Soutěž o Pomstu a Růži – vyhodnocení

Minulý týden jste s námi mohli soutěžit o dilogii Renée Ahdiehové: knihy Pomsta a rozbřesk a Růže a dýka, převyprávění příběhů Tisíce a jedné noci. Soutěž včera skončila. Kdo si knihy odnese?

 

Pomsta a rozbřesk
anotace:
Jediné, co stojí mezi Šeherezádou a smrtí, je příběh.
V zemi Chorásán si násilnický kalif Chálid každou noc bere novou dívku a za každého rozbřesku ji nechává oběsit na hedvábném provazu. Když se šestnáctiletá Šíva stane jeho obětí, rozhodne se její nejlepší přítelkyně Šeherezáda, že se pomstí, a dobrovolně se stane jeho další ženou. Šeherezáda je nejen odhodlaná zůstat naživu, ale ukončit hrůzovládu kalifa jednou provždy.
V tomto napínavém převyprávění Tisíce a jedné noci okouzluje Šeherezáda noc za nocí kalifa svými příběhy, a získává tak další dny života. Ale jestli je Chálid doopravdy takové monstrum, jak je potom možné, že se do něj Šeherezáda zamiluje? A znamená v tomto světě plném tajemství láska vůbec něco?

 

 

Růže a dýka
anotace:
Jsem obklopená ze všech stran pouští. Jsem vězeň písku a slunce. A už nemůžu věřit ani své rodině.
Chorásán se ocitl na pokraji války a Šeherezáda kvůli temné kletbě opustila královský palác a i svou lásku, Chálida. Vrátila se ke své rodině a do bezpečí. Brzy ale zjistí, že už nemůže věřit ani svým přátelům a že ji vězní lidé, které miluje. Dokáže najít způsob, jak se vzepřít hrozivé kletbě a neztratit svou velkou lásku? A je vůbec možné zabránit tomu, aby umírali další nevinní?

 

 

 

Soutěžní otázky:
1) Kdo obě knihy přeložil do češtiny?
2) V kterém nakladatelství knihy Pomsta a rozbřesk a Růže a dýka vyšly?

Správné odpovědi:
1) Adéla Špínová
2) CooBoo

 

Do soutěže přišlo celkem 21 odpovědí, všechny správné.

Vylosována byla: S. Kováčová z Chebu.

Blahopřejeme.