Knižní novinky: leden 2015

Leden obvykle po nabitém závěru roku nepřináší spoustu knižních novinek, ale pár kousky potěší nakladatelé i ty, kteří už stihli přečíst, co našli pod vánočním stromečkem.

 

Neill_Dvoji-kousnuti

Chloe Neill: Dvojí kousnutí (Upíři z Chicaga 3)
Kožoměnci z celé země se sjíždějí do Větrného města. Mistr upír Ethan Sullivan jako smířlivé gesto nabídl jejich vůdci velmi speciálního bodyguarda: Merit, nejnovější chicagskou upírku. Merit má chránit alfu Gabriela Keena, a když už je u toho, tak i dělat upírům zvěda. Naštěstí jí Ethan k tomu všemu nabídne i žhavé tréninky ve dvou, aby jí pomohl lépe se připravit na tuto misi…
Bohužel však po Gabrielovi někdo začne střílet a Merit se brzy ocitne v palebné linii. Bude potřebovat jakoukoli dostupnou pomoc, aby mohla vystopovat záhadného násilníka, jenže kamkoli se obrátí, narazí na vzrůstající napětí mezi nadpřirozenými bytostmi – a v neposlední řadě mezi sebou a jistým zelenookým, několik let starým upírem…
Vydá: Fantom Print

 

Newman_Anno-Dracula

 

Kim Newman: Anno Dracula
Nastává barbarský nový věk… Píše se rok 1888 a královna Viktorie se znovu provdala. Za manžela si vzala valašského knížete neblaze proslulého jako hrabě Dracula. Obyvatelé Londýna se stále častěji rozhodují pro upíří existenci a Draculova nečistá pokrevní linie se nezadržitelně šíří všemi vrstvami společnosti. V ponurých uličkách Whitechapelu kuchá mladé upírky vrah přezdívaný „Stříbrný nůž“. Při pátrání po sadistickém zabijákovi musí spojit síly věčně mladá upírka Genevieve Dieudonné a Charles Beauregard ze záhadného klubu Diogenes, aby se krůček po krůčku přiblížili na dosah tomu nejkrvežíznivějšímu vládci, jakého kdy Anglie poznala.
Jeden z nejproslulejších upírských románů dvacátého století mísí prvky alternativní historie, děsivých příběhů a steampunku do zcela opojné směsi, kterou Neil Gaiman označil za „povinnou četbu“.
Vydá: Laser-books

 

Mercer_Moje-segra-upir-2
Sienna Mercerová: Moje ségra je upír 2 – Skandálzubní
Olivia je vegetariánka. Ivy je upírka. A to jsou dvojčata?!?
Od chvíle, kdy se Olivia dozvěděla, že její dlouho ztracené dvojče Ivy je upírka, bedlivě naslouchá všemu, co jí Ivy prozradí o upírské komunitě ve Franklin Grove. Existence upírů je přísně tajná a Olivia přísahala, že o nich nikdy neřekne žádné živé duši. Jenže pak do města přijíždí zvědavá bulvární reportérka Hvězdná Serena. Zatímco se během svého pátrání přibližuje k pravdě, Ivy a Olivia musí vymyslet, jak ji svést ze stopy. Podaří se jim zabránit Hvězdné Sereně, aby odvysílala svoji skandálzubní reportáž?
Vydá: CooBoo

 

Clare_Mesto-nebeskeho-ohne

 

Cassandra Clare: Město nebeského ohně (Nástroje smrti 6)
Na svět lovců stínů padla temnota, zavládl chaos a zkáza. Clary, Jace, Simon a jejich přátelé se nyní musí spojit proti největší hrozbě, jaké kdy čelili – Claryinu vlastnímu bratrovi. Sebastian Morgenstern přešel do útoku a systematicky zasévá rozkol do řad lovců stínů. Pomocí Poháru smrti mění lovce stínů v bytosti z nočních můr, rozvrací rodiny, odtrhává od sebe milence a jeho temná armáda se stále zvětšuje. Nic na tomto světě nemůže Sebastiana porazit – ale kdyby se někdo odvážil do světa démonů, mohla by tu být naděje…
Vydá: Knižní klub

