 259 Kč

Ukázka/Recenze
Koupit knihu
 

Andrzej Pilipiuk: Upír z činžáku
Dcera komunistického funkcionáře Manka se po sebevraždě probudí v hrobce. Domnívá se, že byla omylem pohřbena zaživa, při návratu domů však před ní všichni prchají. Příslušník varšavské komunity upírů jí vysvětlí, že se stala jednou z nich. Připojí se tedy k nim a prožívá polskou realitu sklonku socialismu se všemi jeho zádrhely (nedostatek zboží včetně česneku proti upírům, estébáci, veksláci, komunistická ideologie atd.) z druhé strany životní barikády. Do děje zasáhne i oživlá mumie staroegyptského kněze, nekromanti a vlkodlaci, mihne se i zarputilý bojovník proti zlu Jakub Vandrovec…
Jak je u Andrzeje Pilipiuka obvyklé, nechybí značná dávka drsného humoru. Ač kolem řádí socialismus a ateismus, všichni upíři – od šlechtice až po komunistu – drží spolu jako jedna rodina. Je až neuvěřitelné, co všechno se může dít za kulisami zdánlivě běžného městského života, ale nebojte, tahle kniha vám to osvětlí.

Originální název: Wampir z M-3
Vydal: Laser-books; 2012
Překlad: Pavel Weigl
Vazba: brožovaná
296 stran / 269 Kč

Koupit knihu
 

Isaac Marion: Chutná těla
V tomto nechutně vtipném, ale i dojemném hororu je nám nabídnut netradiční pohled na těžký (ne)život jednoho zombíka sužovaného existenciální krizí. Touží po prožitcích a vzpomínkách, ale paměť mu po nesmrti už tak neslouží. A tak, aby se vůbec dostal k nějaké duševní potravě, sežere mozek zamilovaného mladíka, což způsobí, že se zamiluje do stejné dívky jako jeho oběť. Příběh Romea a Julie po konci světa může začít.

Originální název: Warm Bodies
Vydal: Argo; 2012
Překlad: Marko Hauliš
Vazba: pevná
256 stran / 279 Kč

Recenze
Koupit knihu
 

Rachel Hawkinsová: Démon z Hex Hall
Sophie Mercerová si myslela, že je čarodějka. Proto byla ostatně poslána do Hex Hall, nápravného zařízení pro delikventy Prodigia, tedy čarodějky, kouzelníky, víly a podobné bytosti. To si ale myslela ale ještě předtím, než zjistila, kdože je vlastně její otec, a že Archer Cross patří k L´Occhio di Dio, které se snaží Prodigia vyhladit z povrchu zemského – a namísto dalšího polibku mu tak musela vrazit jednu pěstí. Že je čarodějnice si myslela do chvíle, než se ukázalo, že je démon. Velká moc však sebou přináší i velká riziko, a než vystavovat nebezpečí své blízké, bude možná lepší se jí zbavit… Co ale dělat, když se ukáže, že i její nové kamarádky jsou démoni a svou sílu rozhodně neplánují použít k žádným bohulibým účelům? Do toho se o Sophii začne zajímat L´Occhio di Dio, a koho jiného za Sophií poslat než Archera. Ještě štěstí, že k němu Sophie už nic necítí. Nebo ano?

Originální název: A Hex Hall Novel – Demonglass
Vydal: Knižní klub; 2012
Překlad: Tereza Kolesnikovová
Vazva: pevná
246 stran / 229 Kč

Ukázka
Koupit knihu
 

Tanya Huffová: Kouř a stíny
Až na neopětovanou lásku k fešáckému herci Lee Nicholasovi byl Tony víceméně spokojený, přinejmenším do chvíle, kdy to ve filmovém studiu začalo jít od desíti k pěti.
Začalo to stíny – stíny, které se nacházely na místech, kam nepatřily, stíny, které jako by si žily vlastním životem. Tony se je snažil ignorovat, říkal si, že jsou jen výplodem jeho fantazie – dokud jednoho dne nenašel tělo Nikki Waughové, a nepocítil dotek stínu.
Ale když se stín rozhodl ovládnout Leeho a když se z nepochopitelných důvodů při natáčení automobilové nehody málem zabil jejich kaskadér, Tony už to déle přehlížet nemohl. Musel zjistit, co ohrožuje lidi, kteří se na natáčení "Nejtemnější noci" podílejí. A k tomu samozřejmě potřeboval Henryho pomoc.
Netrvalo dlouho a stopa ho zavedla k čarodějce mající u CB Productions na starosti speciální efekty, Aře Pelindrakové, která mu poskytla děsivé vysvětlení, jež mohl přijmout pouze mladík s tak neobvyklými zkušenostmi, jakým byl Tony. Ale vědomí toho, čemu čelil, tvořilo jen polovinu bitvy – skutečná výzva spočívala v tom, jak přežít něco, co přežít nelze, a jak porazit neporazitelné!

