Nové knihy za leden 2015 v angličtině

Začátek nového roku přinesl na zahraniční knižní pulty na padesát románů z žánru paranormální fantastiky. A s Axií vám přinášíme výběr deseti nejzajímavějších z nich. Nechybí samozřejmě ani přehled lednových přírůstků do sérií, které vycházejí v českém překladu.

 

 

Amber Benson: The Witches of Echo Park

První díl urban fantasy série The Witches of Echo Park.
Když Eleanora, prateta Lys MasAllistrové, která jí od malička vychovávala, začne být vážně nemocná, Lys hodí svůj pohodlný život v Georgii za hlavu a spěchá zpět do Los Angeles. V okamžiku, kdy se vrátí do Echo Park, ale zjišťuje, jak obrovské a neobvyklé tajemství před ní její jediná příbuzná skrývala. Nejen že je Lys dědičkou Eleanořina viktoriánského sídla, ale očekává se od ní, že k tomu přijme i pratetino místo ve společenství zdejších čarodějek. Akceptováním tohoto osudu se ovšem dostává do smrtelného nebezpečí. Magický svět je v obležení a čarodějky kdysi udržující svět v rovnováze, teď zoufale bojují o holé životy v bitvě, která docela dobře může být jejich poslední.

Vyšlo: 6.1.; GR

 

 

Holly Black: The Darkest Part of the Forest

Hazel bydlí se svým bratrem Benem v městečku Fairfold, kde lidé a fae žijí vedle sebe v míru. Jejich zdánlivě neškodná magie zajišťuje místním obyvatelů příjem z turistického ruchu, ale Hazel moc dobře ví, jak nebezpečná umí být a také ví, jak stvoření, které jí vládnou zneškodnit. Nebo to alespoň dřív dokázala.
Fairfold skrývá hodně tajemství a jedním z největších je skleněná rakev uložená uprostřed lesů, v níž pokojně spí chlapec se špičatýma ušima a zakroucenými rohy uprostřed čela. Hazel i Ben jím byli oba kdysi okouzleni. Chlapec tu spí po generace a ještě nikdy se nestalo, že by se probudil. Až do teď. Svět Hazel se náhle otáčí vzhůru nohama a ona se zoufale snaží rozpomenout na časy, kdy bývala něčím víc než je teď, jenže tváří v tvář lásce i zradě to nebude mít vůbec jednoduché.

Vyšlo: 13.1.; GR

 

 

Kresley Cole: Dead of Winter

Třetí pokračování young adult série.
Dokáže Evie přesvědčit své rivaly, aby spolupracovali? V třetím pokračování young adult série na tom závisí jejich přežití.
Evie by udělala cokoli, jen aby Jacka zachránila před dvěma z nejděsivějších Arkán, před MIlenci. Rozhodne se tedy uniknout vězení Smrti, přestože jí nabízí mnoho krás a útěchy… a vzpomínek na bývalou lásku.
Přestože u Smrti nechala kus srdce, Evie se vrací do postapokalyptické pustiny, aby se setkala se svými spojenci a připravila plan útoku na Milence. Proti nim však stojí nebezpeční nepřátelé a jediná možnost, jak je zabít, je, aby se Evie, Jack a Smrt spojili. Evie netuší, co je nemožnější: uniknout otrokářům, moru, únoscům a ostatním Arkánám… nebo přesvědčit Jacka a Smrt, aby spolupracovali.
Mezi láskou a nenávistí je tenká hranice a sama Evie neví, jak si u Jacka a Smrti stojí. Má tato trojice šanci porazit Milence dřív, než se pozabíjejí navzájem…?

Vyšlo: 6.1.; GR

 

Nick Cutter: The Deep

Od autora románu Oddíl přichází děsivý horor, v němž se Propast mísí s Osvícením.
Po celém světě decimuje lidstvo podivná nemoc. Způsobuje, že lidé zapomínají – nejprve drobnosti jako, kde nechali klíče… až po mnohem závažnější věci jako řízení nebo písmena abecedy. Jejich těla zapomínají, jak fungovat… a lék neexistuje.
Hluboko pod hladinou Pacifiku je mezitím objevena neznámá hmota nazvaná „ambrózie“, která podle posledních zpráv dokáže vyléčit téměř cokoli. Pod hladinou oceánu byla tedy zřízena výzkumná laboratoř, která má tento fenomén prozkoumat. Laboratoř však přestala komunikovat, je tedy na několika odvážlivcích, aby se vydali deset kilometrů pod hladinu oceánu v naději, že odkryjí tajemství, jež hlubina skrývá… Možná je však čeká setkání se zlem temnějším než cokoli, co si kdo dokázal představit.

Vyšlo: 13.1.; GR

 

Jeaniene Frost: Bound by Flames

Závěrečný díl paranormální romantické trilogie Noční princ.
Leila se během let v cirkusu mnohému naučila. Co se však nenaučila je, jak být upírem, či jak být manželkou nejslavnějšího upíra ze všech. Leila teprve zjišťuje, jak se se svými novými rolemi popasovat. Blíží se však nové nebezpečí.
Vlad musí bojovat se svým staletí starým nepřítelem, jehož vliv sahá přes celé kontinenty a jehož moc se vyrovná té Vladově. Vlad nezná strach… o Leilu se však bojí, protože jeho nepřítel ví, že právě jeho žena je jeho největší slabinou. Když se jeho přítel i nepřítel spojí proti němu, pošle Leilu pryč do bezpečí… Vladova láska ke jeho nevěstě však může být právě tím, co oba odsoudí k záhubě…

