Amanda Stevensová: Probuzení (Hřbitovní královna 6)

Jmenuji se Amelia Grayová a povoláním jsem restaurátorka opuštěných hřbitovů, která žije s mrtvými.
Nakladatelství Ikar vydává šestý díl fantasy série Hřbitovní královna – Probuzení.

 

ANOTACE:
Jmenuji se Amelia Grayová a povoláním jsem restaurátorka opuštěných hřbitovů, která žije s mrtvými.Anonymní dárce si mě najal, abych provedla obnovu Loubincového hřbitova, místa, kde svoje tajemství pochovávají bohatí a mocní. Před čtyřiceti lety zmizela beze stop desetiletá holčička. Její duch se nyní probudil a žádá po mně, abych zjistila pravdu o její smrti. A jedině já vím, že byla zavražděna, takže bych měla vraha vydat spravedlnosti. Avšak vodítka, která sleduji – vtíravá melodie a hrob neznámého batolete, mě vedou k několika podezřelým, z nichž opravdu nemám dobrý pocit.

Po celé generace patřila k charlestonské elitě i rodina Devlinových. John Devlin, s nímž jsem donedávna chodila, se k tradicím i očekáváním, pojícím se s jeho původem, sice kdysi obrátil zády, ale teď zjevně opět zaujal své právoplatné místo a zasnoubil se s další příslušnicí místní smetánky. Rodinná tajemství z něj činí spojence dost sporného. Když mě moje pátrání přivede k bráně honosného sídla jeho rodiny, musím si položit otázku, zda se z kdysi milovaného muže nestal můj smrtelný nepřítel…

 

O AUTORCE:
Amanda Stevensová vyrostla v podhůří Oharské planiny, v kraji plném legend a duchařských pověstí. Dětská fascinace tajemnem postupně přerostla v celoživotní spisovatelskou posedlost, o čemž svědčí na padesát jejích titulů s prvky nadpřirozena.
Mezi nejoceňovanější patří temné thrillery The Dollmaker nebo The Whispering Room, opravdovým bestsellerem se však stala až její série o „hřbitovní královně“ Amelii Grayové.

 

INFO O KNIZE:
Vydá: Ikar, leden 2020
Vazba: pevná
Počet stran: 344
Cena: 379 Kč