Anthony Ryan: Oheň probuzení

Nakladatelství Host připravuje k vydání Oheň probuzení, první díl nové série Draconis Memoria od Anthonyho Ryana, autora bestsellerové trilogie Stín krkavce.

ANOTACE:
V rozlehlých oblastech ovládaných Kovolodním obchodním syndikátem neexistuje cennější surovina než krev draggů. Po vykrvení v zajetí chovaných či v přírodě ulovených Červených, Zelených, Modrých a Černých draggů lze vydestilovat elixíry, které obdarují závratnými schopnostmi nepočetnou skupinku mužů a žen známých jako Krvožehnaní. Málokdo však ví, že jednotlivé rody draggů chřadnou. Jejich krve se nedostává a válka s Korvantinskou říší se blíží. Poslední naděje Syndikátu se upírají k nejasným zvěstem o existenci dalšího druhu dragga — mnohem mocnějšího, než jsou ostatní — a k hrstce vyvolených, kteří se ho nyní musejí pokusit najít.

V příběhu se postupně prolínají osudy tří hlavních hrdinů. Claydon Torcreek, zlodějíček a neregistrovaný Krvožehnaný, se nedobrovolně ocitá ve službě Syndikátu a je vyslán pátrat v neprobádaných pustinách po legendárním tvorovi. Lizanne Lethridgová, prvotřídní agentka a nájemná vražedkyně, riskuje život na výzvědné misi do srdce nepřátelského území. A Corrick Hilemore, podporučík na Kovolodním křižníku, po bitvě s piráty a následně s korvantinskou flotilou dopluje až na kraj světa a do nebezpečí mnohem většího, než mohl tušit.

Všichni tři musejí svést neúprosný boj, aby odrazili nástup zničující války, nebo jí padli za oběť.

 

OHLASY:

Ryan obratně, realisticky a s nenucenou dovedností balancuje mezi dračí fantasy, špionážním thrillerem a steampunkově námořnickým románem.
– Publishers Weekly

Oheň probuzení je úžasné dílo představivosti s množstvím zvratů, osvěžujícím odlišným prostředím a výborně vystavěným světem. Skvělé čtení.
– Mark Lawrence, spisovatel

Ryan vytvořil poutavý a magický svět, kterým čtenáře provádí ve skvěle napsaném románu, u něhož je jisté, že se zařadí mezi další fantasy klasiky. ­
– The Huffington Post

Fascinující svět, kterému vládnou korporace a kde velká část moci pochází z dračí krve, poskytuje přitažlivé prostředí pro rozsáhlý epický příběh. Zběsilé tempo a touha dozvědět se víc mohou za to, že je tak působivý.
– Locus

 

O AUTOROVI:
Anthony Ryan (nar. 1970­) pochází ze Skotska, vystudoval historii, žije a pracuje v Londýně. Dlouho byl zaměstnán v britské státní správě a po úspěchu svého prvního románu Píseň krve (2013; česky Host 2014) začal psát na plný úvazek. Bestsellerovou trilogii Stín krkavce po druhém dílu Pán věže (2014; česky Host 2015) završuje kniha Královna ohně (2015). První dva díly trilogie vycházejí také jako audiokniha. V červenci vyšel první díl nové fantasy série The Draconis Memoria: The Waking Fire, který plánujeme k českému vydání na rok 2018. Ryan také pokračuje v psaní sci-fi série Slab City Blues.

 

INFO O KNIZE:
Vydá: Host, červen 2018
Překlad: Milan Žáček
Vazba: vázaná
Počet stran: 656
Cena: 429 Kč