Brian Freeman: Dvojník

Můžeme napravit své chyby v jiné realitě…?
Nakladatelství Laser vydává román Dvojník, psychothriller s prvky sci-fi od mistra neotřelých zápletek a napínavých rozuzlení.

ANOTACE:
Dylanu Moranovi se jedné deštivé noci zhroutil svět: jeho auto pohltila rozvodněná řeka a pod hladinou zůstala jeho milovaná žena. Od té doby se Dylan utápí v žalu, zároveň však zažívá děsivé vize: kamkoli jde, pronásleduje ho… on sám.
Připisuje to prožitému traumatu, pak se však setká s psycholožkou, která mu tvrdí, že Dylan už delší dobu podstupuje speciální léčbu. Ta je založena na myšlence, že každá volba, kterou v životě učiní, stvoří nekonečné množství paralelních světů. V některých je Dylan šťastný. V jiných se stane vrahem…

 

O AUTOROVI:
Brian Freeman (*1963) je zkušený a oceňovaný autor napínavých románů, publikovaných ve 46 zemích a 23 jazycích. Je držitelem ceny za nejlepší thriller roku. Dědicové práv Roberta Ludluma ho zvolili coby pokračovatele příběhů s Jasonem Bournem. Žije v Minnesotě s manželkou Marcií, jež se stala jeho partnerkou v osobním životě i knižním průmyslu.
Česky mu dosud vyšly thrillery Zkaženost (2006), Sama proti všem (2021) a trilogie krimipřípadů Noční pták (2018), Vnitřní hlas (2019) a Klikatá cesta (2020).
Ve svých nejnovějších příbězích Brian Freeman záměrně překračuje hranice žánru krimi a thrilleru směrem ke sci-fi, aniž by jakkoli ubral na jejich dramatickém spádu – a sbírá nadšené ohlasy starých i nových fanoušků po celém světě. Dvojník (2022) je toho nejlepším důkazem.
Více o autorovi se dozvíte zde: bfreemanbooks.com

 

OHLASY:
„Dvojník je mimořádná kniha. Odnesete si úžasný a nezapomenutelný čtenářský zážitek.“
BOOKREPORTER
„Tahle šílená, napětím nabitá jízda po cestách, které si nikdy nikdo nezvolil, je závratně rozkošná.“
KIRKUS REVIEWS
„Tímto příběhem s chytře vystavěnou zápletkou a výtečně se vyvíjejícími postavami si Freeman rozhodně získá nové příznivce.“
PUBLISHERS WEEKLY

 

INFO O KNIZE:
Vydal: Laser; červenec 2022
Překlad: Jan Jirák
Vazba: pevná
Počet stran: 320
Cena: 359 Kč