Cassie Alexander

Američanka Cassie Alexander je autorkou městské fantasy. Její série o zdravotní sestřičce Eddie Spenceové se objevila na českých knižních pultech v roce 2013 a čtenáře seznamuje s tajným oddělením Y4 v Okresní nemocnici.

Cassie_AlexanderNarodila se 8. února. Vyrostla v texaském San Antoniu, ale žije v Severní Kalifornii. Pracuje na půl úvazku jako zdravotní sestra na noční směně. Její současný manžel jí velice podporuje, což se nedá říct o jejich kočce. Vlastní úžasnou sbírku sněžítek s tématem Maleficent (zlá královna), která je její favoritkou, ale bezmezně miluje i ostatní záporáky z Disneyho filmů. Má ráda alchymii, krev a vědu – přesně v tomhle pořadí. Jejím nejoblíbenějším koktejlem je mojito. Na těle schovává ohromné tetování, které zabírá většinu zad a půlku její zadnice. Není to ovšem jediné tetování a průběžně se mění, protože přibývají nová. Miluje pavouky. V mládí chovala tarantule jako domácí mazlíčky. Její oblíbenou skupinou je Muse.

Patnáct let pracovala na tom, aby se stala spisovatelkou. Píše, kdykoliv a kdekoliv může. Jejími nejoblíbenějšími knížkami jsou Hvězdy můj osud od Alfreda Bestera a Hlídky od Sergeje Lukjaněnka. Noční směnu napsala, když ji jeden doktor naštval, takže se její série o Edie Spenceové dá považovat za částečně autobiografickou. Noční směna by se dala označit za její desátou knihu, ale byla první, o kterou projevil nakladatel zájem a vydal ji. Kromě urban fantasy se vrhla i na psaní erotiky. Její tvorba vychází v angličtině, němčině, francouzštině a češtině.

Tvorba:

Edie Spenceová

1. Noční směna (Nightshifted, 2012; česky Fantom Print, 2013)
2. Měsíční směna (Moonshifted, 2012; česky Fantom Print, 2013)
3. Shapeshifted (2013)
4. Deadshifted (2013)
5. Bloodshifted (2014)

Sleeping with Monster

1. The Haunted (2014)
2. The Hunted (2014)
3. The Hated (2015)

Tales from the House

1. The House

Zdroj: Stránky autorky, Fantastic Fiction, Fantom Print, interview.