Knižní novinky: srpen 2016

Na srpnových knižních pultech najdeme mezi novinkami kromě nového vydání slavného komiksu Sandman i mangu Tokijský ghúl, fantasy romanci Temný stín z Florentské série a tři YA fantasy, které sklízí velký úspěch mezi čtenáři v zahraničí. 

Rowell_Nedej-se

 

Rainbow Rowellová: Nedej se
Nedej se je příběh duchařský, milostný i detektivní. Je v něm přesně tolik líbání a povídání, kolik v knížkách Rainbow Rowellové čekáte – ale mnohem, mnohem víc nestvůr.
Staletá proroctví předpověděla příchod Největšího mága, který díky své obrovské moci zachrání kouzelnický svět před ničivým zlem.
Smůla je, že Simon Snow je nejhorší Vyvolený, jakého kdy kdo vyvolil. Svými kouzly většinou nadělá víc škody než užitku, a tak se radši ohání mečem a čarování nechává na své nejlepší kamarádce. Svět, který má zachránit, nad ním ohrnuje nos. A v boji s tajemným Zlořádem Pletichou se Simon za posledních sedm let taky moc nevyznamenal…
Teď ho čeká poslední rok na Watfordské škole magických umění – možná taky poslední rok jeho života – a on si ho nenechá zkazit ani tím, že mu jeho příšerný, zákeřný, nafoukaný upírský spolubydlící Baz nejspíš přebral holku. Jenomže Baz udělal něco ještě záludnějšího. Beze stopy zmizel. A Simon nebude mít klid, dokud téhle záhadě nepřijde na kloub.
Vydá: Yoli

 

Reynard_Temny-stin

 

Sylvain Reynard: Temný stín
Princ přísahal Raven Woodové lásku a slíbil, že se pomstí za všechna příkoří, jež musela vytrpět. Hned na počátku jejich znovu objevené náklonnosti musí ale Raven čelit nelehkému rozhodnutí – má upířího prince nechat pomstít se démonovi z minulosti, nebo ho má přesvědčit, aby se ovládl? V sázce je totiž mnohem víc než jen Ravenino srdce…
Na knížectví florentské mezitím padá stín. Inspektor Batelli se neúnavně snaží odhalit Ravenino spojení s krádeží neocenitelných uměleckých děl z galerie Uffizi. A zatímco princ pátrá po zrádci, který sabotuje každý jeho krok, ocitá se v hledáčku jejich největšího nepřítele. William se snaží vést válku na dvou frontách a svou lásku k Raven musí tajit, jinak riskuje, že jeho největší slabost vyjde najevo…
Vydá: XYZ, srpen

 

Maas_Dvur-trnu-ruzi

 

 

Sarah J. Maasová: Dvůr trnů a růží
Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce.
Úžasný a mrazivý příběh na motivy Krásky a Zvířete.
Vydá: CooBoo

 

 

Meyer_Stranky-sveta

 

 

Kai Meyer: Stránky světa
Furia Salamandra Faerfaxová žije ve světě knih. Sídlo její rodiny v sobě ukrývá nekonečnou knihovnu. Do jejích hlubin se Furia vydává pátrat po jednom velmi speciálním svazku: své vlastní dušeknize. S ním ovládne sílu a magii slov. Ale netuší, jak smrtelné nebezpečí se nad ní vznáší. Každá kniha má totiž i své tajné stránky. Její rodinu ohrožuje mocný nepřítel – a jde po krku i jí. Musí se vydat do Libropolisu, města ztracených knihkupectví, ovšem nebude to snadná cesta. Boj proti vládcům bibliomantiky právě začíná!
Vydá: CooBoo

 

 

 

 

Sui Išida: Tokijský ghúl 1
Tokijský ghúl je temný a atmosférický mix hororou a mafiánky. Hrdina se má stát svačinou jedné ghúlky, jenže díky souhře okolností ghúlka umírá, on je těžce zraněný… a aby přežil, jsou mu transplantovány orgány mrtvého montstra. Najednou jeho život prudce změní, není schopný jíst normální jídlo, a postupně proniká do světa, ve kterém žijí ghúlové živící se lidmi a brutální policejní organizace, které po nich jdou.
Vydá: Crew

 

 

 

Neil Gaiman, Sam Kieth, Malcolm Jones III: Sandman 1 – Preludia a nokturna (nové barevné vydání)
Trvalo to dlouho, ale už je to tady. Morpheus, Král snů, přichází – v jednom z nejzákladnějších comicsů světa. Jeho autora, Neila Gaimana asi není třeba představovat – vrcholný tvůrce žánru „městské fantasy“ už v románech Nikdykde, Hvězdný prach a Američtí bohové předvedl, jak dokáže mixovat horor s poetikou, sadistickou krutost s něhou a zběsilou fantazii s všední realitou. A teď přichází jeho vrcholné dílo – Sandman. S jeho pomocí vstoupíte do Říše snů, odhalíte půvab bratrovraždy, navštívíte Peklo i Arkhamský blázinec a zúčastníte se masakru v jednom nonstopu. Poznáte démony, mágy, okultisty i šílence, pětsetleté žebračky a Smrt se slabostí pro Mary Poppinsovou.
Říct o téhle knize, že je kult, je asi tak stejně výstižné, jako prohlásit o Albertu Einsteinovi, že byl docela dobrej na fyziku.
Vydá: Crew