Nové knihy v angličtině za únor 2017

V únoru tohoto roku vyšlo téměř čtyřicet zahraničních knižních novinek v žánru paranormální fantastiky. S Axií vám tak opět přinášíme výběr deseti tipů z těchto titulů a také přehled nových přírůstků do sérií vydávaných v češtině.

 

 

Jordanna Max Brodsky: Winter of the Gods

Druhý díl urban fantasy série Olympus Bound.
Manhattan skrývá nespočet tajemství a některá jsou starší než město samotné. V zimě se dá v New Yorku narazit na padající sníh, spoustu jasně zářících světel a hodně špatně naladěnou Selene DiSilvu, jak brouzdá ulicemi a hledá pro sebe vhodnou kořist. Když je na Wall Street objeveno mrtvé tělo naaranžované přímo na vrcholku ikonické sochy Útočícího býka, začne být Selene okamžitě jasné, že místní policie tuhle vraždu bez pomoci nevyřeší. Nejedná se totiž pouze o práci dalšího vraždícího kultu, tentokrát se někdo rozhodl obětovat samotné bohy. A tak zatímco celý případ vynáší na světlo podstatné otázky kolem existence bohů, Selene se musí pustit do lovu strůjců celého neštěstí. A odhalí přitom i spiknutí, které otestuje na maximum hranice její lásky i loajality.

Vyšlo: 14. 2.; GR

 

 

Michael Buckley: Heart of the Storm

Třetí díl YA série Undertow.
Už třetí měsíc tráví Lyric Walkerová uvězněná v nepřátelském městě na dně oceánu. Jenže Lyric vyrůstala v Brooklynu a hned tak se nevzdává. Uzavře proto spojenectví se svou věznitelkou, rusalkou jménem Husk, která jí prozradí, co se ve skutečnosti skrývá ve Velké propasti. Nejde o žádného Alpha boha, ale o dosud neznámý klan příšer se vzájemně propojeným kolektivním myšlením. Lyric se nešťastnou shodou náhod podaří je probudit z dlouhého spánku a po hodně těsném útěku a bezpečném návratu na pevnou zem, jí proto nezbývá nic jiného, než připravit lidstvo na další invazi monster. Na začátku své cesty byla Lyric jen obyčejnou dívkou, setkání s Alphou z ní ale udělalo bojovnici odhodlanou zachránit svět. Čím se však stane nyní a koho ze svých blízkých přitom bude muset obětovat?

Vyšlo: 7. 2.; GR

 

 

Jacqueline Carey: Miranda and Caliban

Miranda je velice osamělá. Žije pouze se svým otcem ve zpustlém paláci. Kolem se volně potulují kuřata a kozy a v jedné z blízkých borovic se skrývá kvílející přízrak. Divoký Kaliban, chlapec, který ji občas z dálky tajně pozoruje a nechává na prahu drobné dárky, představuje jediného dalšího lidského obyvatele jejich malého ostrova. Mirandě se však vybavují i další vzpomínky – nejasné a mlhavé, odkazující na jiný čas a jiné místo. Co je zač a odkud se vzala? To je jen jedna z otázek, kterou se neodvažuje svému přísnému otci položit. A je to právě on, kdo se jednoho dne odhodlá v rámci svého grandiózního experimentu polapit a uvěznit Kalibana. Ten si to však rozhodně nenechá líbit a Mirandin život teď už nikdy nebude takový jako dřív.

Vyšlo: 14. 2.; GR

 

 

Sierra Dean: Driving Rain

Druhý díl urban fantasy série.
Když člověk hned dvakrát během jednoho týdne podvede smrt, zasloužil by si dovolenou. Škoda, že pro Tallulu Corentinovou přináší období dešťů plno práce a její šéf, bůh bouří Seth, nemá v úmyslu dát jí pár dní volna.
Když je v seattleském přístavu nalezena mrtvá holčička se Sethovým znamením, Tallula se obává, že by za tím mohl být Prescott, její bývalá dětská láska a pobočník samotné smrti. K tomu se ještě dozví, že cestou do chrámu na opačném konci země zmizeli dva budoucí klerici.
Do Las Vegas se z celé Severní Ameriky sjíždějí knězi a klerici na výroční Setkání bohů. Tallula se obává, že má někdo v úmyslu zneužít děti a kleriky, aby světu vyslal děsivý vzkaz.
S pomocí okouzlujícího poloboha, dospívajícího pomocníka a muže, o němž Tallula ví, že jí nepřinese nic než smůlu, musí Tallula zjistit pravdu a překazit komplot dřív, než zemře ona i všichni, na kom jí záleží.

Vyšlo: 21. 2.; GR

 

 

Brenda Drake: Guardian of Secrets

Druhý díl YA série Library Jumpers.
Povolání Strážce není vždy jenom procházka růžovou zahradou. Jistě pracovní náplň, která zahrnuje proskakování skrz knihy do těch nejkrásnějších světových knihoven a zachraňování nevinných lidí před mystickými stvořeními zní úžasně a nikdo to neví lépe než Gia Kearnsová, jenže ona by se s velkou radostí obešla bez té části, kdy se jí neustále pokouší někdo zabít. A tohle poslání ji teď navíc nutí i odstěhovat se od svých přátel a vzdát se celého stávajícího života. K tomu se její přítel Arik začíná chovat podivně a ona by mu už možná měla začít říkat „bývalý přítel“, protože si evidentně začal něco s jinou dívkou. Gia ale nemá čas být příliš rozzuřená, blíží se totiž další apokalypsa a vypadá to, že právě ona má být tou vyvolenou, která se pokusí zachránit svět. Tedy pokud přežije.

