Blake Crouch: Zhroucený čas

Nakladatelství LASER vydalo sci-fi thriller Zhroucený čas, nejnovější román Blakea Crouche (Městečko Pines, Temná hmota), nejlepší sci-fi roku 2019 podle hlasování čtenářů na Goodreads.

ANOTACE:
Realita je rozvrácená. Zprvu se to tvářilo jako nemoc. Epidemie, která se šíří neznámými prostředky a dohání své oběti k šílenství vzpomínkami na život, který nikdy nežili. Ale za běsněním, které obchází svět, však nestojí žádný patogen. Je to jen první šoková vlna, uvolněná ohromujícím objevem – to, co je v ohrožení, nejsou naše mysli, ale samotná struktura času.

Detektiv Barry Sutton se v New Yorku dobírá pravdy, zatímco ve vzdálené laboratoři si neurovědkyně Helena Smithová zatím neuvědomuje, že ona sama drží klíč k tomuto tajemství… A nejen to, má i prostředky, jak s tím bojovat. Barry i Helena budou muset společně čelit nepříteli dříve, než budou oni i celý svět uvrženi do stále rostoucího chaosu.

 

O AUTOROVI:
Blake Crouch (* 1978) je bestsellerový prozaik a scenárista. Rodák ze Severní Karolíny vystudoval anglistiku a tvůrčí psaní na místní univerzitě v Chapell Hill, v současné době žije s rodinou v Coloradu.
První román Desert Places publikoval v roce 2004, několik jeho novel a povídek vyšlo v časopisech Ellery Queen’s Mystery Magazine či Alfred Hitchcock’s Mystery Magazine. Mezinárodní úspěch zaznamenal trilogií thrillerů Wayward Pines (2012–2014, česky Městečko Pines), adaptovaných v roce 2015 studiem Fox do podoby stejnojmenného televizního seriálu. O rok později napsal román a posléze i scénář k další úspěšné sérii, Good Behavior. Jeho prózy vycházejí ve více než třiceti jazycích a prodeje přesáhly milion výtisků. Poslední z nich, Temnou hmotu, zařadil The Wall Street Journal mezi pětici nejlepších thrillerů roku 2016; autor momentálně pracuje na scénáři pro filmovou podobu, práva na ni zakoupila společnost Sony Pictures.

 

INFO O KNIZE:
Vydal: LASER, říjen 2020
Originální název: Recursion
Překlad: Jiří Jaňák
Vazba: pevná
Počet stran: 304
Cena: 359 Kč