Nové knihy v angličtině za srpen 2017

V srpnu se na zahraničním knižním trhu urodilo na třicet nových titulů z žánru paranormální fantastiky psané v angličtině. S Axií přinášíme výběr deseti z nich a nechybí přehled novinek ze sérií vydávaných v češtině.

 

James Bennett: Raising Fire

Druhý díl urban fantasy série Ben Garston.
Ben Garston na tom není zrovna nejlépe. Ztratil všechno, na čem mu kdy záleželo, včetně lásky svého života, ale na druhou stranu se mu podařilo vyváznout ze spárů přízraku, který ho chtěl zatáhnout do hlubin pekla. Stále je naživu, což se nejspíš taky počítá. Teď by nejraději někam zmizel a hodně dlouho utápěl nepříjemné vzpomínky v alkoholu, ale ještě si to nemůže dovolit. Ve městě se totiž objevil někdo, kdo si koleduje o pořádně velké problémy a snaží se probudit spáče a vypustit prastará mytologická stvoření do našeho moderního světa. Zůstává na Benovi, aby se mu postavil a pokusil se jeho plány překazit. Jinak totiž svět shoří, a to je to poslední, co by v tuhle chvíli chtěl mít na svědomí.

Vyšlo: 29. 8.; GR

 

Beth Cato: Call of Fire

Druhý díl dobrodružné série Blood of Earth.
Zemětřesení v roce 1906 zdevastovalo San Francisco a následný příval geomantické energie málem stál Ingrid Carmichaelovou život. Nakonec ale přeci jen dokázala zdravá vyváznout a spolu se svými přáteli Cy, Lee a Fenrisem z města uprchla. Nyní se zoufale snaží uniknout i z dosahu ambasadora Bluma, prohnaného byrokrata, který chce Ingridiny geomantické schopnosti využít k tomu, aby se konfederaci USA a Japonska podařilo dosáhnout světové nadvlády. Když jsou Lee s Fenrisem uneseni v Portlandu, Ingrid a Cy musí uzavřít křehké spojenectví s jiným ambasadorem – tajemným Theodorem Rooseveltem. Jenže ani jeho vliv nebude nic platný, když dorazí do Seattlu. Ingrid si je totiž dobře vědoma toho, že její síla zde může být snadno zneužita k probuzení spícího Mount Rainieru a k rozpoutání ničivé války.

Vyšlo: 15. 8.; GR

 

 

Nate Crowley: The Death and Life of Schneider Wrack

Vtipný, strhující a podivný „Stopařův průvodce po galaxii“ pro 21. století.
Schneider Wrack zemřel.
Dokud zas neobživl.
Usvědčen ze zločinu, o němž si je téměř jistý, že ho nespáchal, popraven, oživen a přiřazen k práci na tankeru je nucen strávit svůj posmrtný život prací, dokud se jeho mrtvola zcela nerozpadne.
Jenže vnímá, uvězněn v hnijícím těle není ze své situace nadšený. Je na čase, aby mrtví povstali. Schneiderova kariéra mrtvého revolucionáře však nebude snadná, ať na tankeru na moři, tak v džungli Amazonie. Jenže zombie holt občas musí dělat, co je nutné.

Vyšlo: 8. 8.; GR

 

Jess Haines: Ashes of the Phoenix

První díl urban fantasy Phoenix Rising.
Lyra Adamsová se živí prodejem vzácných knih a ve své práci se skutečně našla. Proto když jednoho dne do jejího obchodu vtrhne rozzuřený čaroděj a dožaduje se, aby mu ihned předala jeden ze vzácných svazků, nenechá si to rozhodně líbit. Její obranný plán se však pokazí hned na počátku, protože čaroděj po ní hodí hrst popela a Lyra se najednou promění ve zvláštního rudého ptáka. Její vyhlídky nevypadají vůbec růžově a musí se teď chtě nechtě obrátit na muže, kterého už nikdy v životě nechtěla vidět. Jde o jejího prolhaného bývalého Jamese Pierce, který se tu samou knihu snažil od ní před nedávnem ukrást. Lyra ví, že mu nemůže věřit, když se jedná o její srdce a vzácné knihy, dokáže mu ale důvěřovat dost na to, aby se mu podařilo ji proměnit zpět?

Vyšlo: 12. 8.; GR

 

 

Graceley Knox: Crown of Betrayal

Druhý díl fantasy série.
Největší Eveřina starost jsou goblini, kteří okupují její dům, a taky návrat do práce – pro Magickou vyšetřovací a zajišťovací agenturu chytá zločince z řad fae. Škoda že osud si pro ni přichystal něco jiného.
Eveřina matka je pohřešovaná a Ever se svými lidmi musí najít starodávnou rasu, která je dávno považovaná za mrtvou. Otázky se nabalují, nebezpečí se blíží a Ever musí uzavřít nová spojenectví. Vše je v sázce. Problémy se hromadí, spojenectví se hroutí a ti, které má Ever chránit, jsou ve větším nebezpečí než kdy dřív. Dokáže své blízké ochránit?

