Podzimní seriály roku 2014

Stejně jako loni i letos je tu přehled žánrových seriálů, které se začnou (nebo už začaly) vysílat na podzim. Novinkami jsou pouze Z Nation a Constantine, z minulého roku chybí třeba seriály Dracula a Once Upon a Time in Wonderland, které nebyly prodlouženy, a dále Kráska a zvíře; třetí řada tohoto seriálu bude mít premiéru až příští rok.

HAVEN (MĚSTEČKO HAVEN)
Série: 5.
Začátek: 11. září
Stanice: Syfy
Hrají: Emily Rose, Lucas Bryant, Eric Balfour
Seriál Haven založený na motivech povídky od Stephena Kinga ukazuje malé městečko, kde se objevují problémoví lidé s nejrůznějšími schopnosti. V páté sérii se stále budou objevovat problémoví lidé, Audrey Parker je však pryč a nahradila ji lstivá Mara. Zatímco se Duke bude snažit zkrotit všechny své potíže, Nathan bude čelit strachu, že jeho milovaná Audrey je navždy pryč.

 

 

Z NATION
Série: 1.
Začátek: 12. září
Stanice: Syfy
Hrají: Nat Zang, Mark Carr, Abie Ekenezar
Seriál pojednává o lidském boji o přežití zombie apokalypsy, která před třemi roky zasáhla USA. Tým má za úkol přivést přeživšího z New Yorku do Kalifornie, kde bude poslední funkční laboratoř testovat jeho krev. Protilátky obsažené v krvi jsou jedinou možnou nadějí pro výrobu vakcíny.

 

 

WOLFBLOOD
Série: 3.
Začátek: 15. září
Stanice: CBBC
Hrají: Aimee Kelly, Bobby Lockwood, Louisa Connolly-Burnham
Seriál o partě přátel, kteří si postupně uvědomují své nadpřirozené schopnosti. Maddy a její rodina jsou jediní lidé v jejich okolí, kdo se dokáže proměňovat ve vlky. Potom ale do školy nastoupí nový kluk a Maddy v něm ihned pozná wolfblood – člověka, který se dokáže přeměňovat na vlka přesně jako ona.

 

 

SLEEPY HOLLOW (OSPALÁ DÍRA)
Série: 2.
Začátek: 22. září
Stanice: FOX
Hrají:  Tom Mison, Nicole Beharie, Richard Cetrone
Příběh založený na legendě o bezhlavém jezdci v městečku Sleepy Hollow znovu ožívá na stanici Fox. Druhá série opět přinese prolínání historických událostí s mytologií boje dobra proti zlu, příběh se dokonce posune za hranice malého městečka. Na začátku řady bude důležitou roli hrát zlý syn Ichaboda, který bude vyvolávat rozepře.

 

 

ONCE UPON A TIME
Série: 4.
Začátek: 28. září
Stanice: ABC
Hrají: Jennifer Morrison, Jared Gilmore, Lana Parrilla
V malém městečku Storybrook se realita a pohádky spojily v jedno. Ve čtvrté sérii se objeví zajímavé propojení se zemí Arendell a postavami, které vystupují v pohádce Ledové království. Řešit se bude také Hookova minulost a Emmina magie.

 

 

THE VAMPIRE DIARIES (UPÍŘÍ DENÍKY)
Série: 6.
Začátek: 2. října
Stanice: CW
Hrají: Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder
Nová série se posune o čtyři měsíce dopředu od událostí v díle 4×22. Elena kromě svého přítele ztratila i dobrou kamarádku a teď se musí pokusit vypořádat se svým smutkem. Kde se Bonnie a Damon nacházejí, není jisté, přesto jsou ale někde spolu.

 

 

THE ORIGINALS
Série: 2.
Začátek: 6. října
Stanice: CW
Hrají: Joseph Morgan, Daniel Gillies, Phoebe Tonkin
Příběh bude pokračovat tři měsíce po událostech z poslední série a měl by být temnější a strašidelnější. Druhá série se hodně zaměří na rodinu a hrdinové se budou zabývat především návratem jejich rodičů, kteří je chtějí mrtvé.

 

 

SUPERNATURAL
Série: 10.
Začátek: 7. října
Stanice: CW
Hrají: Jensen Ackles, Jared Padalecki, Misha Collins
V desáté sérii o Lovcích nadpřirozených bytostí bude velkou roli hrát vztah mezi bratry. Dean byl přeměněn na démona a Sam se ho bude za každou cenu snažit zachránit. Dean mezitím bude bojovat s tím, co to vlastně znamená být démonem. Řešit se budou také Andělé a především Castiel, který sice slábne, ale přesto se snaží upřednostňovat Deana a jeho záchranu.

 

 

AMERICAN HORROR STORY
Série: 4.
Začátek: 8. října
Stanice: FX
Hrají: Evan Peters, Jessica Lange, Sarah Paulson
Čtvrtá série strašidelného seriálu American Horror Story nese podtitul Freak Show a bude se odehrávat v městečku Jupiter na Floridě v roce 1952. Do města přijede skupina podivínů, ředitelkou Freak Show bude německá emigrantka Elsa Mars (Jessica Lange). V tu dobu začne obyvatele města ohrožovat tajemná postava.

 

 

THE WALKING DEAD (ŽIVÍ MRTVÍ)
Série: 5.
Začátek: 12. října
Stanice: AMC
Hrají: Andrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yeun
Většina lidstva byla změněna ve smrtící zombie a skupinky přeživších se snaží přežít v troskách měst. Pátá řada se údajně bude držet toho, co se stalo v komiksu, takže fanoušci můžou očekávat výlet do Washingtonu, kde se parta přeživších bude snažit získat lék proti zombie nákaze.

 

 

GRIMM
Série: 4.
Začátek: 24. října
Stanice: NBC
Hrají: David Giuntoli, Silas Weir Mitchell, Bitsie Tulloch
Nick si po ztrátě svých schopností projde krizí identity. Bude přemýšlet, jestli vůbec chce získat schopnosti zpátky a zda se tak opět stane Grimmem. Rosalee a Monroe se mezitím budou vypořádávat s Wesenem, který neschvaluje křížení druhů.

 

CONSTANTINE
Série: 1.
Začátek: 24. října
Stanice: NBC
Hrají: Matt Ryan, Emmett Scanlan, Ayo Adefila
Sarkastický John Constantine zpochybňující svou víru je pronásledován svou minulostí. Nečekaně je vhozen do role, ve které musí bojovat s démony a chránit lidstvo před sílící temnotou.

 

 

LOST GIRL (DÍVKA ODJINUD)
Série: 5.
Začátek: 7. prosince
Stanice: Showcase
Hrají: Anna Silk, Ksenia Solo, Kris Holden-Ried
Už od premiéry v roce 2010 se z Lost Girl stal výborný zástupce stanice Showcase. Čtvrtá série se dostala na první místo ve sledovanosti seriálů Showcase v různých věkových skupinách. Seriál se taky zařadil mezi top 20 nejlepších kanadských seriálů roku 2013. Tvůrci oznámili, že pátou řadou, která bude mít 16 epizod, seriál skončí.

 

 

Zdroj: Serialzone.cz
Kompletní přehled startu seriálů najdete na Serialzone zde.