Originální název: Smoke and Shadows
Vydal: Brokilon; 2012
Překlad: Pavel Musiol
Vazba: brožovaná
416 stran / 298 Kč

Ukázka
Koupit knihu
 

Claudia Gray: Balthazar
Pátá kniha série Akademie Evernight.
Stovky let byl upír Balthazar sám – bez spojenců, bez lásky. Když se rozhodne pomáhat Skye Tierneyové, lidské dívce, která kdysi navštěvovala akademii Evernight, nemá tušení, jak moc to bude nebezpečné. Psychické schopnosti, jež v sobě Skye objevila teprve nedávno, přilákají pozornost Redgravea, upíra, který před čtyřmi stoletími připravil o život Balthazara a jeho rodinu. Balthazar je odhodlán udělat všechno pro to, aby Redgravea zastavil a zároveň se mohl konečně pomstít svému vrahovi.
Skye a Balthazar se díky společnému nepříteli sblíží – nejprve neochotně, nakonec neodvratně. Balthazar si uvědomí, že Skye by mohla změnit celý jeho osamělý život…

Originální název: Balthazar
Vydal: Egmont; 2012
Překlad: Šárka Dvořáková
Vazba: pevná
376 stran / 369 Kč
Koupit knihu
 

Liliana Lazar: Země prokletých
Okouzlující vyprávění, v němž se snoubí pohádkové legendy se svědectvím o krutých časech komunismu. Živí se tu potkávají s mrtvými, vrazi se svými oběťmi a dobro se zlem.
Děj se otevírá legendou o Lví jámě, v jejíž hlubině zůstaly od 18. století kosti tureckých dobyvatelů. Ty se podle legendy vynořují na povrch, což ale nebrání mladým zamilovaným párům, aby toto místo vyhledávaly ke zvýšení sexuálního zážitku. Vesnice Slobozia, obehnaná temnými a hlubokými lesy, je ovšem sama ponořena do úzkostných pověstí, v lesech se totiž mají potulovat přízraky moroi.
Prokleté místo, zmítané předsudky a dávnými démony, se ale stává prostorem nových dramat a násilností, které ovšem nesouvisí pouze s dávnými pověstmi a pohádkami. Na stránkách tohoto magického románu potkává čtenář otcovraha, jenž se promění ve světce; režimem pronásledovaného kněze, utíkajícího před perzekucí do hlubin lesa a své víry.
Prvotina mladé rumunské autorky, psaná francouzsky, vyvolala po svém vydání velký zájem a byla oceněna Télérama-France Culture 2009. Slavný francouzský spisovatel a nositel Nobelovy ceny za literaturu J. M. G. Le Clézio označil knihu za „jeden z nejoriginálnějších románů posledních let“.

Originální název: Terre des affranchis
Vydal: Jota; 2012
Překlad: Veronika Dufková
Vazba: pevná
184 stran / 298 Kč
Koupit knihu
 

Karen Marie Moningová: Temná horečka
První díl z pětidílné řady od mimořádně úspěšné autorky. Otevírá se svět plný tajemství a záhad, napětí a vášně, těžko definovatelný prostor mezi realitou a snem, současností a dávnými legendami.
Mac je obyčejná holka z malého jižanského města, která se stará především o nehty a dokonalé opálení. Její bezstarostný život ale trvá jen do chvíle, kdy najdou tělo její mrtvé sestry, která jí stačila v hlasové schránce zanechat podivný vzkaz…
Ve snaze přijít tajemství na kloub vyráží do Dublinu, kde nachází sestřin rozházený byt a množství stop. Postupně se zaplétá do přediva klamu a lží a zjišťuje, že je stejně jako její mrtvá sestra obdařena zrakem, jímž dokáže nahlédnout do světa, který zůstává ostatním lidem utajen. Zajímá ji jediné: najít knihu, která možná stála její sestru život a může přivodit zkázu celému lidstvu.

Originální název: Darkfever
Vydal: Jota; 2012
Překlad: Jan Sládek
Vazba: brožovaná
352 stran / 298 Kč
Recenze
Koupit knihu
 

Erin Morgensternová: Noční cirkus
Do města přijíždí bez ohlášení tajemný cirkus. Jeho šapitó je černobílé a představení se konají pouze v noci. Triky, které provádějí zdejších iluzionisté, však vypadají spíše jako mocná kouzla… Románový debut Erin Morgenstern s podmanivou magickou atmosférou sleduje v několika dějových liniích i časových rovinách hru dvou kouzelníků, jejímž vítězem se má stát ten, jehož učedník zůstane na konci hry živý. Celie a Marco jsou však k sobě i k cirkusu, který má být jevištěm jejich hry, připoutání mnohem více, než si jejich mistři dovedli představit.

Originální název: The Night Circus
Vydal: Ikar; 2012
Překlad: Radovan Zítko
Vazba: pevná
440 stran / 299 Kč