Keri Arthur: Nejtemnější polibek (Riley Jenson 6)

Vlkodlaci milují výzvy. Taková je i Riley Jenson, z jedné poloviny vlkodlačice a z té druhé upírka. Tentokrát musí ostřílená strážkyně Direktoria chytit hned dva sériové vrahy, kteří si vybírají své cíle mezi magickými bytostmi i obyčejnými lidmi. Australský nadpřirozený zločin zkrátka nespí.

Riley by si velice ráda v klidu léčila zlomené srdce, protože do vztahu s vlkodlakem Kellenem vkládala tolik nadějí, ale denní směna strážců Direktoria má plné ruce práce. S parťákem Kadem jsou povoláni k vraždě vlivného byznysmena s politickými ambicemi, který byl kožoměnec. Policie se bojí, že se jednalo o politickou vraždu s rasistickým podtextem, a proto vyšetřování s chutí hodí na Direktorium. Brzy se ukazuje, že důvodem k vraždě nebyla politika, ale divoký milostný život oběti.

Ve stejnou dobu se na Riley obrátí i černý vlk Ben, kterému někdo surově zavraždil kamaráda, který sice miloval ulítlé sexuální praktiky, ale ty se mu určitě nestaly osudné, jak se předběžně domnívá policie. Nakonec se ukáže, že oba případy mají pro Riley určitá poprvé. Zkrátka některé bytosti se běžně nevyskytují ani v hledáčku Direktoria.

Nejtemnější polibek je už šestý díl velice žhavé městské fantasy od australské spisovatelky Keri Arthur. Zrzavá dhampýrka Riley se vzpamatovává z rozchodu, a proto by nebylo překvapením, kdyby se vrátila k divokému milostnému životu. Opak je pravdou, protože většinu času abstinuje, ale s jejím talentem na výběr milenců se není čemu divit. Jeden si z ní udělal pokusného králíka, další s ní manipuloval…. Její vyšetřování ve vyšší společnosti ji přeci jen svede dohromady s jedním z jejích bývalých, který je lecčím, jen ne jejím osudovým vlkem.

Keri Arthur se daří držet u své série stále vysoký standard. Detektivní zápletky jsou napínavé a občas zabrousí i do exotičtějších vod než jsou upíři a vlkodlaci. Osobnímu životu Riley paradoxně pomohlo, že se musí zabývat hromadou jiných věcí než souložením. Chaotický milostný život postav se totiž může časem stát pro čtenáře naprosto otravným. Hlavní hrdinka ve svých názorech dospívá a její charakter se stále rozvíjí. Nestagnují ani ostatní postavy jako Rhoan nebo Liander.

Nejtemnější polibek dokazuje, že se vyplatí u série Riley Jenson vytrvat, protože se jedná o velice příjemné akční počtení, které v žádném případě nenudí a poskytuje nepřeberné množství rvaček, zlomených končetin, kaluže krve i nějaké to vydloubnuté oko. Nezbývá než vyhlížet další díl, protože Keri Arthur své čtenáře v pár záležitostech pěkně navnadila.

Ukázka

Vydal: FantomPrint, 2018
Překlad: Petra Kubašková
Obálka: Larry Rostant
Vazba: vázaná
288 stran / 319 Kč