Nové knihy v angličtině za září 2015

Září přineslo na zahraniční knižní pulty na sedmdesát nových románů z žánru paranormální fantastiky. A s Axií vám přinášíme výběr deseti nejzajímavějších z nich, včetně přehledu nových titulů ze sérií vydávaných v češtině.

 


Leigh Bardugo: Six of Crows

Ketterdam: pulzující centrum mezinárodního obchodu, kde seženete vše, co chcete – když nabídnete tu správnou cenu. Nikdo to neví lépe než fenomén mezi kriminálníky Kaz Brekker. A ten nyní dostane nabídku, která by z něj udělala člověka bohatšího, než si kdy dokázal představit. Jenže sám úkol splnit nedokáže…
Odsouzenec žíznící po pomstě.
Střelec, jenž uzavřel jistou sázku.
Uprchlík s minulostí plnou luxusu a privilegií.
Kouzelnice využívající svou moc, aby přežila ve slumech.
Zloděj se schopností uniknout i z těch nejhlubších pastí.
Šest nebezpečných odpadlíků. Jeden nemožný cíl. A Kazův tým je nyní tím jediným, co dokáže odvrátit zkázu celého světa – pokud se nejdřív navzájem nepozabíjejí.

Vyšlo: 29. 9.; GR

 

Jim Butcher: The Aeronaut’s Windlass

Od autora Harryho Dresdena a Kodexu Alera přichází nová série zasazená do světa šlechticů, světa parních strojů a magií se ohánějících bojovníků.
Už od začátku věků strážily lidstvo Rody žijící ve věžích, které se tyčí míle a míle nad mlhou zakrytým povrchem světa. V jejich sálech vládly po celé generace vznešené rody aristokratů, kteří vyvíjeli technické zázraky, pečovali o obchodní smlouvy a společenství, budovali flotily vzdušných lodí, aby udrželi mír.
Kapitán Grimm velí obchodní lodi Predátor. Věrný rodu Albionu se ve studené válce s rodem Aurora postavil na jejich stranu. Jenže Predátor je nyní po těžkých bojích poškozený a posádka je tak bez práce. Rod Albionů proto za Grimmem přijde s nabídkou – za to, že mu opraví jeho Predátora, se Grimm připojí k agentům, kteří mají před sebou náročný úkol.
Grimm na nabídku přistoupí a brzy zjistí, že válka mezi rody je jen předzvěstí věcí budoucích. Odvěký nepřítel lidstva, jenž dosud tisíce let jen tiše vyčkával v ústraní, se pomalu, ale jistě blíží. A v jeho šlépějích kráčí smrt…

Vyšlo: 29. 9.; GR

 


Rae Carson: Walk on Earth a Stranger

První díl YA série The Gold Seer Trilogy.
Lee Westfall má domov, pevné zázemí i nejlepšího přítele, který nejspíš chce být něčím víc. A také skrývá obrovské tajemství. Dokáže vycítit zlato ve světě kolem sebe. Žíly hluboko pod zemí, malé nugety v proudu potoka i ten nejjemnější zlatý prach uvízlý pod špičkou nehtu. Lee se zatím vždy dařilo svoji schopnost skrývat, ale co když na všechno někdo přijde a rozhodne se její dar zneužít? V momentě, kdy se tahle hrozivá noční můra skutečně naplní a ona přijde o všechno, nemůže dělat nic jiného než utéct a pokusit se začít jinde znovu. Kalifornie, kde právě naplno propukla zlatá horečka, se zdá být ideálním místem pro dívku, jako je ona. Stačí jenom přežít dlouhou a nebezpečnou cestu plnou nástrah.

Vyšlo: 22. 9.; GR

 

Kim Harrison: The Drafter

První díl nové urban fantasy série z pera autorky čarodějky Rachel Morganové.
Detroit roku 2030. Zrazená jak člověkem, kterého milovala, tak tajnou vládní organizací, která z ní vycvičila zabijáka, je Peri Reedová na útěku.
Neodpouštěj a nezapomeň, to bylo vždy Periino heslo. Jenže její současná práce jí to moc neulehčuje: jako drafter dokáže ovládat čas, což je schopnost převzácná a neocenitelná, ale zároveň vždy zapomene události, které pozměnila, i události, které svou změnou vytvořila.
Když Peri zjistí, že je její jméno na seznamu zkorumpovaných agentů, uvědomí si, že i její vlastní život byl organizací pozměněn. Spojí tedy síly s tajuplným a nelítostným vojákem, aby konečně pravdu o svém posledním úkolu. A zároveň ví, že nemůže důvěřovat ani sama sobě.

Vyšlo: 1. 9.; GR

 


Lauren Bird Horowitz: Shattered Blue

Pro Nou a Calluma být spolu znamená ocitnout se ve smrtelném nebezpečí. Od samého počátku cítí šestnáctiletá Noa, že tajuplný student, který přestoupil na její internátní školu, je jiný. Callum ji znervózňuje i přitahuje, a přestože se snaží vyrovnat s tragédií, která postihla její rodinu, nedokáže mu odolat. Brzy je spojí jeho nejhlubší tajemství: Callum je fae, vypovězen ze svého světa poté, co ho dostihla tragédie ne nepodobné té její.
Ale v Noině světě potřebuje Callum speciální lidskou energii, Světlo, aby přežil; jeho tělo si ji krade dotykem – nebo polibkem. A Callum není ve světě lidí jediným fae. Když je Callum unesen, Noa se musí rozhodnout: je ochotna vše obětovat, aby ho zachránila? Přestože by tím mohla zjistit, že láska není taková, jak se dosud domnívala?