 

 

 

 

Lynn Flewelling: Střepy času (Noční běžci 7)
Guvernér posvátného ostrova Kouros a jeho milenka byli zabiti uvnitř zamčené a hlídané místnosti. Jediní svědkové zločinu – stráž, která vyrazila dveře, když zevnitř uslyšela výkřiky – zešíleli hrůzou, blábolíce o přízracích… a věcech horších než přízraky.
Alek a Seregil, mistři špehové, které na Kouros vyslala královna, tu nacházejí veškeré vzrušení a nebezpečí, jaké si jen mohou přát – a ještě nějaké navíc. Neboť se zde probudilo pradávné zlo, nesmírná moc, která se nezastaví, dokud neunikne z vězení na onom světě a nepomstí se všem, kdo žijí.
A jen takoví, jako je Alek – který zemřel a byl navrácen do života – mohou vkročit mezi světy a postavit se vrahovi…, přestože to znamená druhou a až příliš trvalou smrt.
Vydá: Fantom Print

 

Hooper_Slepa-duvera

 

 

Kay Hooper: Slepá důvěra
Emma se narodila a vyrůstala v poklidném městečku Baron Hollow. Jenže pak se stala nehoda a po ní… následovaly noční můry, prostoupené nevýslovnou temnotou, ochromující hrůzou a zoufalstvím žen neúprosně štvaných do náruče smrti.
Nikdo se však nepohřešuje ani se nenašla žádná mrtvola, a tak Emma přičítá děsivé sny své představivosti. Dokud nepřijede její sestra Jessie…
Vydá: Alpress

 

 

 

 

Linda Lafferty: Krvavá hraběnka
Mocná kletba se táhne napříč staletími až do dnešních dnů…
Na počátku sedmnáctého století vládla na čachtickém hradě ve slovenském vnitrozemí Alžběta Báthoryová, neblaze proslulá „krvavá hraběnka“. Při bizarních nočních rituálech mučila a vraždila mladé ženy, které si vybírala za služky. Ďábelská, démonická žena, postrach Královského Uherska – koupala se v jejich krvi, aby si zachovala mládí.
O čtyři sta let později se ozvěny hraběnčiny pověstné krutosti začnou objevovat v coloradském městečku Aspen. Betsy Pathová, psycholožka s neobyčejně pronikavou intuicí, má mezi pacienty nekomunikativní mladou dívku Daisy Hartovou, u níž jednoho dne nastane průlom v léčbě. Společnými silami se snaží čelit minulosti, která je pronásleduje na každém kroku, a pochopit její dopad na současnost. Betsy a její problematická, leč vnímavá pacientka se nakonec dopátrají pravdy: kletba rodu Báthoryů žije dál a je stále tak mocná, že může i v dnešní době napáchat velké zlo.
Příběh plný palácových intrik a citlivě vykreslených postav, skvěle okořeněný dobovými detaily, osciluje mezi naším známým, moderním světem a východní Evropou sedmnáctého století, jež před čtenářovýma očima nečekaně ožívá ve všech barvách.
Poutavý pohled na jeden z rozhodujících úseků evropských dějin, vládu uherského krále Matyáše II. čelícího osmanské hrozbě z východu, očima americké autorky.
Vydá: Jota

 

 

 

 

Markus Heitz: Syn Jidášův (Jidáš 2)
Theresia Sarkowitzová, zvaná Sia, je „dítě Jidášovo“, prastará, a přece věčně mladá. V pečlivém utajení bdí nad svými potomky, nevinnou mladou ženou a její dcerou, aby je nepotkal stejně tragický osud jako ji a ony se nemusely znovu zrodit jako nemrtvé. Ovšem pak se objeví někdo, kdo po ní už celá staletí pátrá. Někdo, jehož schopnosti jsou dostatečně velké na to, aby ji zabil. A který přetéká touhou po pomstě…
Vydá: Fantom Print