Recenze 1. dílu
Vyšlo: 27.1.; GR

 

 

Seth Grahame-Smith: The Last American Vampire

Vracíme se do alternativní historie Ameriky 20. století, jak ji v pokračování románu Abraham Lincoln: lovec upírů vidí upír Henry Sturges.
Po nečekané smrti svého přítele Abrahama Lincolna hledá upír Henry Sturges nový smysl života. Čeká ho cesta, která ho zavede do Anglie, kde se nečekaně střetne s Jackem Rozparovačem, pak do New Yorku, kde přihlíží zrození nového století a doby elektřiny, jíž vládnou Tesla a Edison, až ke strašlivé katastrofě, jíž se roku 1937 stalo zřícení vzducholodi Hindenburg. Během svého kerouacovského putování se Henry objeví i v Rusku během Velké říjnové revoluce, z první ruky vidí první i druhou světovou válku, stane se svědkem atentátu na Johna Fitzgeralda Kennedyho. Poslední americký upír jistě uchvátí čtenáře, které oslovil Abraham Lincoln: lovec upírů.

Vyšlo: 13.1.; GR

 

 

 

Amanda Hocking: Frostfire

Úvod do nové YA fantasy série Kanin Chronicles.
Bryn Avenová patří k vyvrhelům mezi Kanin. Její lidé tvoří ten nejmocnější kmen trolů vůbec, ale ona musela hodit veškeré krevní pouto a minulost za hlavu a začít znovu. Snažit se přežít na vlastní pěst však není nic jednoduchého, a Bryn se proto soustředí na zdokonalování stopařského umění a na svůj vysněný cíl, kterým je možnost stát se členem elitní Královské gardy chránící členy vládnoucí rodiny. Nenechá nic a nikoho, aby ji v tom zabránil – a to platí i o zakázaném románku se svým nadřízeným Ridleym Dresdenem. Jenže všechny plány do budoucna přijdou vniveč ve chvíli, kdy Konstantin, padlý hrdina, kterého Bryn kdysi milovala, začne unášet nevinné děti a ona dostane za úkol ho zastavit. Bude úspěšná, i když je v sázce její vlastní srdce?

Vyšlo: 6.1.; GR

 

 

Kristi Charish: Owl and the Japanese Circus

Úvod do nové urban fantasy série The Adventures of Owl.
Bývalá studentka archeologie a úspěšná zlodějka starožitností Alix, známá také jako Sova, má jedno železné pravidlo – nebrat žádné nadpřirozené zakázky. Jenže v okamžiku, kdy zkříží cestu s panem Kurosawou, rudým drakem, který vládne Japonskému cirkusovému kasinu v Las Vegas, neodolá. Dostane totiž nabídku, jaká se jednoduše neodmítá. Jako odměnu za nalezení ukradeného starověkého artefaktu totiž dostane slíbeno, že ji Kurosawa zbaví nebezpečné skupiny upírů. Draci patří možná k jediným entitám na zemi, kteří by něco takového mohli skutečně dokázat, takže proč se nepustit do pátrání? Jak se ale ukáže, najít ztracený artefakt bude brzy tím nejmenším Alixiným problémem. Jakmile přijde na to, co ve skutečnosti chystají lidé kolem Kurosawy, celá dohoda jde rychle k čertu a ona si bude muset pečlivě zvolit, na čí straně se rozhodně stát.

Vyšlo: 13.1.; GR

 

 

Kathleen Peacock: Willowgrove

Závěr vlkodlačí YA trilogie zasazené do městečka Hemlock.
Lupine syndrome, rovněž známý jako vlkodlačí virus, se masově šíří skrz celou zemi a krvelačnost postižených není vždy snadné kontrolovat. Strach z infekce rychle přerůstá v paniku a Hemlock nikdy nepatřil k bezpečným místům. Mackenzie Dobsonová se však mnohem více bojí toho, co se odehrávalo ve Willowgrove, utajené části Thornhillu, vlkodlačího „nápravného“ střediska za městem. Právě tady byly prováděny temné experimenty, které ale mohou představovat klíč k záchraně všech. Zůstává na Mac, aby se pokusila ukončit celou noční můru jednou provždy.

Vyšlo: 6.1.; GR

 

 

 

Paige Tyler: Hungry Like the Wolf

Představujeme vám SWAT: special wolf alfa team – hrdiny nové paranormální romantické série.
Dallaský SWAT tým ukrývá jedno pořádné tajemství… je to smečka vlkodlaků.
Tým elitních ostrostřelců je tajuplný – a milovaný celým Dallasem. Investigativní novinářce Mackenzie Stoneové na nich ale něco nesedí. Cítí, že něco ukrývají… a je odhodlaná zjistit co.
Udržet Mac dál od SWAT týmu je úkol, s nímž se veliteli Gageu Dixonovi moc nedaří. Je chytrá, sexy a vedle ní se poprvé po letech cítí naživu. Mac se však nebezpečně rychle blíží pravdě – a stejně tak nebezpečně blízko i jeho srdci…

Vyšlo: 6.1.; GR

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Karen Marie Moning: Burned (Fever #7) … vydávala Jota
  • Marissa Meyer: Fairest (The Lunar Chronicles 0.1) … vydává Egmont
  • A.G. Howard: Ensnared (Splintered #3)… k vydání chystá CooBoo
  • Samantha Shannon: The Mime Order (The Bone Season #2) … vydává Host