Magnólie je zpátky (PR)

Život je hra, v níž každý tah může odhalit eso.
Magnólie, atraktivní zrzka se sexappealem a vražedným instinktem kobry královské se po pár měsících vrací znovu do ringu! A problémů bude mít víc než dost.

Nakladatelství Mytago vydává román Haniny Veselé: Drak bere vše.

Vesela_Drak-berevse

 

 

ANOTACE:
Magnólie – telepatka, pro niž špinavá tajemství druhých nejsou žádné tabu. Plní delikátní úkoly pro různé pány a hojnými doušky užívá pozemských radostí.
Arcimág Zvin – její někdejší mentor a hlava všech telepatů. Málokdo ví, že kdysi nosil jiné jméno. Svou masku nesundal tak dlouho, že se pro něj život samotný stal jen hrou.
Oba již dlouho kráčí vlastní cestou, aniž by tušili, že osud je svede dohromady a navzdory vzájemným antipatiím donutí ke spolupráci. Zvinova partie je rozehrána v Thurgu, městě bílých zdí, dekadentních mágů a zdroje nesmírné moci, a vkladem nebude nic menšího než život.

 

Na jaké postavy se můžeme těšit?

Zvin, Magnóliin mentor
„Působil tak trochu jako aristokrat z arvedanského dávnověku. Byl vyšší postavy, měl ploché břicho a široká ramena. Vlasy, které svou barvou připomínaly oheň, nosil pečlivě zapletené do copu a spoutané kolem hlavy stříbrnou čelenkou. Uprostřed šperku byl vsazen kámen podobný safíru. Jeho hladce oholená tvář by byla docela přitažlivá, ale celkový dojem kazily oči. Nefritově zelené a stejně jako kameny, jejichž barvu nesly, studené.“

„Ty jsi nechtěla stát se hračkou netvora?“
Zvin ke své žačce
 
„Zvin, ten zatracenej parchant! Přísahám, že ho zabiju!“
Magnólie o svém mentorovi

Hajmón, přezdívaný jako Kirbegův kat
„Jsou lidé krutí už napohled. A lidé, kteří své pravé já pečlivě skrývají. Muž, jehož vlastní pověst předcházela, nepatřil tam ani tam. Na jeho vzhledu se žádné změny a mutace dosud neprojevily. Měl studený, pronikavý pohled a byl přesně ten typ člověka, jakého si těžko představíte v podřadné úloze. Jeho vlasy, kousek od hlavy přistřižené, měly příjemně měděný nádech. Nosil hladce oholenou tvář a oblékal se převážně do světle šedé. Vypadal lehce přes čtyřicet, ale jen bohové věděli, kolik mu doopravdy je. Na rtech mu hrál povýšený úsměv. Dával jím jasně najevo, že ho unavuje poslouchat, že něčeho není schopen, když je očividně schopen úplně všeho.“

„Láska je jediný řetěz, který skutečně váže.“
Hajmón, Kirbegův kat

Thurgský princ Lysandr
„Jeho úsměv už nepůsobil výsměšně. Teď to byl dravčí škleb. Štíhlými prsty si uhladil roucho, které samozřejmě nebylo ani trochu zmačkané, a mrkl na mě. Odvrátila jsem zrak. Tenhle princ nebyl vhodným objektem ženského zájmu. Jen Khar věděl, jaké ohavnosti se skrývaly pod jeho pohledným zevnějškem.“

„Smrt je univerzálním receptem na všechny problémy. Těmi našimi jsou momentálně mamá a ta stará stvůra. Zhostíš se toho, Magno? Cože? Proč ty? Protože brácha na to nemá žaludek a já už jednoho z rodičů do země zasadil. Nemůžu úkladně zavraždit vlastní matku. Připadal bych si jako psychopat!“
Lysandr er Thurg

Ale pozor. Ne na každého padoucha čeká spravedlnost. Zato hrdinové mohou předčasně zemřít. Asterion je zvláštní svět. Je to svět splněných snů, ale i nočních můr.

Hanina_Vesela

 

Info o knize:

Autor: Hanina Veselá
Nakladatel: Mytago
Obálka: Roman Kýbus
Ilustrace: Kristina Haidingerová
Formát: brož, 160×2110 mm
ISBN: 978-80-87761-17-5
Datum vydání: 1. 12. 2015
Počet stran: 552
Cena: 299 Kč

Knihu lze se slevou zakoupit v předprodeji ve Fantasy obchod.

 

Vesela_MagnolieV cyklu Magnólie dosud vyšlo:

 

Magnólie a démon
Nekromantka, či telepatka? Od všeho něco, plus sex-appeal a vražedný instinkt kobry královské, to je Magnólie. Díky svým psychickým schopnostem a jazyku ostrému jako břitva se zatím dostala z každé šlamastyky. Nyní však narazila na tvrdší protivníky, než je ona – na zombie. Vítejte ve světě, kde magie je běžnou součástí života, vaše myšlenky jsou zboží jako každé jiné a smrt není zdaleka to nejhorší, co vás může potkat!
(román, Mytago 2013)
RECENZE

 

 

Vesela_Slza-dracihoa-pana

 

 

Slza pro dračího pána
Telepatka Magnólie pracuje pro nebezpečného muže a její svět je plný intrik a krvavých překvapení. Na lodi Dráče připluje do rodné Plaveny s úkolem získat vzácný minerál od svého někdejšího mistra, arcimága Zvina. Ten však sleduje vlastní cíle a žádný prostředek k jejich dosažení mu není cizí. Atraktivní zrzka se bude muset hodně ohánět, aby z námořního dobrodružství vyvázla se zdravou kůží.
(kolibřík, Mytago 2014)
RECENZE

 

Vesela_Studena_krev

 

 

Studená krev
Pán zmutovaných stvůr a bůh krutosti s úsměvem na rtech, to všechno je Drik, Oranžový. Telepatka Magnólie nemohla natrefit na lstivějšího protivníka. Rozehrají spolu nebezpečnou partii, během níž se Magnólie snaží z Drikova područí vymanit temného druida, jehož má za úkol zachránit. Drik se na oplátku snaží získat Magnólii jako svou služebnici, možná i něco víc… A nikdo se neptá, co chce temný druid.
(volně stažitelný e-book, Mytago 2013, papírově také ve sbírce Marellion, Mytago 2015)
RECENZE