Jan-Marek Šík a Lenka Šíková: Rituál

Rituál — tajemný obřad, během něhož se ze dne na den stanete dospělými. Po Soudcově rozhodnutí už nic nebude stejné jako dřív.

 

ANOTACE:
Ve světě, kde je magie každodenní součástí života, lesy ukrývají dávná tajemství a vlastní vůli mohou mít i kameny, oslaví Edra a její kamarádky už brzy šestnácté narozeniny. Více než závěrečné zkoušky ve škole je však trápí Rituál a otázka, kým se v životě stanou. Něco tady totiž nehraje.

O tom, jak vlastně Rituál probíhá a nakolik mohou o svém osudu rozhodovat ony samy, nechce nikdo mluvit. A jelikož dívky nehodlají jen nečinně čekat, vydávají se pátrat na vlastní pěst. Cesta je dovede až k základním otázkám dotýkajícím se jejich životů a postaví je tváří v tvář zlu, které se do jejich světa snaží proniknout.

 

INFO O KNIZE:
Vydá: Host, srpen 2019
Obálka: Branislav Matis
Vazba: vázaná
Počet stran: 408
Cena: 369 Kč

 

O AUTORECH:
Jan-Marek Šík (nar. 1988) vystudoval švédštinu a finštinu, v současnosti působí na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity, kde píše disertaci z oboru teorie vyprávění a přednáší finskou literaturu. Vytrvale se pohybuje okolo kultury, příležitostně překládá, píše recenze a hraje na basovou kytaru.

Lenka Šíková (nar. 1988) stejně jako její muž píše od dětství. Po studiích francouzštiny, lingvistiky a fonetiky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy pracuje v oboru a stará se o dvě malé děti. Ve zbývajícím čase zpívá a hraje na harfu v metalové kapele, zahradničí, šije a maluje.

 

https://issuu.com/hostbrno/docs/sikova__sik_ritual_issuu