Lucy Kissick: Plutoshine

Miliardy kilometrů od domova.
Dvě stě stupňů pod nulou.
Vítejte na Plutu!

ANOTACE:
Přeměna Pluta v živou dýchající planetu je zatím nejambicióznějším vědeckým projektem lidstva. Ovšem nikdo nepočítal s tím, že dojde k sabotáži.
Pro ředitele projektu Luciana se klíčem stane devítiletá Nou, která byla dost možná přímým svědkem oněch tragických událostí. Jenže Nou pod vlivem traumatu oněměla a bez její výpovědi může celý proces terraformace selhat. Jenže na druhé straně také může otřást pohledem lidstva na jeho místo ve vesmíru…

Plutoshine je oceňovaný světový bestseller pro čtenáře Andyho Weira (romány Spasitel, Marťan…), o kterém legendy žánru mluví jako o „oslňující explozi představivosti“!

 

O AUTORCE:
LUCY KISSICK je hrdou dcerou čtyř generací zahradníků a zahradnic z přímořského města Southport a zájem o půdu i péče o vše živé se odráží i v její kariéře. Získala doktorát z planetární geochemie na Oxfordu s prací na téma dávných jezer na Marsu a jejich vlivu na tamní klima.

Pokud se chcete dozvědět víc, navštivte její webové stránky https://www.lucykissick.co.uk/ nebo YouTube kanál The PhDiaries. V současnosti pokračuje ve vědeckém výzkumu nedaleko Jezerní oblasti.

Její debutový sci-fi román Plutoshine se setkal s nadšenou odezvou a bývá přirovnáván k Marťanovi Andyho Weira. Lucy za něj obdržela Working Class Writers´s Price. Kromě psaní a vědy se věnuje potápění, běhu a celkově životu.

 

INFO O KNIZE:
Vydal: Laser, duben 2023
Překlad: Veronika Volhejnová
Počet stran: 408
Cena: 499 Kč