Jennifer L. Armentrout: Tajemné touhy

Ivy Morganová se už několik let živí lovením mýtů, tedy magických bytostí, v New Orleans. Kvůli těmhle nestvůrám přišla o celou rodinu a je připravená všechny do jednoho najít a zničit.

Armentrout_Tajemne-touhyDo života Ivy už dlouho zasahuje Řád – tajná organizace pro lovení mýtů. Jen díky ní je Ivy schopná udržet si v hlavě pořádek. Dennodenně se setkává s příšerami a životní rutinu jí rozbíjí jen vysokoškolské studium. Všechno se změní, když potká Rena Owense. Na první pohled se zamiluje do jeho jasně zelených očí a půvabné tvářičky. Sblížení Rena a Ivy však vynáší na povrch temnou minulost a nebezpečná tajemství.

Ivy už o svou lásku jednou přišla, proto je pro ni obtížné otevřít srdce novému člověku. Ren je také lovec mýtů a vede zrovna tak nebezpečný život jako Ivy. Oba za sebou mají těžkou minulost, která je připravila o rodinu a kamarády, ale zároveň je naplňuje stejný cíl – zničit mýty. To není jednoduchý úkol, protože v New Orleans se začínají objevovat bytosti mnohem silnější a starodávnější než kdy dříve.

S výše zmíněnými „mýty“ se čtenář mohl v jiných příbězích setkat pod pojmem „fae“. V Tajemných touhách jde o nadpřirozené bytosti se špičatýma ušima, které dokážou zotročovat ostatní lidi. Jen lovci vědí, jak zneutralizovat jejich sílu a poslat je zpátky do jejich říše – Jinosvěta.

Ivy představuje silnou hlavní hrdinku, která se nebojí nakopat zadek jakékoliv příšeře. Když se objeví Ren, její myšlenky se okamžitě začnou ubírat jeho směrem, přesto si Ivy umí zachovat samostatnost. Dokazuje, že nepotřebuje kluka, který by ji zachránil. Ren je cílevědomý muž, po kterém všechny ženy šílí. Ani Ivy nedokáže jeho šarmu dlouho vzdorovat.

Klišé a předvídatelnost v knize bohužel nechybí. Paranormální romance s nadpřirozenými i erotickými prvky dlouholeté fanoušky fantasy asi nezaujme, jde totiž o velice neoriginální příběh. Tajemné touhy však mohou být čtivou, odpočinkovou knihou pro čtenáře, kteří touží na okamžik vypnout. Jennifer L. Armentrout sice nepřišla s ničím novým, ale povedeně otevřela sérii Wicked a první díl uzavřela cliffhangerem, který zaručuje napětí a tajemství i pro další pokračování.

Ukázka

Vydal: Baronet, 2015