Nové knihy za červenec 2018

Které nové knihy se objevily na pultech knihkupectví v červenci?

Tui T. Sutherlandová: Dědička trůnu (Ohnivá křídla 2)

Dračice Tsunami míří spolu s ostatními dráčaty k Mořskému království. Vrací se tam, odkud ji ještě jako mládě ukryté ve vajíčku před lety unesli. Těší se, že konečně pozná svoji matku, královnu Korálu, a také své budoucí poddané. Je totiž dědičkou trůnu a velkou nadějí pro Mořské království. Všechny královniny dědice totiž už po několik let zabíjí neznámý vrah. Dráčata hledala v Mořském království bezpečí a ochranu. Oceán ale skrývá mnohá tajemství a ve vlnách čeká zrada – a možná i smrt.
Vydal: Fragment, 2018
Překlad: Štěpán Kovařík
Vazba: vázaná
288 stran / 329 Kč
Ukázka

Rachel Caine: Z ohně a papíru (Velká knihovna 2)

Velká knihovna v Alexandrii. Instituce, která železnou rukou ovládá veškeré vědění světa, bezohledně potlačuje každou vzpouru a ve jménu vyššího dobra zakazuje lidem vlastnit knihy… Jess Brightwell přežil první setkání s tajemstvím opředeným světem Velké knihovny. Zjistil, že její velkolepá sláva je jen iluze, která maskuje temnotu a zlo. Jeho život se nenávratně změnil. Musí v Knihovně sloužit jako voják, přišel o nejlepšího kamaráda, a dívka, kterou miluje, má navždy zůstat zavřená v Železné věži. Jess a jeho spojenci se však nehodlají vzdát. Vydávají se na záchrannou misi se smrtícími živými sochami v patách. Londýn je v plamenech a na Jesse čeká těžká volba: zůstane na straně kamarádů a rodiny, nebo bude loajální ke Knihovně, která pro udržení moci obětuje cokoli a kohokoli?
Vydal: Fragment, 2018
Vazba: vázaná
368 stran / 349 Kč
Ukázka

Vampirina – příběhy podle seriálu

Malá Vampirina je upírka a je ve městě nová. S celou svou upírskou rodinou se právě přistěhovala z Transylvánie! Vampirinina oblíbená barva je tajuplná černá, zbožňuje nečekaná leknutí a zvuk nehtů škrábajících po tabuli jí přijde uklidňující. Sice není jako ostatní děti v okolí, ale to vůbec nevadí, protože je naprosto neodolatelná! Se svými přáteli po boku nadšeně objevuje všechno, co lidský svět může nabídnout. Jestli zbožňujete tak trochu strašidelnou zábavu, otevřete tuto knihu a seznamte se nejen s Vampirininou skvělou rodinou, ale také s drmolícími chrliči, upjatými duchy a masožravými rostlinami. Bezva strašidelná zábava je zaručena!
Vydal: Egmont, 2018
Vazba: vázaná
64 stran / 249 Kč

H. P. Lovecraft, Erik Kriek: Z neznámého světa a další příběhy

Z neznámého světa a další příběhy holandského kreslíře Erika Krieka je komiks s jedním z nejdokonalejších vizuálních provedení, jakých se zatím král hororu H. P. dočkal. Původní chuť, ba nebojme se v tomto případě říci i pachuť, zůstává dokonale zachována, i když se autorovi daří vyhýbat se přílišné doslovnosti. V jeho černobílé kresbě zůstává čirá esence strachu nezměněna a stejně intenzivní. Adaptaci Erika Krieka docení všichni milovníci žánru hororu, ale i milovníci komiksů. Pro české vydání autor osobně připravuje novou variantu obálky.
Vydal: Argo, 2018
Překlad: Veronika Havlíková ter Harmsel
Vazba: vázaná
120 stran / 298 Kč

 

Chad Corrie: Zkouška čarodějného krále

Druhá část trilogie Čarodějný král, která čtenáře znovu přivádí na Tralodren – svět s bohatou historií, plný víry a příběhů o dobrodružstvích.
Po stovkách let se na Tralodren vrátil čarodějný král a bez skrupulí uskutečňuje svůj velkolepý plán. V síti jeho zájmů uvízla jako vězeň i nic netušící čarodějka Cadrissa. Zbytek družiny se mezitím rozptýlil po širém světě, ale okolnosti je pomalu leč jistě opět svádějí dohromady. Budou se totiž muset bok po boku postavit nepříteli děsivějšímu, než by si dokázali představit v těch nejhrůznějších snech. Nejdříve však musejí překonat vlastní pochyby a nástrahy, které jim život přichystal.
Vydal: Mytago, 2018
Překlad: Jan Č. Galeta
Vazba: brožovaná
376 stran / 329 Kč
Ukázka