Nové knihy v angličtině za prosinec 2017

V posledním letošním příspěvku do seriálu tipů na romány z žánru paranormální fantastiky psané v angličtině vám s Axií přinášíme výběr pěti z celkem dvaceti vydaných novinek.

Kate Baxter: The Wicked Vampire

Upírka Saša Ivanovová navštěvuje losangeleské taneční kluby. Tančí. Pije. Uspokojuje své nejtemnější chutě. Vždy chce něco víc: víc nebezpečí, víc vzrušení, víc krve. Jenže když vstoupí do klubu nadpřirozených rváčů, Saša si uvědomí, že hraje tu nejnebezpečnější hru ze všech.
Ewan Brun byl stvořen k zabíjení upírů. Coby mocný berserk a neporažený šampion nepotřebuje žádné zbraně. Sám je zbraní. Jenže když to jeho duši začne táhnout k té nejkrásnější upírce, jakou kdy spatřil, je proti tomu bezmocný. Nedokáže Saše odolat – a nechce svým touhám vzdorovat. Překoná jejich láska síly temnoty, jež jim hrozí zničením?

Vyšlo: 26. 12.; GR


Robert Brockway: Kill All Angels

Závěrečný díl vtipné punkrockové série.
Po událostech z prvních dvou dílů se Carey a Randall ocitli v Los Angeles 80. let, kde Chinatownu vládne mladá Číňanka se stříbrnými vlasy zvaná Prázdná a její bývalý milenec Zang. V současnosti se Kaitlyn vrací do Los Angeles, protože její moc narůstá a trpí vidinami, které jí napovídají, jak zabít anděly. A Los Angeles je jediné místo, kde toho můžou dosáhnout.
Losangelská punková scéna 80. Let, Čínská čtvrť, předměstí i oceány s obřími nestvůrami. To vše přináší Kill All Angels.

Vyšlo: 26. 12.; GR


Ellen Datlow: Mad Hatters and March Hares

Sbírka povídek inspirovaná Alenkou v říši divů.
Alenku se všemi jejími představami, slovními hříčkami a dokonalými matematickými hádankami a společenskou satirou zbožňují řady generací. Datlowová požádala osmnáct spisovatelů, aby sepsali příběhy inspirované těmi nejpodivnějšími událostmi a postavami Říše divů.

Vyšlo: 12. 12.; GR


Steven Savile: Glass Town

Příběh posedlosti a snahy jednoho muže odhalit tajemství, jež zničilo život jeho dědečkovi, zasazený na pozadí města obetkaného magií.
V roce 1926 se dva bratři zamilovali do Eleanor Rainesové, slibné mladé herečky z Londýna. Spolu se Sethem Lockwoodem však jednoho dne zmizela z povrchu zemského. Sethův mladší bratr se však odmítá smířit s konstatováním, že prostě odešla.
Uplynulo sedmdesát let a oba bratři jsou dávno mrtví. Nyní se však jejich temné tajemství dere na povrchu a hrozí zničit celé město. Seth spolku s iluzionistkou Damiolou uzavřeli část Londýna do jiné časové roviny, kde jeden rok plyne jako století. Tato část dostala název Glass Town. A její zdi se právě bortí.

Vyšlo: 5. 12.; GR


Alex Scarrow: Plague Land

První díl hororové série.
Leon se svou mladší sestrou Grace se právě přestěhovali z New Yorku do Londýna, když zpravodajství zaplavily informace o novém neznámém viru.
Během týdne vir zasáhne Londýn. Lidé se na ulicích před zraky svých spoluobčanů mění v louže tekutiny a ti, kdo zatím přežívají, hledají bezpečí, jež možná nenajdou.

Vyšlo: 5. 12.; GR

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Jennifer L. Armentrout: Brave (A Wicked Saga #3)… vydává Baronet