Nové knihy za srpen 2014 v angličtině

Srpen přinesl na zahraniční knižní pulty na osmdesát románů z žánru paranormální fantastiky. A s Axií vám přinášíme výběr deseti nejzajímavějších z nich. Nechybí samozřejmě ani přehled srpnových přírůstků do sérií, které vycházejí v českém překladu.

 

 

 

Ann Aguirre: Mortal Danger

Pomsta je nejlepší za studena…
Edie Kramerová chce vyrovnat skóre se všemi těmi krásnými lidmi z Blackbriarské akademie. Jejich krutost ji přivedla do spárů zoufalství. Ještě před čtyřmi měsíci si nedovedla ani představit, že by to někdy na škole přežila až do čtvrťáku. Díky tajuplnému Kianovi a faustovské dohodě má nyní moc přinutit všechny, kdo ji šikanovali, aby za své činy zaplatili. Po uzavření dohody už by neměla na Kiana ani pomyslet, ale nemůže na něj zapomenout.
Během jednoho krátkého léta se její život změní. Proplouvá Blackbriarem připravena srazit všechny ty krásné na kolena. Zašeptání tuhle, pohled támhle a náhle… se začnou dít strašné věci. Její mučitelé dojdou tomu, co si zasloužili, a nejen tomu. Pomsta si brzy vyžádá své oběti. Edie se ocitá sama ve světě plném tajemství a stínů. Smlouva s ďáblem má své kličky a Edie nyní neví, komu – a čemu – může věřit. A zda věřit vůbec sama sobě a své vlastní mysli.

Vyšlo: 5.8. ; GR

 

Mary Behre: Guarded

Druhé pokračování PR série Tidewater.
Veterinářka Shelley Morganová vždycky dávala přednost zvířatům před lidmi a nejen díky své schopnosti s nimi telepaticky komunikovat. Na rozdíl od lidí ji totiž ještě nikdy žádné zvíře nezlomilo srdce. Jenže po šesti měsících klidného života v novém městě najednou začnou její čtyřnozí chráněnci beze stopy mizet z místní zoo. Shelley se odhodlaně pustí do vyšetřování, které pro ni ale bude mít velice nebezpečné následky.
Přestože jeho masivní postava bývá při práci v policejním oddělení velkou výhodou, Dev Jones vzbuzuje na první pohled v lidech spíš obavy. Shelley byla před lety jednou z mála, kteří dokázali vidět jeho inteligenci a schopnosti. Proto když se u něj znovu nečekaně objeví s žádostí o pomoc, velmi rád jí vyhoví. Jenže ke krádežím zvířat se přidá i vražda a všechny důkazy ukazují na Shelley jako pachatele. Dave stojí před těžkým rozhodnutím: zahodit svoji kariéru nebo riskovat ztrátu ženy, kterou miluje?

Vyšlo: 5.8. ; GR

 

 

Stephen Blackmoore: Broken Souls

Druhý díl urban fantasy série.
Když se nekromant Eric Carter po patnácti letech na útěku vrátil do Los Angeles, věděl, že ho nečeká nic dobrého, jen netušil, jak špatné to bude. Jeho sestra byla zavražděna, jeho nejlepší kámoš je mrtvý, sám je ženatý s patronkou všech mrtvých, Santou Muerte.
A všechno to bude ještě horší.
Jeho napojení na aztéckou bohyni smrti mění jeho schopnosti, mění jeho samotného, a on neví, kam až si může dovolit zajít. Začíná zpochybňovat svůj zdravý rozum, svou moc i vzpomínky. Zloděj identit je jedna věc, ale chlap, který zabíjí své oběti a jejich kůže nosí jako svůj oblek je druhá věc. Může být kdokoli. Může být kdekoli.
Carter musí změnit pravidla hry, z loveného se stát lovcem.A jediní, kdo mu jsou ochotní pomoci, je čarodějnice a duch, a to buď jeho mrtvého kamaráda Alexe, nebo projev jeho vlastního zhroucení a ztělesněný pocit viny.
Jestli vše půjde, jak já, možná i přežije ten týden, kdy se ho všechno pokusí zabít a nic nebude, jak se zdá.

