Knižní novinky: červenec 2020

Prázdninové měsíce bývají na knižní novinky poněkud slabší, přesto se pár fantastických kousků najde… Čtenáři se dočkají závěru trilogie Krutý princ a pokračování Divotvůrce, ale i nových sérií: Půlnoční fronta z alternativní historie či Vězeňkyně koruny. Mytago připravuje gamebook Oz od Jonathana Greena a CREW například komiks Berserk.

David Mack: Půlnoční fronta

1939 – Cade Martin s rodiči opouští Velkou Británii, která právě vyhlásila válku Německu, a vrací se do rodných Spojených Států. Když je však jejich loď napadena nacistickými čaroději a rodiče umírají při jeho ochraně, Cadea jeho cesta za pomstou zavede až do Půlnoční fronty – přísně tajného válečného magického programu Spojenců – kde dostane nabídku stát se čarodějem.
Nyní ho čeká nejistý život, kdy neví, kdo ho zabije dřív – jeho nepřátelé, jeho spojenci nebo démoni, kteří mu propůjčují svou magii. Během bojů v okupované Evropě až příliš pozdě pochopí, že ho pomsta bude stát mnohem víc než jen jeho duši… a že není nic těžšího než konat dobro, když vaše moc pochází od toho nejryzejšího zla.
Vydá: Fantom Print

Serge Lehman, Frederik Peeters: Načmáranec

Betty Couvreurová žije ve stínu své matky Maud, slavné autorky fantastických příběhů pro děti. Trpí záchvaty ztráty řeči… zato její dospívající dcera Clara toho napovídá až moc. Paříž, kde prší jako v Londýně, a rodina složená ze samých žen a přízemních problémů. Ale najednou se začne dít něco podivného, co naznačí, že spolehnout se nejde na nic. Ani na to, že jméno jejich rodiny je pravé, ani na to, že v minulosti jejich rodu se neukrývá věkovité tajemství, ke kterému patří jiné nestvůry, takové, které nepatří jen do psychologie, ale které jsou až příliš hmatatelné.
Vydá: Argo

Jonathan Green: Oz (gamebook)

Oz je zvláštní kniha. Je to brána do jiného světa, podivuhodné Země Oz. Kromě knihy samotné budeš potřebovat tužku, gumu a dvě kostky (nebo balíček hracích karet). S těmito věcmi spolu s jednoduchými pravidly převezmeš roli jedné z postav z Čaroděje ze země Oz od L. Franka Bauma. Tvým úkolem bude ve zbrusu novém dobrodružství znovu zachránit svět.
Štvána Zlou čarodějkou z Východu, kde žijí Okřídlené opice, a doprovázana svými přáteli Strašákem, Plecháčem a Lvem, vydává se Dorotka do Smaragdového města. Svedeš odhalit tajemství Zlého čaroděje ze Země Oz, zatímco tvůj nepřítel nikdy nespí? Ty sám budeš rozhodovat o tom, kudy se vydat, jaké nebezpečí cestou podstoupit a s jakými nepřáteli bojovat.
To, zda ve svém dobrodružství uspěješ, nebo dojdeš neblahého konce “tam někde za duhou”, závisí na tvých rozhodnutích. Jsi připravený vrátit se do Země Oz?
Vydá: Mytago

Santiago García, David Rubín: Beowulf

Když se v dánském království objeví monstrum a začne požírat místní muže a ženy, zkáza celého národa se zdá být nevyhnutelná… Až dokud z druhého břehu moře nepřipluje na pomoc hrdina Béowulf. Mladý válečník, jehož zdobí kromě nezměrné síly a odvahy také šlechetnost a oddanost. Poradí si tento statný Géat s hrůzostrašnou obludou a uchrání Dány od pohromy? Hrdinský epos Béowulf stál u zrodu anglické literatury. Již přes tisíc let inspiruje generace autorů, od J. R. R. Tolkiena po hollywoodské scénáristy. Španělské autorské duo Santiago García a David Rubín nyní přivádí tuto slavnou báseň do 21. století v podobě „vikingského westernu“, grafického románu.
Vydá: Argo

Jeffe Kennedy: Vězeňkyně koruny (Kroniky Dasnarie 1)

