HorrorCon 2016 objektivy fotografů

Přinášíme fotoreport z česko-slovenského HorrorConu 2016, který proběhl 19. listopadu v literárním cafebaru a absintherii Dark Velvet. Proč česko-slovenského? Na nejtemnější con dorazila i delegace ze Slovenska včetně několika autorů, kteří se tak mohli zúčastnit křtů svých společných děl.

Komentáře k jednotlivým fotografiím dodali organizátoři akce: Tislav Rocker Trefil a Kristina Haidingerová.

 

1. Con se zahajoval v poledne, první zbloudilé duše se začaly objevovat už dopoledne. (foto Karel Kovařík)

 

2. V Absinth Clubu se především promítaly prezentace a filmy. (foto Karel Kovařík)

 

3. Český film Lesapán uvedli samotní autoři a musel se několikrát reprízovat, slovenský Socialistický zombi mord (na fotografii) se také pouštěl znovu (foto Markéta Hlavatá)

 

4. V maskérně Mystery Art Production bylo už v poledne plno, jako první se nechala zkrášlit obsluha baru v čele se samotným majitelem. (foto Markéta Hlavatá)

 

5. Zástupci z Plzně: maskér z Mystery Art Milánek Janků s moderátorem Tomášem Floutkem Metelkou. (foto Karel kovařík)

 

6. Filmový maskér Zombí FX se osobně zúčastnil, za sebe ale nechal hovořit svá díla. (foto Karel Kovařík)

 

7. Řadu křtů odstartovala Lada Jánská z Příbrami, které už kolem druhé odpolední Jenny Nowak pokřtila nový román Dryáda. (foto Markéta Hlavatá)

 

8. Další návštěvou z Příbrami byl komiksový kreslíř Jiří Tesař, který prezentoval tvorbu nejen komiksové knížky Tisíc masek. (foto Karel Kovařík)

 

9. Další křtěnou knihou se stal horor Hrobořadí Petra Bočka, kmotrem se stal spoluorganizátor akce a vydavatel horormagazínu Howard – Honza Vojtíšek. (foto Karel Kovařík)

 

10. Nové tituly postupem času přibývaly, vystavené mizely. (foto Markéta Hlavatá)

 

11. Představit své knihy přijeli Tereza Temnářka MatouškováDěti vánice. (foto Markéta Hlavatá)

 

12. … a Miroslav ValinaVlčí pouto, které předčítal autorův zástupce. (foto Markéta Hlavatá)

 

13. Přednášky si připravili svérázný autor z Českých Budějovic – Petr Junek. (foto Karel Kovařík)

 

14. … a talentovaná spisovatelka Hanina Veselá, která překvapila svou syrovou přednáškou o mrtvolách. (foto Karel Kovařík)

 

hororcon_2016posledni-polibek

15. Dalším křtěným titulem byl sborník Poslední polibek – na fotografii zleva – kmotra Jenny Nowak, jeden z autorů Diuk, infernalistka Anna Korbelová, jedna z autorek Kristina Haidingerová a ilustrátor její povídky – infernalista Sandro Dragoj. (foto Markéta Hlavatá)

 

16. Nejvýraznějším zástupcem slovenské výpravy byl bezesporu Mark E. Pocha, který rozdával autogramy na všechny strany a místa na těle… (foto Markéta Hlavatá)

 

17. Kvalita maskovaných nahrazuje kvantitu. (foto Markéta Hlavatá)

 

18. Večer se křtil sborník minipovídek Sto hororů ve sto slovech, účastnila se většina autorů a kmotrami se staly Hanina Veselá a Tereza Temnářka Matoušková. (foto Markéta Hlavatá)

 

19. Večer vyvrcholil křtem dlouho očekávaného románu V řetězech Jenny Nowak, kmotrou se stala Kristina Haidingerová. (foto Markéta Hlavatá)

 

20. Nakonec se slova ujal Infernalismus a jeho zástupci (zleva): Sandro Dragoj, Anna Korbelová a Hana Suvorov. (foto Karel Kovařík)

 

Stránky Markéta Hlavatá fotografie
Stránky Kabrio Photography