Jonathan Stroud: Lockwood & Spol. 1: Kvílející schodiště

Už více než padesát let sužuje Británii děsivá epidemie duchů. Vznikla řada parapsychických vyšetřovacích agentur, které se snaží zneškodňovat nebezpečné přízraky.

Stroud_Kvilejici-schodisteLucy Carlyleová přijíždí do Londýna v naději, že si vybuduje úspěšnou kariéru u významné firmy. Místo toho skončí u nejmenší agentury ve městě, kterou vede okouzlující Anthony Lockwood. A když se jeden případ ošklivě zvrtne, Lockwood & spol. mají jedinou naději všechno napravit. To naneštěstí zahrnuje nutnost strávit noc v jednom z nejnebezpečnějších strašidelných domů v celé Anglii a vyváznout z toho živí.

Příběh z velkoměsta sužovaného přízraky je plný napětí, humoru a skutečně děsivých duchů. Rozlučte se s klidným spánkem…

Jonathan Stroud se narodil v anglickém Bedfordu v roce 1970. Vystudoval anglickou literaturu a pak působil v Londýně jako nakladatelský redaktor. Je autorem slavné Bartimaeovy trilogie, přeložené do mnoha světových jazyků, který česky vyšla v Knižním klubu (Amulet Samarkandu, Ptolemaiova brána, Golemovo oko), a dalších čtyř románů. Žije se svou rodinou v Hertfordshiru a zatím ještě žádného ducha neviděl, ale nevzdává to.

Info o knize:
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Datum vydání: 30.10.2014
Cena: 299 Kč