Nejoblíbenější filmové a seriálové milostné dvojice

Na plátnech kin a televizních obrazovkách se to fantastickými milostnými páry jen hemží. Zamilovaní upíři (a nejen oni) byli zkrátka v kurzu a dozvuky sledujeme hlavně v seriálech dodnes. Které zamilované dvojice nám přirostly k srdci nejvíc?

 

 

Louis a Lestat (Interview s upírem)
Když jsem je ve svých čtrnácti spatřila na plátně příbramského kina, dočista mi učarovali. A tak to zůstalo až dodnes. Talentovaný Brad Pitt v roli Louise, bohatého, citlivého a lidsky krásného plantážníka, mučeného ztrátami blízkých, Tom Cruise jako nemrtvý svůdce Lesatat – cynický a nadpřirozeně přitažlivý. Jejich zvláštní vztah byl plný emocí, vzájemného zraňování, ale i lítosti, oddanosti a zoufalství. Kéž bych totéž mohla říci i o jejich knižních předlohách od Anne Riceové. (doporučuje Kristina)

 

 

 

Vicki a Henry (seriál Krevní pouta)
Už na pohled nesourodá dvojice, starší vyšetřovatelka Vicky a mladý Henry, autor grafických románů. Jenže zdání klame, Henrymu je čtyřistapadesát. Kyle Schmid byl na roli starého/mladého upíra vybrán skvěle, charismatu má na rozdávání. Jiskry mezi hrdiny létají i přes monitor. (doporučuje Finka)

 

 

 

Olivia a Major (seriál iZombie)
V seriálu nahlédneme do mysli lékařky, která se promění v zombíka, přesto zůstává sama sebou (pokud si odmyslíme jistý nedostatek v podobě potřeby konzumace mozků). Olivia se vzdala místa v nemocnici a začala pracovat v márnici, aby měla přístup k jídlu. Dříve byla zasnoubená s Majorem, úžasným mužem, s nímž se rozešla kvůli zombie viru, ale jak je vidno, když někoho milujete, není co řešit, a ani občasná změna chování na tom nic nezmění. (doporučuje Cukýna)

 

 

 

Buffy a Spike (seriál Buffy, přemožitelka upírů)
Možná si ti dva nebyli od začátku souzeni a Buffy se citům k blonďákovi dlouho vzpírala, ale na rozdíl od Angela se Spike zamiloval do Buffy i bez duše a změnil svůj (ne)život. (doporučuje Renča)

 

 

 

Shrek a Fiona (Shrek, Shrek 2…)
Zlobří pár, který musel překonat nejednu nástrahu. Kletba, lord Farquaad, dvorní etiketa ani princ Krasoň si však na ně nepřijdou. (doporučuje Czistoslava)

 

 

 

Clay a Elena (seriál Bitten)
Vlkodlak Clayton Danvers obětoval lásku k Eleně Michaelsové, aby jí zachránil život. Přeměnil ji ve vlkodlačici. Trvalo dlouho, než pochopila a než mu odpustila. Ona je jediná, kdo divokého Claytona dokáže udržet na řetězu, většinou to však nedělá. (doporučuje Renča)

 

 

 

Elijah a Hayley (seriál The Originals)
Divoká vlkodlačice Hayley Marshall, která porodila dítě jeho bratrovi Klausovi, a původní upír Elijah Mikaelson, kterého málokdy zahlédnete jinak než v obleku. Nesmrtelní vraždící maniaci, prokletí, odsouzení k záhubě… (doporučuje Renča)

 

 

 

Vlad a Mina (Dracula, 1992)
Na jednu z nejslavnějších milostných dvojic v upírských filmech bychom neměli zapomenout. Nejraději mám z toho romantického pohledu právě verzi z roku 1992 s Garym Oldmanem a Winonou Ryder. (doporučuje Renča)