Říjnová Pevnost plná zázraků! A s komiksem Batman! (PR)

Laso pravdy na krk, tahle holčina je vážně super, úžasná a báječná k tomu, a proto si o ní povíme víc v nové říjnové Pevnosti, která je opět plná zázraků!

Sice nám WONDER WOMAN 1984 na poslední chvíli posunuli na Vánoce, ale to nás nesmí zastavit – o polobohyni z Themyskiry si řekneme víc už teď, ať se můžeme hromadně těšit na prosinec. Kukadla Gal Gadot ale rozhodně nejsou tím jediným, na co se můžete těšit v nové Pevnosti.

Navrátíme se k TENETa a povíme si víc o superseriálu VYCHOVÁNI VLKY.

Představíme vám horala Christophera Lamberta, skvělého hosta skvělého COMIC-CONU PRAGUE 2021.

Slovutný JURAJ JÁNOŠÍK od Svetozára Olovranta přijíždí na PARNÍM TEMPLU a přihodíme i rozhovor s autorem.

Přiblížíme si BALADU O PTÁCÍCH A HADECH, prequel Hunger Games, a spolu s ní mládí Coriolana Snowa a přisypeme nejžhavější novinky mezi audioknihami.

Na vrátka klepou také ČAROPISCI R. J. Bennetta, okultní PŮLNOČNÍ FRONTA od Davida Macka a zajímá nás i druhá kniha VE STÍNU OSKERUŠE od Thea Addaira.

Mezi povídkami tentokrát nechybí vítězný text Michaely Kubíčkové PROBLÉMY NA KRÁSNÉHO z literárního klání VIDOUCÍ a ŽIVOT PROTI ZÁKONU od Radovana Kolbaby.

Ve Fantasy ságách si ukážeme na warhammerovská dvojčata TYRIONA A TECLISE od Williama Kinga, zatímco Blake Crouch nabízí ZHROUCENÝ ČAS.

A komiksovou NIMONU znáte? A NAČMÁRANCE? Případně gamebook OZ? Píšeme o nich stejně jako o bojovnici z čambalských strží a mistru McDonaldovi.

Stejně tak si ale zavzpomínáme na PEVNOSTCON a v Hlase fandomu si povíme víc o Deskovkách v Karlíně, letošním Fénixconu s Parconem, o výletě Františka Kotlety mezi bookstagramery a o nových Dračích kalendářích.

A ani tohle není vše. Už máme podzim a každý ví, že to je ideální roční období na čtení Pevnosti. Tak si tu novou užijte! A mějte se fajn.

 

Příloha:
Tom King: Batman 1 – Já jsem Gotham
Batman díky Tomu Kingovi dostal novou komiksovou sérii. Není se čemu divit – navzdory úctyhodnému věku tento superborec rozhodně nepatří do starého železa, takže jde o čtivo, které by si neměl nechat ujít žádný jeho fanoušek. Proč?

Už jen proto, že v Gothamu nikdy nemůže být klid, takže Batman se během jednoho večera ocitne v nebezpečí. Cosi se stane, kdosi mu zkříží cestu a Batman se rozhodne zjistit, o co tu vlastně kráčí. Jo, a taky jsou tu záporáci, protože bez nich by to prostě nešlo…

Takto napsané to možná vypadá zjednodušeně a jako každý druhý komiks – ale prozradit, o čem příběh je, by byl smrtelný hřích. Možná je to klišé, ale čím méně budete o ději před čtením vědět, tím lépe. Už z toho důvodu, že scenárista Tom King rád do komiksových sešitů sází jeden cliffhanger za druhým. Díky tomu je snadné otáčet jednu stránku za druhou, takže budete mít komiks přelouskaný velmi rychle.

V čem tedy spočívají ty nové začátky? Nejenže jde o první číslo série, ale hlavně Tom King Batmana podává trochu jinak, než jak na něj bude spousta čtenářů zvyklá. Samozřejmě, nesmí chybět vydařené bojové scény, přece jenom je Gotham semeniště zločinu. King se nicméně rád zabývá i psychikou hlavního hrdiny, co určuje jeho chování, studuje jeho vztahy s ostatními hrdiny. Ne, není to nuda, protože Batman je už z principu dosti zajímavá a v některých věcech pokřivená postava, takže rýpat se v jeho mysli je fascinující. A komiks je navíc leckdy vtipný a dobře nakreslený, takže se na něj skvěle kouká.

 

Pevnost 10/2020
www.pevnost.cz
www.facebook.com/CasopisPevnost