Hugh Howey: Písek

Ztracený otec. Opuštěná rodina. Zapomenutý svět. Vítejte v Písku, dalším apokalyptickém thrilleru Hugha Howeyho, autora fenomenální bestsellerové trilogie Silo, Turnus a Prach.

ANOTACE:
Ztracený otec. Opuštěná rodina. Zapomenutý svět. Vítejte v Písku.
Než se do něj vnoříte, pořádně se nadechněte – může to být naposledy. Starý svět byl zasypán. Nový teď existuje jen na vršcích pohyblivých dun. V zemi skučícího větru a pekelného, všudypřítomného písku se čtveřice sourozenců pokouší dát znovu dohromady svou rodinu. Jejich otec pracoval jako písečný potápěč, jeden z těch, kdo z hlubin pouště přináší pozůstatky starého světa, které lidem pomáhají přežít. Ale otec zmizel. A svět, ve kterém své děti zanechal, nejspíš brzy zmizí taky…

 

O AUTOROVI:
Hugh Howey (* 1975)
Po osmi letech práce kapitána jachty na východním pobřeží Spojených států se Hugh Howey přestěhoval do hor Severní Karolíny, aby tam uskutečnil svůj dětský sen: vydělávat si na živobytí psaním. Zanedlouho přijal práci v knihkupectví a psal každý den. Dnes žije na Floridě, zakoupil katamarán a chystá se na něm obeplout svět.
Silo (Wool), původně rozsáhlejší povídka, bylo poprvé uveřejněno v létě 2011 na internetovém obchodu Amazon v rámci systému Kindle Direct Publishing, který umožňuje autorům vydat svá díla v digitální podobě, nezávisle a vlastním nákladem. Během několika měsíců si tato krátká práce bez jakékoliv propagace získala mezi čtenáři obrovskou popularitu. Postupně se začaly objevovat recenze volající po pokračování. Howey začal text rozšiřovat – výsledkem byl román Silo (2012), o rok později se příběh rozrostl o dva další díly, Turnus a Prach.

 

INFO O KNIZE:
Vydá: Laser, srpen 2020
Překlad: Jiří Engliš
Vazba: pevná
Počet stran: 296
Cena: 359 Kč