Vyšlo: 8. 8.; GR

 

 

Joseph Nassise: Urban Enemies

Na každého hrdinu, který se snaží spasit svět, připadá padouch, který ho chce vidět v plamenech.
Padouši se vždycky dobře baví – to ví každý – a tato antologie vás vezme na divokou jízdu skrz temnou stranu! Nejlepší padouši ze šestnácti urban fantasy sérií nyní ve svých vlastních příbězích – včetně zlounů autorů Jima Butchera, Kevina Hearneho, Kelley Armstrongové a Seanan McGuireové.

Vyšlo: 1. 8.; GR

 

Lana Popovic: Wicked Like a Wildfire

První díl YA série Hibiscus Daughter.
Všechny ženy v rodině Iris a Maliny mají jedinečnou schopnost manipulovat s krásou. Iris dokáže svoje unikátní kaleidoskopické vidění využít při vytváření překrásných sklářských děl, zatímco Malina umí vystihnout emoce a nálady pomocí hudby. Jejich matka však zůstává neoblomná a nutí obě dívky, aby své dary držely v tajnosti. Mají přísně zakázáno sdílet svoje tajemství v kýmkoli jiným a nesmějí se ani nikdy zamilovat. Jenže když je na jejich matku podniknut zákeřný útok, Iris s Malinou nezbude nic jiného, než se pokusit odhalit celou pravdu o životě, který pro ně matka vybudovala. Brzy přijdou na to, že jejich rodová linie je stižena kletbou, dokáží ale také včas vypátrat, že právě neobvyklé schopnosti, které sdílejí, se mají v budoucnosti stát tím, co je od sebe navždycky oddělí?

Vyšlo: 15. 8.; GR

 

Michael Poore: Reincarnation Blues

Jak by vypadal váš osud v případě, že by se vám naskytla příležitost žít věčně, ale bez pravé lásky? Zkusili byste za ni bojovat? Kniha Michaela Poora ukazuje příběh muže, který si prošel desítkami tisíc reinkarnací ve snaze odhalit tajemství nesmrtelnosti, aby mohl být konečně se svou milovanou. Problémem je, že ona sama představuje ztělesnění Smrti. Jde o atmosférické a hluboké vyprávění o tajemství života a lásky a zároveň o nápaditou komedii jako stvořenou pro fanoušky Neila Gaimana a Kurta Vonneguta, která čtenáře zavede na snovou cestu skrz čas, prostor i ta nejhlubší zákoutí lidského srdce. Začíná na úsvitu civilizace ve starověké Indii a přesouvá se přes zastavení v renesanční Itálii až do naší současnosti.

Vyšlo: 22. 8.; GR

 

 

Mary Taranta: Shimmer and Burn

První díl young adult dilogie.
Faris  každý den svého dětství bojovala o přežití ve slumech Brindaigelu, zatímco se zároveň starala o svou sestru Cadence. Jenže když je Cadence přistižena, jak se snaží uprchnout z království, a prodána do otroctví, Faris ji chce vykoupit – a proto musí pokleknout před mocichtivou princeznou Bryn, jež touží svému otci ukrást trůn.
Nyní musí Faris propašovat do sousední Aviney magii, aby získala na Bryninu stranu korunního prince. Spolu s Bryn se obrátí na potulného mága Northa, který jim nabídne před nástrahami Aviney ochranu. Nedokáže však ochránit Faris před krutostí Bryn, která využívá Cadenciny svobody, aby donutila Faris udělat cokoli – a zabít kohokoli. A Faris zatím spřádá vlastní plány…

Vyšlo: 8. 8.; GR

 

 

F. C. Yee: The Epic Crush of Genie Lo

Genie Lo je jedna z těch, kterým vždycky všechno vychází. Když neválí ve volejbalu nebo neleží v knihách, obvykle dře na tom, aby se dostala na Harvard. Jenže když její ospalé městečko zaplaví nestvůry z čínských legend, Genie drasticky změní své priority.
V boji s démony jí pomáhá nový a záhadný spolužák Quentin Sun. Genie ho zná jako přitažlivého studenta s příliš formálním stylem mluvy, v jiné realitě je to však Sun Wukond, ztělesněný bájný Opičí král – a to včetně chlupatého ocasu a oblibou v broskvích.
Dostat se na vysokou je teď ta nejmenší Geniina starost. Osud jejích přátel, rodiny a celého města závisí na její vnitřní síle, o níž ji Quentin ujišťuje, že je dostatečně mocná, aby zbořila i bránu do Nebe. Jenže s každou vteřinou, kdy Genie objevuje svou pravou podstatu, tenčí se vlákno, na němž visí životy jejích nejbližších.

Vyšlo: 8. 8.; GR

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Sherrilyn Kenyon: Dragonsworn (Dark-Hunters #28) … vydává Ikar
  • Karen Chance: Ride the Storm (Cassandra Palmer #8) … vydává Baronet
  • William Ritter: The Dire King (Jackaby #4) … vydává Host
  • Naomi Novik: Golden Age and Other Stories (Temeraire) … vydává Argo, Triton
  • Holly Black, Cassandra Clare: The Silver Mask (Magisterium #4) … vydává YOLI
  • Leigh Bardugo: Wonder Woman: Warbringer (DC Icons #1) … chystá Cooboo