Soutěž o Jednu zatracenou pohromu za druhou – vyhodnocení

Minulý týden jste mohli soutěžit o sci-fi román Jedna zatracená pohroma za druhou, novinku z nakladatelství Laser. Soutěž včera skončila. Ke komu kniha poputuje?

Anotace:
Pod zdánlivě nevinnou rouškou Svaté Marie probíhá tak trochu jiný historický výzkum. Tamní zaměstnanci v žádném případě nepřipouštějí, že by šlo o cestování v čase, místo toho zkoumají „významné historické události v příslušné době“. Ne vždycky se jim daří zachovat zdání neškodných výstředníků – třeba jen proto, že když je dlouho klid, vzápětí jejich vinou něco hodně hlasitě vybuchne, jelikož k tomu prostě mají sklon.

Seznamte se proto s badateli z Ústavu pro výzkum dějin, kteří se potulují dávnými časy, a kde se vyskytnou, tam vnášejí jednu pohromu za druhou. Jejich cílem je pozorovat a zaznamenávat, aby našli odpovědi na mnohé nezodpovězené otázky dějin, rozhodně ne umírat. Jenže stačí jediný neprozřetelný krok a historie přechází do protiútoku, při kterém už jde o život. A jak vědci brzy zjistí, nebojují pouze s dějinami, které proti nim štvou dinosaury i padající kameny.

Vydejte se s nimi na katastrofickou trajektorii, jež je zavádí z Londýna 11. století do první světové války a z období křídy k požáru Alexandrijské knihovny. Kamkoli historici vstoupí, tam zaručeně vypuká chaos.

 

Soutěžní otázky:
1. Kdo román Jedna zatracená pohroma za druhou přeložil do češtiny?
2. V kterém roce vyšla tato kniha poprvé v anglickém originále?
3. Jaký název má celá knižní série, jejíž prvním dílem je Jedna zatracená pohroma za druhou?

 

Správné odpovědi:
1. Roman Lipčík
2. 2013
3. The Chronicles of St Mary’s (Kroniky Svaté Marie)

 

Do soutěže přišlo celkem 18 odpovědí, většina správných.

Vylosován byl: T. Vícha z Prahy 4

Blahopřejeme.