NEJLEPŠÍ NEJHORŠÍ ZMRZLINA

Už jste někdy měli hotdogovou nebo pizzovou zmrzlinu? A co třeba žížalovou nebo šnekovou? I takovouhle zmrzlinu můžete ochutnat v nové hře pro nejmenší s názvem Nejlepší nejhorší zmrzlina.

Hraje je určena až pro pět milovníků zmrzliny ve věku od 4 let, trvá zhruba 10 minut a v češtině ji máme díky firmě Blackfire.

Hra patří do série Koťátkových her a její autor Elan Lee ji vytvořil spolu se svou čtyřletou dceru Avalon. Pojďme se podívat na hru dál.

 🎲 Co najdete v krabici

 Celá krabice vypadá trochu jako stánek se zmrzlinou. Uvnitř najdete 5 figurek zmrzliny a 5 zmrzlinových  kornoutů, pro každého hráče jeden. Kornouty si můžete podepsat nebo vyzdobit tak, aby si je děti při každé hře poznaly.

Co najdete v krabici

Dále tady jsou karty s kopečky zmrzliny, máme tady zmrzlinu s očima, zmrzlinu žížalovou, hotdogovou, šnečkovou a taky pizzovou. Na zadní straně karty jsou vždy 3 příchutě a vy víte, že na přední bude jedna z nich.

A nechybí pravidla, které jsou rozdělena na část, kterou si mají přečti dospěláci a kterou pak mají přečíst dětem.

🎲 Jak se to hraje

Cílem hry je naplnit svůj kornout minimálně devíti kopečky zmrzliny. Kdo má první kornout plný, vyhrává.

Karty s kopečky zmrzliny položíte na hromadu doprostřed stolu a poblíž postavíte jednotlivé stojánky se zmrzlinou.

Hráč si ve svém tahu vezme horní kartu z balíčku, a aniž by ji otáčel, pokusí se uhádnout, jaká je zmrzlina z druhé strany.

Rozehraná hra

Pokud se mu to podaří, vezme si tuto kartu a s ní všechny karty dané příchutě, které jsou již na stole, a uloží je do svého kornoutu.

Pokud se mu to nepodaří, pak se karta položí k příslušnému stojánku s příchutí.

Hra končí v okamžiku, kdy má někdo v kornoutu aspoň devět kopečků.

🎲Moje hodnocení

Hru Nejlepší nejhorší zmrzlina jsme testovali s dcerou Aničkou, které je akorát 3,5 roku. Když přišel balík s třemi hrami, tahle byla první, která ji zaujala, hlavně díky grafice a velkému obrázku zmrzliny na krabici. A taky když jsem se Aničky ptal, co se jí na hře líbí, tak říkala, že právě ty zmrzliny.

Tak a teď za rodiče. Hra má moc hezké obrázky, nápady na zmrzliny jsou výborné. Pravidla jsou jednoduchá a hra rychle odsýpá. Dítě vydrží bez problému s pozorností celou hru. A díky tématu hra dětí baví.

Ale ze všech tří Koťátkových her se mi líbila nejméně, protože je naprosto náhodná. Vysvětlil jsem Aničce taktiku, že má vždy tipovat ten obrázek, kterých je už na stole nejvíce. Tak to začala zkoušet a já jsem začal prohrávat.

Pokud to bude jedna z vašich prvních her, pak se na tom děti naučí, že se hraje na tahy, že musí počkat, až odehrají ostatní. Tvůrci hru doporučují pro děti od 4 let. Myslím si, že můžete hrát i s mnohem mladšími dětmi. Dalším plusem je, že ji děti zvládnou hrát bez problému samy. 

Počet hráčů: : 2 – 4
Doporučený věk : od 4 let
Herní doba : 10 minut
Čeština : v balení hry
Vydavatelé: : Blackfire
Exploding kittens
Autoři: : Ken Gruhl, Elan Lee, Jeremy Posner
Originální název : The Best Worst Ice Cream
Rok vydání : 2023
Orientační cena : cca 500,-