Vyšlo: 7. 2.; GR

 

 

Jeaniene Frost: Into the Fire

Čtvrtý díl paranormální romantické série navazující na Noční lovce.
Po téměř šest staletí Vladu Tepešovi na ničem nezáleželo. Neměl co ztratit. Jeho krutá pověst zajistila, že se ho všichni obávali. Jeho láska k Leile však znamená, že má nyní slabinu. Jeden dávný nepřítel plánuje, že využije Vladovu nevěstu proti němu.
Leilu mocné kouzlo poutá k nekromantovi Mirceovi. Pokud bude Mircea trpět nebo zemře, stane se totéž i jí. Magie je upírům zapovězená, protože musí Vlad a Leila vyhledat nečekanou pomoc, aby kouzlo zrušili. Pradávný nepřítel však vyčkává na svou příležitost a má moc obrátit Vladovy a Leilyny přátele proti nim…

Vyšlo: 28. 2.; GR

 

Heidi Heilig: The Ship Beyond Time

Druhý díl YA série The Girl from Everywhere.
Nix unikla minulosti, ale brzy přichází na to, že dokonce ani jako dceři cestovatele v čase se jí nemusí podařit utéct vlastnímu předurčení. Celý život strávila putováním po smyšlených i reálných světech na palubě lodi svého otce a nyní konečně nastává čas, aby se i ona sama chopila kormidla. Její budoucnost ještě nikdy nevypadala tak nadějně, ale všechno se zvrtne v okamžiku, kdy přijde na to, že je předurčena k tomu ztratit Kashe – svého nejlepšího přítele a budoucí velkou lásku. V zoufalství se Nix rozhodne vzít svoji posádku do mystické utopie, kde žije další Navigátor, který jí slíbil odhalit tajemství časové manipulace. Jenže nic na tomhle místě není takové, jaké se na první pohled zdá a Nix bude muset napnout veškeré síly, aby nakonec dokázala zvrátit svá rozhodnutí i osud.

Vyšlo: 28. 2.; GR

 

 

 

Melissa Marr: One Blood Ruby

Druhý díl young adult série ze světa fae.
Královna krve a hněvu chce po Lily, aby jí pomohla vyjednat mír se světem lidí, jenže Lily ví, že rovnováha se nenastolí jen tak. Po desetiletích bojů s lidmi, které královnu stály její prvorozenou dceru, fae jen neochotně přijímají Lily, vládkyni s poloviční faeskou krví. A lidé, jakkoli se nemohou postavit moci fae, jen těžko přijmou královniny požadavky bez odporu.
Lily chce být spravedlivou královnou, jenže se nechce vzdát života, který dosud znala. Bude se však muset rozhodnout, když zjistí, že se někdo – člověk, nebo možná fae – snaží násilnými útoky zničit křehký mír.

Vyšlo: 28. 2.; GR

 

 

Melissa F. Olson: Midnight Curse

Scarlett Bernardová se živí ručením veškeré magie, jejím posláním se udržet nadpřirozený svět v tajnosti – za každou cenu.
Jenže v předvečer Upířích soudů – dvoudenního tribunálu, během něhož může každý člen nadpřirozené komunity sdělit, co ho tíží, dostane Scarlett zakrvácený vzkaz od Molly, své bývalé spolubydlící. Upírka Molly bydlela s dvanácti lidskými spolužáky na jedné koleji – a jedné noci je všechny pozabíjela.
Scarlett věří, že to na Molly někdo narafičil, jenže nikdo jí to nevěří. Skutečný pachatel je přitom odhodlaný dostat Molly před soud, který vynese jediný rozsudek – smrt.
Scarlett má jen dva dny na to, aby dokázala kamarádčinu nevinnu. Spojí se s bývalým detektivem Jessim Cruzem, aby jí pomohl zjistit pravdu. Strašlivou pravdu, o níž ani Molly nechce, aby se kdy dostala na světlo.

Vyšlo: 7. 2.; GR

 

 

Jane Nickerson: A Place of Stone and Shadow

Když šestnáctiletá básnířka Fiona O’Malley opustí po občanské válce dům své babičky v New Yorku, aby nastoupila na Dívčí akademii Wyndriven v Mississippi, odchází s obavami. Vzhledem ke své uzavřené povaze si nikdy neuměla získat přátele. Se sluhou Brideym po boku – a tajuplným cizincem, jenž se k nim přidá ve vlaku – se Fiona vydává najít nový život. A doufá, že duchové, jež vídá, ji už nechají na pokoji.
Atmosféra starobylého Windrivenského opatství však ji znepokojuje. Coby dívka, jež vídá duchy, nyní bydlí v obrovské budově, která v sobě ukrývá duše všech, kdo tu kdy žili. A zemřeli.
Fiona se ke své radosti brzy spřátelí s několika dívkami, stejně jako s duchem přitažlivého gentlemana z 18. Století, a okouzlujícím správcem panství. Brzy však začnou na světlo vyplouvat tajemství a záhady Windrivenu. Dokáže Fiona pomoct těm, kdo ji skutečně potřebují? Co se stane s jejich životy – a dušemi – pokud nedokáže porazit tajuplné zlo, jež odmítá navždy odejít?

Vyšlo: 14. 2.; GR

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Victoria Aveyard: King’s Cage (Red Queen #3) … vydává CooBoo
  • Neil Gaiman: Norse Mythology … k vydání chystá Argo
  • Kim Harrison: The Turn (The Hollows 0.1) … vydával Fantom Print
  • S. Jae Jones: Wintersong …. k vydání chystá CooBoo
  • C. J. Redwine: The Wish Granter (Ravenspire, #2) … vydává Baronet
  • V. E. Schwab: A Conjuring of Light (Shades of Magic, #3) … vydává Argo
  • Issac Marion: The Burning World (Warm Bodies #2) … vydává Argo