Byla vychována k tomu, aby byla krásná, nic víc. A pak se pravidla změnila…
V ledové Dasnarii, říši soupeřící s Dvanácti královstvími, spočívá role ženy v tom, aby byla utěšitelkou, plodila dědice a na nic se neptala. Avšak spiknutí, jež má svrhnout císaře, závisí na osudu jeho nejstarší dcery. A zrada v srdci konspirace změní víc než jeden pečlivě nalinkovaný život…
Princezna Jenna byla vychována v největším luxusu – a nevědomosti. Ze své sladce navoněné zlaté klícky seraglia, ženské části paláce, nikdy nespatřila slunce a nepoznala muže ani základní vzdělání. Byla však vyškolena v tom, jak se žena může dopracovat k moci. Když jsou ohlášeny její zásnuby, je připravena vydat se na cestu intrik, které ji mají proměnit z pouhé ozdoby v královnu, přesně jak slibuje její matka.
Jenže muž, jehož Jenně určili za manžela, není snadno oblafnutelné neviňátko ani princ, kterého lze okouzlit. Je to monstrum v lidské kůži a Jenně je od chvíle, kdy složí svatební slib, jasné, že život pod jeho palcem je jedna velká hrůza. Jestli chce Jenna přežít, musí se nějak osvobodit – a pro princeznu narozenou do hebké klícky je putování do studeného, tvrdého království cestou vskutku nebezpečnou…
Vydá: Fantom Print

Michael Atamanov: Stále ve střehu (Temný bylinkář 2)

Když Timothy konečně získal práci testera populární MMORPG hry, splnil se jeho životní sen. Teď vydělává peníze (moc hezké peníze) tím, že dělá to, co miluje – hraje krásnou realistickou počítačovou hru. Ale není to normální průměrný hráč jako miliony jiných. Timothy je skutečně schopný a talentovaný člověk, který nejde s davem. Mnoho lidí ho kvůli jeho úspěchům nemá v lásce a nemilosrdně mu jde po krku jen kvůli závisti. Jak se má zachovat teď, když ho nahání celý svět a jeho jedinými spojenci jsou milovaná sestra a několik důvěryhodných přátel? Snažit se se všemi usmířit? Klesnout na jejich úroveň? Nebo vystoupat do výšin na křídlech úspěchu? To je jen na něm!
Vydá: Fantom Print

Holly Blacková: Královna ničeho (Krutý princ 3)

On bude zkázou koruny a ničitelem trůnu. Moc je mnohem jednodušší získat než si ji udržet. Jude se tuhle lekci naučila, když se vzdala kontroly nad podlým králem Cardanem výměnou za neomezené pravomoci.
Teď je z ní vyhoštěná královna Říše víl, skončila v lidském světě bezmocná a trpící Cardanovou zradou, ale odhodlaná získat zpátky všechno, o co ji připravil. A příležitost se brzy naskytne v podobě sestry-dvojčete Taryn, jejíž smrtelný život je v nebezpečí.
Pokud chce svou sestru zachránit, musí se Jude vrátit mezi víly, riskovat život a vyrovnat se se svými přetrvávajícími city ke Cardanovi. Ale v Elfhame je všechno jinak. Říše stojí na pokraji války, a jakmile Jude vklouzne hluboko za nepřátelskou linii, pohltí ji krvavá politika.
A když je probuzena nebezpečná kletba a po celé zemi se šíří panika, musí si vybrat mezi svou ctižádostivostí a lidskostí…
Vydá: CooBoo

Sebastien de Castell: Rozvratník (Divotvůrce 6)

Kellen a Reichis si zvykají na život ochránců mladé královny. Tisíce kilometrů daleko se však chystá zničující válka, před kterou varovali Argosané. Z nečekaného zdroje přichází zpráva, že existuje způsob, jak by Kellen mohl zabránit staletím krveprolití na kontinentu. Musel by však být ochotný pro to zabíjet… Kellen a jeho sestra Shalla se nyní ocitají každý na jiné straně a láska ani věrnost je nemohou ochránit před volbami, které musejí učinit.
Vydá: Egmont

Kentaro Miura: Berserk 1

Osudový, krvavý příběh s prvky romantiky a velkou porcí akce! Dospělá fantasy, která si získala davy fanoušků, televizní seriál, celovečerní filmy i počítačové hry! Hrdinou je Guts, Černý šermíř, obávaný bojovník, o kterém se raději nemluví nahlas. Má obrovský meč, kovovou ruku, stovky jizev z bojů a mučení a znamení, které k němu přitahuje síly zla. Ale ne vždycky byl takový. Příběh se postupně vrací zpátky do dob, kdy je Guts ještě mladý a poznává Griffitha, charismatického velitele oddílu Jestřábů. Muže, který mu změní život.
Vydá: CREW

Jason Aaron, David Marquez, Andrea Sorrentino: Avengers 3: Válka upírů

Transylvánie je v plamenech! Mezi upíry vypukla občanská válka a Avengers vyráží po stopě Draculy. Jen neví, jestli bude Pán prokletých jejich spojencem, nebo protivníkem. A do toho ještě tajemství úplně první Iron Fist, plány ruských superhrdinů a mrtvý hrdina na straně padouchů!
Vydá: CREW

Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 11

Pobyt na Akademii má na Čise velký vliv a Elias se pomalu vyrovnává se změnami, které jejich nový život přináší. Na scéně se objevují noví hráči – „sedm štítů“, církev a tajuplná čarodějka Rahab cestující časem – a opona se zvedá!
Vydá: CREW