Vyšlo: 5.8. ; GR

 

 

Edgar Cantero: The Supernatural Enhancements

Gotický duchařský příběh vyprávěný skrz řadu deníkových zápisů, dopisů a útržků poznámek.
Když A. a jeho společnice němá dívka Niamh zdědí okouzlující, ale sešlý Axton House ukrývající se v lesích Point Bless ve Virginii, je to pro všechny zúčastněné překvapením. A. nikdy netušil o existenci jakéhosi vzdáleného prastrýce, který nedávno spáchal sebevraždu skokem z okna ve třetím patře domu přesně ve stejném věku jako jeho otec před ním.
Po nastěhování však A. společně s Niamh rychle přicházejí na to, že s Axton Housem nezískali jenom pomalu se rozpadající místo k bydlení. V domě straší, ale to samo o sobě je pouze špičkou ledovce podivných událostí, které jsou s tímhle místem spojeny. Co ještě se za jeho zdmi ukrývá?

Vyšlo: 12.8. ; GR

 

 

Delilah S. Dawson: Servants of the Storm

Před rokem smetl hurikán Savannah v Georgii a za sebou zanechal jen smrt a zkázu – a Dovey, truchlící po své kamarádce Carly, jež si vzala bouře. Od té noci zůstává Dovey v zajetí léků, otupělá vůči všemu kolem sebe.
Brzy ale začne vídat věci, které nejsou skutečné… včetně Carly v jejich oblíbené kavárně. Odhodlaná zjistit pravdu přestane Dovey brát své léky. A svět, který se jí otevře, jí odhalí víc, než si kdy dokázala představit.
Jak se Dovey noří stále hlouběji do stínů Savannah, v nichž se ukrývají děsivá a temná tajemství, zjišťuje, že bouře, která zničila město a vzala i život její nejlepší kamarádce, nebyla projevem přírody. A nyní se bytosti se zlovolným plánem chystají dokončit, co začaly.

Vyšlo: 5.8. ; GR

 

 

Jeaniene Frost: The Beautiful Ashes

První díl nové série od autorky Nočních lovců.
Už od dětství přicházely k Ivy vize jiných světů. Když pak zmizí její sestra, Ivy zjistí, že pravda je mnohem hrůznější – její halucinace jsou skutečné a její sestra je uvězněna v paralelní rovině. A jediný, kdo Ivy věří, je až nebezpečně pohledný kluk, který je dávným proroctvím určen, aby ji zradil.
Adrian se sice otočil zády k tomu, kdo ho vychoval, ale to neznamená, že může změnit svůj osud… bez ohledu na to, jak silně ho to k Ivy přitahuje. Společně se vydávají hledat starobylou relikvii, která může její sestru zachránit. Adrian ale ví něco, co Ivy netuší: že se Ivy každým krokem blíží stále víc k odhalení pravdy o svém vlastním osudu a že blížící se válka může zmičit celý svět. Dříve či později stanou Ivy a Adrian proti sobě. A mezi nimi nebude nic než prach a popel…

Vyšlo: 26.8. ; GR

 

 

Rin Chupeco: The Girl from the Well

YA hororový román volně založený na oblíbeném japonském duchařském příběhu.
Mrtvá dívka se potuluje ulicemi a loví vrahy dětí podobné tomu, který kdysi před třemi staletími odklidil její tělo do studny. Už neví, jak dlouho svoje poselství vykonává, ale když se jednoho dne do sousedství přistěhuje zvláštní kluk s podivným tetováním, něco ji k němu silně táhne a věci se změní. Brzy se společně s ním ocitne ve světě tajuplných kouzel a temných šintoistických rituálů, které je zavedou z amerického předměstí až do odlehlých údolí a svatyní Aomori v Japonsku. Chlapec totiž skrývá děsivé tajemství a to se snaží za každou cenu prodrat na povrch.

