Pestrobarevné komiksové horory aneb Mignolův Rudý král a pochmurný netvor se žlutýma očima

Březen je v Comics Centru ve znamení pokračujících hororových sérií. Již šestého dílu se dočkal Baltimore a na páté pokračování se mohou těšit fanoušci Pochmurného kraje.

Baltimore na konci minulého dílu přibral do svého společenství nemilosrdných upírobijců napraveného inkvizitora a společně vyrazili na další tažení, jehož cílem je najít a porazit vládce všech upírů, ukrutného Rudého krále.

Společnenství se rozděluje, a zatímco jedna jeho část v čele s lordem Baltimorem putuje do Petrohradu, zbytek se vydává do již takřka zničeného Kartága, aby tam odhalili uctívače Rudého krále a získali informace potřebné k jeho nalezení. Osud však opět nemilosrdně zamíchá kartami a Baltimore brzy zjistí, že o své blízké může přijít rychleji, než mrkne okem…

Na tvorbě šestého svazku komiksu s názvem Baltimore: Kult Rudého krále se podílela již osvědčená scenáristická dvojice Mike Mignola a Christopher Golden, zatímco kresby se ujal rovněž již prověřený Peter Bergting a barvy obstaral Dave Stewart.

 

ANOTACE:
Mytický Rudý král – pouhá legenda, anebo nejnebezpečnější protivník, jakého kdy lidská rasa poznala?
Honba za zničením Rudého krále vede Lorda Baltimora přes mrazivé Baltské moře až do severního Ruska. V ulicích Petrohradu na něj však číhá černá magie a ze stínů vystupují netvoři. Baltimore, tentokrát po boku nových spojenců, stojí proti ještě hrozivějším nepřátelům a odhaluje pravdu o pradávném zlu, jež hrozí zničit celý svět. Osud ho však vede do stále temnějších míst, na nichž by mohl lehce ztratit nejen cestu zpět, ale také ty, kteří jsou mu nejdražší.

 

INFO O KNIZE:
Vydalo: Comics Centrum, březen 2020
Autoři: Mike Mignola a Christopher Golden
Přeložila: Alexandra Niklíčková
Kresba: Peter Bergting
Vazba: vázaná s lesklým přebalem
Počet stran: 144 barevných
U nakladatele od 24. 3. 2020 do 6. 4. 2020 za cenu 359 Kč, dále pak 419 Kč, běžná cena 599 Kč
Nakladatel knihu doporučuje pro věkovou kategorii 14+

 

 

Série Pochmurný kraj nabírá ve svém pátém svazku s podtitulem Znjetvořec na obrátkách, a až dosud volné nitky příběhu se velmi zvolna, ale s konečnou platností začínají navzájem proplétat.

Ema je znovu konfrontována se svou minulostí a s rodinou, jejímuž kouzlu v minulém díle málem podlehla. Zároveň se dozvídá nové a zcela nečekané skutečnosti nejen o sobě, ale také o záhadném zvířeti, jež samo sebe nazývá Znjetvořec.

Scenárista série Cullen Bunn si tentokrát ke kresbě, vedle tradičního Tylera Crooka, přizval dvě komiksové umělkyně, a to Carlu Speedovou McNeilovou Jenn Manleyovou Leeovou.

 

ANOTACE:
Znjetvořec je tajemný tvor s děsivě žlutýma očima, který jen zřídkakdy opouští hluboký les Pochmurného kraje, ač tomu kdysi dávno tak nebývalo. Do jeho lesa se však právě blíží lovci v očekávání vzrušujícího honu. Ti netuší, že nakonec dostanou víc, než si zaslouží. Ema se zatím seznamuje s dalšími bytostmi z jiného světa, odhaluje nová tajemství o své minulosti a zjišťuje, co je podstatou jejího vlastního domova.
Obsahuje sešity č. 17–20 jižanské gotické pohádky Pochmurný kraj od scenáristy série The Sixth Gun Cullena Bunna s překrásnou a strašidelnou kresbou od výtvarníka Tylera Crooka.

 

INFO O KNIZE:
Vydalo: Comics Centrum, březen 2020
Autor: Cullen Bunn
Kresba: Carla Speedová McNeilová, Tyler Crook
Přeložila Alexandra Niklíčková
Vazba: vázaná s matným přebalem
Počet stran: 128 barevných
U nakladatele od 24. 3. 2020 do 6. 4. 2020 za cenu 359 Kč, dále pak 419 Kč, běžná cena 599 Kč
Nakladatel knihu doporučuje pro věkovou kategorii 14+

 

Obě knihy vyšly 24. března, a na internetových stránkách nakladatelství Comics Centra si je čtenáři mohou objednat s výraznou slevou do 6. dubna.

 

 

COMICS CENTRUM vzniklo v roce 2003. Zakladatelé nakladatelství získali své zkušenosti s komiksem již v roce 1993 prací na magazínu Comics Arena. Ve své produkci se Comics Centrum zaměřuje na komiksové příběhy určené především dospělým čtenářům, na díla zajímavá po scenáristické i grafické stránce. Nakladatelství vydává romány v obrazech, jako je například Ragemoor, Drsná škola, Vrána, 300: Bitva u Thermopyl, Prsten Niebelungův, Poslední jednorožec nebo Duchové mrtvých. Mezi komiksové série, které patří do jejich portfólia patří knihy z Hellboyova universa (Hellboy, Ú.P.V.O., Lovec čarodějnic, Humr Johnson), Sin City, Tomb Raider Archivy, Goon, Želvy Ninja, Conan, Baltimore, Grandville, Zámek a klíč, Černá palice, James Bond a další. S velkým ohlasem se setkala také série Myší hlídka a RPG Myší hlídka: Hra na hrdiny. V roce 2007 Comics Centrum vydalo v České republice historicky první knihu o dějinách světového komiksu. Pro české vydání nakreslil speciální obálku Bryan Talbot. V roce 2012 Comics Centrum přivítalo v Praze Jamese O´Barra, výtvarníka a autora kultovního komiksu Vrána, který zde prvně pohovořil o své práci, komiksech, o Vráně a její zfilmované verzi. Vydání restaurovaného komiksu Drsná škola z roku 2013 bylo natolik úspěšné, že si restaurovaná data vyžádali i ve vydavatelství Dark Horse v USA. Od roku 2014 začalo Comics Centrum vydávat speciální velkoformátové sbírky komiksů, tzv. „Kolosální knihy“. Doposud takto vyšly knihy: Kurva velký Sin City, Hellboy: Pekelná knižnice 1, 2, 3, Kolosální Conan, Kolosální Conan z Cimerie, Arkwright Integral, Witchblade 1, 2, 3 a Darkness 1, 2.
www.comicscentrum.cz