Vyšlo: 15. 9.; GR

 

 

Katherine Howe: The Appearance of Annie van Sinderen

YA příběh o mladém a ambiciózním filmaři Wesu Auckermanovi, který jednoho dne při natáčení seance v East Village potká záhadnou, nadpozemsky krásnou dívku jménem Annie.  Začne v její společnosti trávit stále víc a víc času až se do ní zoufale zamiluje. Jenže brzy poznává, že tady něco úplně nehraje. Proč Annie mluví tak zvláštně a chvílemi se zdá být dokonale chladná a odměřená? A v neposlední řadě proč na ni Wes v New Yorku naráží jen v okolí jednoho jediného bloku? Annie něco skrývá a tohle temné tajemství z její minulosti může přinést odpovědi na všechny Wesovi otázky jenže za jakou cenu?

Vyšlo: 15. 9.; GR

 

 

 

Anna-Marie McLemore: The Weight of Feathers

Rodiny Paloma a Corbeau se už odnepaměti nenávidí. Oba klany si vydělávají na živobytí jako kočovní umělci a pořádají konkurenční akrobatická představení, není proto divu, že si nemohou přijít na jméno. Lace Paloma sice začala účinkovat v rodinné show teprve nedávno, ale i ona už od malička moc dobře ví, že každý Corbeau praktikuje tu nejhorší černou magii a jakýkoliv kontakt s nimi může přinést jen smrt. Jenže když neštěstí zasáhne město, ve kterém obě rodiny právě vystupují, a Cluck Corbeau neočekávaně zachrání Lace život, její pohled na pradávný svár se rázem změní. Zakázaný vztah s Cluckem ale může vést jen ke katastrofě, protože i to nejmenší šlápnutí vedle teď dokáže ohrozit budoucnost jich obou.

Vyšlo: 15. 9.; GR

 

Devon Monk: Crucible Zero

Třetí díl urban fantasy ze světa, v němž vládnoucí Rody rozpoutaly válku, a nyní mu vládne chaos. Jediná žena má moc spasit svět – nebo ho také zničit…
Matilda Casová se nikdy nepovažovala za hrdinku. Ale protože ovládá jistou moc – a vzhledem k tomu, že se její tělo uzdravuje velice rychle, je prakticky nesmrtelná – nemá moc na výběr. Přestože nechce zachraňovat svět, je jediná, kdo dokáže cestovat časem, aby se jí to povedlo.
Její záchranná mise ale nevyjde, jak si představovala. Uvízla v paralelním vesmíru a nyní hrozí, že její domovský svět navěky zmizí. A nejhorší je, že nepředstavitelně mocný muž, který cestoval časem s ní, jí odmítá pomoct vše napravit. Naopak je ochotný rozpoutat krvavou válku, jen aby Matildu zastavil – pokud mu nebude ochotna přenechat svou moc nad časem.
Nyní se musí Matilda rozhodnout a ví, že jediná špatná volba ji zničí – a stejně tak veškeré její šance zachránit vše, co kdy milovala…

Vyšlo: 1. 9.; GR

 

 

William Ritter: Beastly Bones

Druhý díl urban fantasy série Jackaby.
Nová Anglie ani městečko New Fiddleham nepatří v roce 1892 k nejklidnějším místům. Není proto divu, že právě tady sídlí excentrický detektiv R. F. Jackaby, který se spolu s asistentkou Abigail Rook zaměřuje na řešení těch nejpodivnějších případů. A práce mají víc než dost, ať už se jedná o odhalení pachatele záhadné vraždy majitele krvelačného druhu měničů, kteří se důmyslně maskují jako vrh roztomilých koťat, nebo jde o případ zmizení kostry prehistorického dinosaura z blízkého archeologického naleziště, který se zdá mít určitou spojitost s neznámou bestií napadající zvířata i lidi v okolí. Na Abigail s Jackabym tak čeká zatím největší zkouška ze všech – hon na zloděje, nestvůru a vraha.

Vyšlo: 22. 9.; GR

 

Rachel Vincent: Menagerie

První díl urban fantasy série Menagerie.
Když se Delilah Marlow rozhodne navštívit slavný Metzgerův zvěřinec ještě netuší, co se pod pozlátkem téhle putovní společnosti skrývá. V momentě, kdy je uvězněna a přinucena stát se součástí představení, přijde o všechno včetně svého jména a musí v kostýmu černé labutě vystupovat v nekonečném kolotoči show v jednom městě za druhým. Za groteskní tváří cirkusu se ovšem skrývají i silné emoce a dech beroucí krása. Další „atrakce“  mořské panny, minotauři, gryfové a kelpie jsou podivná stvoření, ale všichni společně sdílejí pouto stvrzené brutální realitou uvěznění. A spolu s tím, jak Deliah bojuje o svobodu pro sebe i ostatní, objevuje v sobě netušenou sílu a schopnosti, o kterých by nikdy nevěřila, že je má.

Vyšlo: 29.9.; GR

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Sarah J. Maas: Queen of Shadows (Throne of Glass #4) … vychází u Cooboo
  • Ransom Riggs: Library of Souls (Miss Peregrine’s Peculiar Children #3) … vychází u Joty
  • Kendare Blake: Ungodly (Goddess War #3) … vychází u Baronetu
  • Holly Black, Cassandra Clare: The Copper Gauntlet (Magisterium #2) … vydává Yoli
  • Wendy Higgins: Sweet Temptation (The Sweet Trilogy #4) … vydává COoboo
  • Victoria Aveyard: Queen Song (Red Queen 0.5) … vydává Cooboo
  • Madeleine Roux: Catacomb (Asylum #3) … vychází u Joty