Vyšlo: 5.8. ; GR

 

 

 

AJ Larrieu: Dangerous Calling

Druhá kniha urban fantasy série The Shadowminds.
Po letech popírání Cass Weatherfieldová konečně přijala svůj dar telekineze. Protože moc dobře ví, jaké je to vyrůstat bez náležitého učitele, souhlasí se setkáním s Dianou, mladou dívkou nadanou podobně jako ona sama. Jenže když na schůzku dorazí, vyděšená Diana si svoje rozhodnutí rozmyslí a uteče. Cass s přítelem Shanem ji stopují po celém New Orleansu a nakonec odhalí, že dívka je držená proti své vůli organizací, která prodává její vzácnou schopnost předpovídat budoucnost tomu, kdo zaplatí nejvíc. V čele celého podniku přitom stojí prastaré nebezpečné stvoření a Cass ve snaze osvobodit Dianu bude muset otestovat  hranice své moci a možná je i překročit.

Vyšlo: 18.8. ; GR

 

 

Amber Lynn Natusch: Unborn

První díl urban fantasy série.
Khara celá staletí studovala a poznávala Podsvětí – kromě svého místa v něm. Když ji ale vytrhnou z jejího domova, rozlousknout hádanku o svém vlastním původu se jí nyní zdá důležitější než co jiného. Temnými uličkami Detroitu ji začne pronásledovat zlo a spásu nalezne tam, kde ji nečekala: u skupiny nesmrtelných válečníků, kteří přísahali, že budou město strážit. Khara potřebuje jejich pomoc, aby rozpletla pavučinu tajemství, a čím blíže je pravdě, tím nutnější se pro ni zdá pomoc domýšlivého padlého anděla.
Překoná jejich křehké spojenectví to, co ohrožuje její život, nebo se její duše stane obětí silám, které ji pronásledují… silám, které hledají Nezrozenou.

Vyšlo: 26.8. ; GR

 

 

Holly Schindler: Feral

Psychologický YA thriller.
„Pro tebe je už příliš pozdě. Jsi mrtvá.“ Tyhle slova pronásledují Claire Cainovou i měsíce po tom, kdy stěží přežila brutální útok na ulici v Chicagu. Nabídka přestěhovat se do jiného státu proto znamená pro Claire šanci dostat se konečně pryč od ošklivých vzpomínek a začít nanovo. Ale jediné co cítí, když s rodinou dorazí do městečka Peculiar v Missouri, je narůstající pocit nebezpečí. Její obavy se naplní potom, co objeví tělo populární studentky zdejší střední školy pohozené v lesích. Zatímco místní obyvatelé považují celé neštěstí za nehodu, Claire ví, že za vším je něco víc a rozhodne se odhalit pravdu. Jenže čím blíž se dostává k rozluštění záhady mrtvé dívky, tím víc odhaluje i znepokojivých skutečností o sobě samé a o zranění, která ve skutečnosti utrpěla v Chicagu.

Vyšlo: 26.8. ; GR

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Lara Adrian: Crave The Night (Midnight Breed #12) …. vydává Brána
  • Kresley Cole: Dark Skye (Immortals After Dark #14) … vydává Baronet
  • Richard Kadrey: The Getaway God (Sandman Slim #6) … vydává Polaris
  • Chloe Neill: Blood Games (Chicagoland Vampires #10) …. vydává Fantom Print
  • Kat Richardson: Revenant (Greywalker #9) …. vydává Fantom Print
  • Madeleine Roux: Sanctum (Asylum #2) ….. vydává Jota
  • Rob Thurman: Downfall (Cal Leandros #9) …. vydává Fantom Print